Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Charles Edward Stuart v exilu shromáždí skotské přívržence svého rodu a chce se zmocnit anglického trůnu. Výpravné kostýmní drama zasazené do 18. století. (Netflix)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Historická dráma pojednáva o jednej krátkej etape škótskeho princa z rodu Stuartovcov, ktorý sa dožaduje svojho práva na anglický trón. Na plné pochopenie príbehu a jeho nuancií treba byť viac v historickom obraze. David Niven je síce v pohode, ale vedel by som si na jeho mieste predstaviť aj niekoho lepšieho. Vo vedľajších roliach mu sekundujú Jack Hawkins a Finlay Currie. Niven je hodnovernejší viac v podobe milovníka než buriča a dožadovateľa. Film je viacmenej štúdiovka a ako takej jej chýba akcia, viac dobrodružna a exteriérových pohľadov na malebné škótske vysočiny, ktoré by dotvorili celkový obraz. Zato pátosu a patriotizmu má na rozdávanie, asi preto sa v červených číslach asi nikdy neobjaví. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sentimentální historický snímek o neúspěšné snaze získat zpátky trůn. ... Až na několik scén z exteriérů z toho bohužel čiší přílišná studiovost. Bitvy žádné ... jen zmiňované. Bohužel na to asi nebyl rozpočet. ()

Reklama

Reklama