Reklama

Reklama

Punk Rock Movie

  • Velká Británie The Punk Rock Movie (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Film zachytávajúci enrgičnosť a živosť britských punkových skupín medzi rokmi '77 a '79. Sú v ňom zobrazené živé koncerty odohrávajúce sa v The Roxy klube, kde Don Letts posobil ako disc jockey. Jedinou výnimkou bol koncert Sex Pistols 3.4.1977, kde Sid Vicious hral s kapelou po prvý krát a bol točený v londýnskom kine Screen On The Green. Celý film bol točený s Super 8mm kamerou. (albundy)

(více)

Recenze (10)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Sestřih několika, často velmi mizených nahrávek z koncertů proložených punkerským blbnutím má být dokumentární film? PUNK IS DEAD. A není důvodu pro něj plakat. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pár raritních nahrávek z klubových vystoupení a lehké nasátí tehdejší atmosféry, ale obšírnější a detailnější popis tehdejší doby a punku obecně nečekejte. Alespoň jsem v něm objevil mnou dosud opomíjené punkové skupiny jako Slaughter and the Dogs či Siouxsie and the Banshees. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

PUNK samozřejmě není mrtev, jen v našem městě a okolí je možná 20 punk-kapel (ale asi více). Já už sice v punku nejedu, jelikož jsem dávno přesedlal na goth, dark wave a EBM, ale občas si ho rád znovu poslechnu. Sex Pistols se kultem staly (ať se to komu líbí nebo ne) a pro mne je srdcovka Siouxsie and The Banshees. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Ve své době možná šokující, ale dnes poněkud podivná záležitost pro oldschool lovers. Nečekejte záplavu informací o punku model 77, jen raritní záznamy ze zaplivaných klubů, kam konců konc tahle muzika patří (a tak to má být). Příznivci hovadin jako Dobrá Šarlota nebo Moje chemická romance budou asi valit bulvy na to, odkud ti nagelovaní, tetovaní šampóni v bavorácích vzešli. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Zákulisí, pogo a raritní vystoupení kapel Sex Pistols, Siouxsie and the Banshees, Eater, Slits, Alternative TV, Clash, Slaughter and The Dogs, Generation X, Subway sect, Wayne County and The Electric Chairs, Heartbreakers a X Ray Spex. Točilo se lacinou kamerou Super 8mm v klubu Roxy v Londýně, kde Don Letts rastapřítel Rottena pracoval jako DJ. ()

McLushi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem investoval 69 korun za tohle DVD z Levných knih, na jehož obalu stálo: ,, Autentický dokument o drsné punkové scéně Londýna". Tyhle věci mě docela zajímají, tak jsem se dost těšil na večer až si to pustím. Tím, že jsem očekával nějaký rozhovory nebo komentáře, jsem asi očekával moc. Je tu plno záznamů z punkových koncertů v dost mizerné kvalitě, nějaký ty záběry mimo pódium a žvásty pankáčů nejčastěji přeložené jako: ,,Nesrozumitelné - nelze přeložit". Škoda peněz... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Jako takovej dokument mi to až zas tak nepřišlo, spíš sestřih vystoupení a sem tam nějaký hlášky, který většinou nejsou ani přeložený, protože jsou nesrozumitelný. Pankáči, bordel a tak. ()

vaja 

všechny recenze uživatele

Hudební dokument se sice malou vypovídací hodnotou, ale o to větší autenticitou a atmosférou. Roxy klub, to byla kolébka mnoha slavných punk rockových skupin. A tedy vidět maníky ze Sex Pistols, Siouxsie nebo třeba The Clash ve svých začátcích je docela zážitek. Právě díky tomu je Punk Rock Movie jedinečným přínosem. Ale asi jen pro hudební nadšence, protože ostatní určitě nebude bavit sledovat v podstatě jen úryvky z koncertů. A ojedinělé záběry na feťáky, píchající si heroin na záchodech nebo policejní "zátah" na výlohu obchodu s punkovým oblečením jejich názor zcela jistě nezmění... ()

DiegoC.

všechny recenze uživatele

Neviem, aké hodnoteniu tomu dať. Nejde ani tak o dokument, ako o zostrih záberov z punkových koncertov. Obraz a najmä zvuk sú otrasné, nedá sa to ani poriadne pozerať. Na druhú stranu to je však asi jediný dokument z tohto obdobia, ktorý zachytáva atmosféru okolo punkrockových koncertov. Veľmi cenný kus do zbierky každého pankáča, pre ostatných nič zaujímavé. Ak by som to mal hodnotiť ako fanúšik tejto hudby, tak to dostane 5 hviezdičiek. Z filmového hľadiska by sa to však ledva uchádzalo o jednu hviezdičku - najmä kvôli nekvalitnému zvuku. ()

FandaF odpad!

všechny recenze uživatele

Totální shit. Vyhozené prachy i čas. Absolutně chybný název. Není to film (movie), ale slepenina čehosi co připomíná nahrávku videa na starší typ mobilního telefonu (ty první co uměly nahrávat video), toto pak převedené na VHS a tisíckrát přehrané v přehrávači. Tak taková je kvalita. Tohle snad ani nestálo za to, to digitalizovat a vydat na DVD... Jinak jak tady už někdo napsal, je to všechno v duchu "pankáči, bordel a tak ;o)". Mimochodem hodnotím tento rádoby-film, ne punk. ()

Reklama

Reklama