Reklama

Reklama

Ztížená možnost soustředění

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Tragikomedie z počátků počítačové revoluce.  Jedna z nejméně hraných komedií Václava Havla je jeho hrou v pořadí třetí a pochází z roku 1968. Líčí situaci muže, který není schopen rozhodnout se mezi manželkou a milenkou, stav člověka, jehož mysl ztrácí schopnost koncepčně o něco usilovat, ba vůbec se orientovat v čase. Neprávem opomíjený text, který se po třiceti letech vrátil na jeviště v inscenaci Andreje Kroba s vynikajícím Jiřím Ornestem v hlavní roli. Premiéra v Divadle Na zábradlí byla v lednu roku 1997. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Ulítlá inscenace Havlova dramatu. Havlův klasický vtip s křížením časových rovin, prolínáním dramatického času a dějiště, prohazování "rolí" a deformace komunikace je příznačná i pro tuto inscenaci. Poetika Andreje Kroba je Havlovým hrám přišpendlená na míru. Ze záznamu se klube nerozhodný Eduard Huml Jiřího Ornesta atakovaný počítačem PuZuK. Manželka? Milenka? Nebo raději Blanka? ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnáším pravdolásku za naše peníze, nesnáším jeho zkřivenou morálku alkoholického drahouše, hýčkaného režimy, nesnáším jeho řiťolizy a hlavně nesnáším sám sebe, že jsem taky cinkal. Hra dobrá. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Hra to není moc dobře napsaná, ale režisér se jí nezalekl, a herci se chopili šance a předvedli že i tato slabší hra se dá dobře zahrát. ***12.3.2011 ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejúžasnějších divadelně-televizních zážitků. Těžkopádný Havlův styl má svůj půvab a Na Zábradlí z něho vydojili asi maximum. ()

dave91 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je hra příliš zmatečná.Herecké výkony solidní.Suchařípa jen promluvil a už se lidi smáli.Já taky.Je naprosto ojedinělý herecký zjev.Na víc jak na tři hvězdy to však nemá. ()

saruskap 

všechny recenze uživatele

Miluju Havlovy hry, líbí se mi i tohle herecké obsazení, a to normálně nemám ráda Leoše Suchařípu, ale jeho : "Zítra odjedu na mrkev a bude!" mě dostává do kolen... ()

Reklama

Reklama