Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Recenze (366)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vrcholem série byl druhej díl. Oproti němu je finále míň napínavý, výpravný a s pomalejšim tempem vyprávění. Ona ani zápletka nebyla nijak extra interesantní - smrsknout hlavní dějovou linku finále na záchranu jedný z mnoha (byť hlavnějších postav), bylo na poměry finále prostě divný. Záporák Janson nebyl špatnej, ale chyběli mi na jeho straně ještě nějaký další záporáci (popř. celej "systém") , s čimž by bylo nutný se nějak vypořádat (což by taky mělo být hlavnim motivem finále). Aspoň, že jako vždy potěšila úmrtnost hlavních postav, solidní akce a zjištění, že dnešní teen filmy nemusej nutně vyvolávat pocity trapnosti nebo v lepšim případě jenom nudit. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu Maze Runner: The Scorch Trials (3***) drobný vzestup. Ani jeden Maze Runner samozřejmě není žádná revoluční podívaná, ale například druhou část The Hunger Games: Mockingjay (Odpad!) to hravě strčí do kapsy. Celá série si tak udržela stabilní úroveň nejlepší young adult adaptace široko daleko, a jako ucelený komplet má rozhodně co nabídnout. Ukazuje se, že i s průměrným rozpočtem a B-čkovými herci lze uvařit slušnou akční podívanou v nápaditém a ikonickém prostředí, když je režisérem někdo jako Wes Ball. Jemu, a hereckému výkonu Dylana O'Briena a Thomase Brodie-Sangstera, vděčí celá série z mnohé. Nezbývá než doufat, že se z toho nikdo nepokusí vyvařit nějaký seriál, spin-off nebo podobný nesmysl, a že alespoň některé aktéry potkáme i v budoucnu v kvalitnějších snímcích. Lepší 3***. Jako oddychovou trilogii doporučuji. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

ještě více patosu než jste čekali? ano. Mohli to filmaři utnout? ano, ale bude určitě i 4... oh man, nebyla to tragédie, ale ve všech ohledech to tak moc tlačí na pilu, až to bolí ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Objektívne asi najlepší Labyrint v ktorom ma najviac potešilo neklišé riešenie niekoľkých kľúčových situácii. Originálne je okrem iného už len to, že „záporná strana“ to vlastne nemyslí zle a tiež hľadá východisko zo zúfalej situácie v ktorej sa svet ocitol. A to ani nehovorím o tom, že v závere zomrie niekoľko dôležitých postáv u ktorých by som to nečakal. Režisér opäť čaruje z rozpočtom a film pôsobí podstatne drahším dojmom ako oficiálny rozpočet 62 mega a napríklad úvodný prepad vlaku je skutočne výborný. Hlavný dôvod prečo nejdem s hodnotením vyššie je tak to, že dejovo sa nejedná o nič zaujímavé. Parta sa skrátka snaží vytrhnúť z rúk opozície jedného číňana, na ktorého som si z minulých častí ani nespomínal. A to je bohužiaľ všetko, hoci má film dve hodiny dvadsať. 6+/10 ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

A kolosální blbost pokračuje do svého ne úplně špatného finále. O něco lepší než dvojka. Stále je tu však nespočet WTF momentů. Nikdo snad ve filmové historii neměl tolik štěstí, jako děcka tady. A když už zmiňuji děcka, celé je to vlastně úsměvné, pár dětí tady sundá celé město plné profesionálních vojáků. 3* a taky proto, že je konečně konec. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Poslední Labyrint je narvaný těmi největšími filmovými klišé zpracované tím nejgeneričtějším způsobem, takže jsou scény buď nesmírně trapné, nebo jsou tak blbé až je to k smíchu. Jednička byla mysteriózní a epická, dvojka už jen epická, třetí díl ale pozbyl všech zajímavých prvků předchozích filmů, a nepřišel z ničím novým. Slabé dvě. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Klesajúca úroveň série je bohužiaľ pri tomto diely pre mňa citeľná...Nebyť Rósy a Káyi tak to ani nedopozerám. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Labyrint je přesně ten materiál, který lépe vypadá na papíře paperbacků pro náctileté, než na filmovém plátně. Ale je tu cítit snaha natočit něco víc, než další zapomenutelné teenage-béčko. A tak se nám tu potkává absurdita s (hyper)realistickými postupy. Drsnost děje a úmrtnost hrdinů se mísí s jejich neprůstřelností a absurdním klikařstvím. Úvodní akční sekvence byla na pěst, scéna s jeřábem a autobusem zase boží svým nadhledem. A útok raplů na Město zase něco mimořádně zdařilého. Trikově "vyvatováno" a opět o kus dál. Nevysvětlené otázky z minutal tu jsou, jen tak mimoděk, zodpovězeny. Takže my, neznalci literální předlohy, si definitivně potvrdíme stupiditu pointy celého díla. Být mi 15, je to pro mě jasná bomba roku... A tak se jen omezím na konstatování, že by tomu neškodila trochu temnější a expresivnější nota, méně digibordelu a kratší stopáž. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Oproti prvý dvom filmom to trochu upadlo. Závan postapokalyptického sveta bolo cítiť stále, ale chýbalo mi k tom viac akcie a hlavne napätia. Je ťažké vymyslieť niečo nové a prevratné. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Já si teda myslím, že můj hlavní problém s tímhle nářezem pro žáku základní školy je asi fakt, že od první scény jsem nenašel než atipatie ke všem těm cucákům. Nejenom že jim bylo tak průměrně 14 a půl (a chytří jsou jak rádio), ale navíc to byla banda zlodějů a kazisvětů. Navíc se tu dozvídám, že už je to třetí díl, což ale asi stejně moc nezmění. Taky ty různý detaily, jako že záporáci v každým takovým filmu jsou zcela zahaleni, aby za jejich masky mohli floutci skrýt své uhrovaté tlamičky, když dva bojujou, tak se ten s nožem na něj napíchne přičemž film se snaží tvářit, že to není jasný a tak dále, neoriginální a předvídatelný. Zkrátka kvalitka typu Hunger Games. Asi jediný pozitivní tak zůsává relativně kvalitní zpracování, však elegantně tvarovaný lejno je ale pořád lejno. Váhal bych mezi jednou a dvěma, ale to bych musel bejt smířlivej, což dost dobře nejde, když z toho filmu mám pocit, že dětská práce není zas tak špatněj vynález a že by si parchanti mezi 6 a 15 měli dát rekonvalescenci někde v uranovým dole nebo tak něco. Nu ale tak zatleskali si na konci, asi jací že jsou borci. Kouzelný. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po čtyřech letech dobelhali na konec Labyrintu a pro mě osobně to skončilo uspokojivě. V celé sérii bylo spousta opravdu "over the top" scén a různých žánrových klišé, které ale vzhledem k tomu teen žánru, do kterého Labyrint určitě patří, nijak výrazně nevadí a naopak si myslím, že bez nich by to nebylo ono. Co by to také bylo za konec, kdyby si v závěru nedali hudlana a na poslední vteřinu by se hlavní hrdina nezachránil skokem z padajícího mrakodrapu do vrtulníku. Jako, koho by to pak bavilo? Nicméně závěrečná naháněčka byla malinko přetažená a těch "zázračných" záchran na poslední chvíli tam také bylo až neodpustitelně moc (člověk už pak vždy sám dokázal odhadnout, co se vzápětí stane - teda kromě té scény s tím autobusem, to byla prostě jen pí*ovina). To ale nic nezmění na tom, že sympatičtí herci a zábavné zpracování dokonali filmovou trilogii, která se nemá moc za co stydět a vcelku byla velmi koukatelná a zábavná. 78% ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak je tu důstojné zakončení povedené trilogie. Všeho je více a někdy to není moc dobře.. Řekl bych, že by to šlo i zkrátit, vyhodit pár zbytečných dialogů a hned tu máme dvě hodky hutnou atmosférou a jednou akcí za akcí. Jelikož akční scény tady neměli chybu, už hned ta v úvodu s vlakem. Přijde i pár zvratů, některé přesně víš že přijdou, ale o pár nemáš ani páru. Komplet trilogie 7/10 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dylan má kariéru nastartovanou solidně. Neříkám, že z něj bude akční hvězda, ale když mu dáte zbraň a nějaký taktický oblek, tak mu to sluší a celkem mu to i věříte. Finále Labyrintu (ne)překvapivě stojí právě na něm a on to většinou zvládá na jedničku. Problém jsem měl s filmem jiný. Dvojka byla pěkně hororová, takže jsem čekal, že mi podobný feeling předloží Wes Ball i tady, jenže bohužel jse mtohle nedostal. Je škoda, že už je to "pouze" ten akčňák, protože aby to byl dobrej akčňák, potřeboval by jistější kameru a být o poznání destruktivnější (a že ten potenciál ke konci fakt je). Jinak samozřejmě chápu, že se jedná o film podle předlohy, ale nějakou tu logiku bychom během filmu dostat mohli. Celý film mají ti zlý za nějakým speciálním sklem dvě zombie, který zkoumají (a celý film ty dva do toho skla mlátí), na konci do toho skla Thomas hodí nějakou věcí a roztříská to sklo na kusy (a všechny samozřejmě zachrání?). To fakt? Ale jinak to jde, čekal jsem to sice trochu jiný a trochu lepší konec, ale ve výsledku jsem spokojený a takový adaptace teen knížek bych si klidně nechával líbit několikrát do roka. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Tretia čast definitívne potvrdila ze skvelá jednotka bola iba dielom obyčajnej náhody. V niektorých momentoch až nechcene vtipný, hlúpy a hlavne predvídateľný film... ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Po všech těch Twailajtech, Divergencích, Transcendencích nebo jak se ty ságy pro týnejdžry jmenujou - konečně aspoň trošku dívatelná série. Teda když pominu to, že Zlosyn chce najít lék na zombíky tak vymakaným plánem, že pošle děcka s mozkovou amnézií bloudit do labyrintu s robomechanizovanýma pavoukama.WTF ? Přesně kvůli tomuhle jsem si pustil i třetí díl, abych se dozvěděl jak z těchto imunních běžců chtěli získat lék. Bud jsem to nepochopil, nebo se na to scénáristi úplně vysrali. Nebo si prostě jen řekli, že týnejdžři tohle řešit nebudou tak proč by jsme tím zvětšovali už tak přepálenou stopáž třetího dílu. První díl byl super, druhý díl nic neřešil, ale zombie byly taky fajn a třetí díl byl nejslabší - bez atmosféry, bez hororových prvků, bez vysvětlení čehokoliv co Vás v předešlých dílech zajímalo. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Patrně nejvražednější léčkou bylo jít na třetí díl do kina:-). První dvě části trilogie mi vlastně byly docela sympatické. Nastavovaná kaše na úplný závěr bez pořádného děje mnohé pokazila. Škoda. Není o čem a vlastně ani není proč. Finální úleva ze záchrany světa se nedostaví, takže ani dívky na soutěžích Miss by štěstím nezaplakaly a divák už vůbec ne:-). ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Slušné finále, ač sem tam triky hodně pokulhávají, tak se jedná o obstojnou sci-fi akční podívanou s dobrý koncem hodným této průměrné série. Jen herecké výkony některých protagonistů jsou někdy jen těžko uvěřitelné a dost matou. Ale dobré, je to celé za námi:-) ()

Dave12345678 

všechny recenze uživatele

Tak abych pravdu řekl, nejvíce se mi líbil první díl, ale těsně za ním je třetí. Akční scény jsou vážně velmi povedené. Já jsem se opravdu celou dobu bavil, obzvlášť se mi líbila úvodní scéna. Finále trilogie labyrint je také plné zajímavých zvratů. Na druhou stranu mi nepřijde dobrý nápad stavět celý film na záchraně jednoho kamaráda. A jednání postav bylo občas nelogické (Teresa). Přesto jsem si tento snímek užil a hodnotím ho jako povedený. 83% ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Mno... dejme tomu ty tři hvězdy, ale jen tak tak. Hlavně díky Gogginsovi a Gillenovi, kteří hrají ve svých zavedených škatulkách. A také díky tomu, že čím méně vidím zombíků, tím lepší film je. Ona celá ta série by pro mě byla o řád lepší, kdyby v ní místo klišoidních zombíků byli zcela obyčejní smrtelně nemocní lidi. A taky je třeba pochválit casting ústřední dvojice - když se obsazují neokoukaní herci, nezřídka se stane, že role dostanou a nevšedně nesympatičtí lidi (jako se to stalo třeba Valerianu). SPOILER: Samozřejmě mě nepřekvapilo závěrečné rozuzlení milostného trojúhelníku - v momentě, kdy se hlavní hrdinka znovu stočila na stranu pomyslného dobra, bylo jasné, že jedna z dam musí zemřít. (Pan scénárista v tu chvíli mohl překvapit jedině odpravením hlavního hrdiny, že by se obě vdovy navzájem chlácholily.) Mimochodem, fakt slaďoučký závěr - zatímco si skupinka vyvolených užívá na osamoceném pobřeží, mám předpokládat, že ve městě se v lepším případě stále vyvražďují, v horším případě stále mění v zombíky poslední zbytky civilizace? ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Po dvojce jsem čekal všechno a hlavně to nejhorší, ale musím říct že mě to příjemně překvapilo. Děj sice nic moc jelikož film více spoléhá na tu akčnost (která je celkem dobrá), ale konec se velice povedl. Sice to pořád nemá na víc než 3*, ale je to mnohem lepší počin než snímek předchozí. ()

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama