Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Recenze (366)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Mno... dejme tomu ty tři hvězdy, ale jen tak tak. Hlavně díky Gogginsovi a Gillenovi, kteří hrají ve svých zavedených škatulkách. A také díky tomu, že čím méně vidím zombíků, tím lepší film je. Ona celá ta série by pro mě byla o řád lepší, kdyby v ní místo klišoidních zombíků byli zcela obyčejní smrtelně nemocní lidi. A taky je třeba pochválit casting ústřední dvojice - když se obsazují neokoukaní herci, nezřídka se stane, že role dostanou a nevšedně nesympatičtí lidi (jako se to stalo třeba Valerianu). SPOILER: Samozřejmě mě nepřekvapilo závěrečné rozuzlení milostného trojúhelníku - v momentě, kdy se hlavní hrdinka znovu stočila na stranu pomyslného dobra, bylo jasné, že jedna z dam musí zemřít. (Pan scénárista v tu chvíli mohl překvapit jedině odpravením hlavního hrdiny, že by se obě vdovy navzájem chlácholily.) Mimochodem, fakt slaďoučký závěr - zatímco si skupinka vyvolených užívá na osamoceném pobřeží, mám předpokládat, že ve městě se v lepším případě stále vyvražďují, v horším případě stále mění v zombíky poslední zbytky civilizace? ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Po dvojce jsem čekal všechno a hlavně to nejhorší, ale musím říct že mě to příjemně překvapilo. Děj sice nic moc jelikož film více spoléhá na tu akčnost (která je celkem dobrá), ale konec se velice povedl. Sice to pořád nemá na víc než 3*, ale je to mnohem lepší počin než snímek předchozí. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Safra, a zase těsně ne čtyři! Je to akční, má to spád, ale toho teenage patosu je tam přece jenom o trošku víc, než je zdrávo. Jako, vydržet se to dá, to zase jo, ale trošku to kazí výsledný dojem z post-apo světa, který jinak docela funguje. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

V duchu trilogiových tradic přišel díl, který nahrazuje našláplou akci dialogovým peklem, nudným vysvětlovacím balastem a nezdárnou snahou o práci s charaktery. Žel bohu tahle nešťastná pocta padla na završení celého příběhu a tím větší škoda to je. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Záver trilógie nenadchne ale ani neurazí. Príbeh nám začne hneď akciou. Vyslobodením niektorých detí. Ako začiatok je to fajn ale celý čas som si hovoril, že mi tam niečo chýba. Niekde uprostred filmu sa dozviem, že príbeh je posunutý o cca pol roka ďalej? Ok. Aj keď je to najdlhší film z trilógie s dĺžkou 142 min stále je krátky. Mohli kľudne na úvod dať pár minút navyše ako sa na danú akciu pripravujú. Dej sa počas filmu presunie zo Zhoreniska do mesta. Opäť príjemná zmena. Opäť tu máme tú istú chybu. Staré postavy ďalej pokračujú a nové, teda z predchádzajúceho filmu sú úplne v pozadí. Hlavne čo sa týka nejakej charakteristiky. Herecké výkony sú veľmi dobré a tiež hudba. Čo sa týka konca, mne sa nepáči. Na jednej strane je to dobrý koniec, keďže nájdu liek a na druhej smutný, keďže zomrie pár postáv z prvých filmov a hlavne je otvorený. Za mňa mal byť len jeden koniec. Áno príde mi to ako tri konce. Buď by bol úplne zlý, že by všetko vyšlo nazmar. Čo by sa mi páčil najviac. Alebo dobrý, kde by každý prežil všetko vyšlo a ešte by aj ukázali ako sa postupne podáva liek. Som náročný ja viem. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 70%. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tak jo no, uznávám, že už tohle bylo přes kopírák a prostě už jsme nedozvěděli nic víc, ale pořád mne to bavilo. Akce tam byla a bylo jí dost a o to šlo. Dylan pořád hraje stejně všechny tři díly, což na škodu určitě nebylo a na kvalitě se moc neubralo. Já jsem spokojený a za mne je tohle opravdu skvělá trilogie. Jasně, kvalitou to prvního nedosahuje jako dycky, ale to už jsme u takových pokračování zvyklí. Není to nějak převratný film, ale určitě zajímavý a hoden koukání. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Upřímně po minulých dílech jsem si myslel, že konec této trilogie bude dobrý. Bohužel, dopadlo to daleko hůř. Příběh není úplně nejhorší, ale je hodně předvídatelný a né jednou jsem dokázal předpovědět, co se stane. Postavy jsou v pohodě, ale když se někomu z nich něco stalo, tak to se mnou moc nehlo. Akce je taky v pohodě. Akční scéna na začátku se mi celkem dost líbila, ale ostatní akční scény byly celkem průměrné. Je tu spousta filmových klišé, které ze začátku nevadí, ale ke konci to začalo být celkem dost otravné. Celkově film není nudný, ale oproti minulým dílům mě dost zklamal. ()

EpsilonZet 

všechny recenze uživatele

Ááá, dojmy domy... Rozhodně nejlepší díl z celé trilogie. Svým tempem připomíná Šíleného Maxe, anebo Johna Wicka. Samá akce. Všechno, co se děje, má kupodivu smysl. Z Thomase se stal hrdina s velkým H, který se jen tak něčeho nezalekne (a je přitom zatraceně sexy, nebudeme si tady lhát do kapsy, že jo). Kamarádství vyždímaný na doraz. Berte kapesníky. Tohle musíte vidět! ()

MERKATtv 

všechny recenze uživatele

Najlepší diel labyrintu zo všetkých!!! Vôbec sa nebudete nudiť a dokonca tu ukážu na 3 minúty labyrint!!! Koniec mi prišiel vtipný a pár iných smrtí tiež... A neviem čo tí ľudia majú so zdvíhaním vecí do vzduchu ale tento film je toho plný!!! Dávam 81%/4* ()

Lavinia odpad!

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení nelogické trilogie, kde kromě neúměrné stopáže téměř nelze vydržet neustálé záchranářské výpravy všech účastníků navzájem, takříkajíc "sami sobě", ve stylu: "teď jsem se zachránil, ale vracím se zachránit ty, co jsem tam nechal", ale vždycky někdo zbyde k zachraňování ... Ke konci se už v sále hlasitě smáli. Nedoporučuji ani zadarmo. ()

MasterMagic 

všechny recenze uživatele

Vidím všude tu snahu z toho udělat ten nejlepší možný film. Herci hrají naprosto skvěle, dynamika mezi postavami funguje, režisér to zkrátka umí a servíruje několik skvělých akčních scén za sebou, ale scénář tomu všemu bohužel podkopává nohy. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu! Záverečná časť z trilógie Labyrint. Nie je tak dobrá, ako jednotka, ale ani tak zlá, ako dvojka. Je to jeden z tých filmov, ktoré sú čistá akčná jazda do kina. Predovšetkým (aspoň pre mňa) je to veľmi dlhý film. To, že je to posledný ešte neznamená, že by mal byť dlhý! 140 minút je veľmi moc. Ja som sa asi tak od polky nudil. Obsadenie je super v čele s Dylanom O'Brienom. Jediný problém som mal s herečkou Kaya Scodelario, ktorá mi príde veľmi zlá. Neviem čím to je, ale proste mi to prišlo také strašne na silu všetko a jej mimika je strašná. Efekty sú super a celkový vizuál sa vydaril. Scenár nie je moc prevratný a je skôr plný večne sa opakujúceho klišé. Ale má aj pár svetlých momentov. Napríklad sa mi páčila scéna s autobusom. Nakoniec Wes Ball odviedol slušnú filmárčinu a v budúcnosti si ho viem predstaviť pri podobných projektoch, ale s lepšími scenármi. Svoju šancu si zaslúži. Nie som síce s filmom úplne spokojný, ale zasa ma to ani nesklamalo. U mňa priemer. ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Už kvůli mé duševní hygieně si toto "dílo" zaslouží komentář. Zaprvé mě velice mrzí, že tu ještě není Verbalův komentář. Tuším, že by mi tentokrát výjimečně intenzivně mluvil z duše. Zadruhé jsem velice rád, že jsem na to nešel do kina, protože prachy bych lépe utratil i tím, že bych se díval, jak pomalu mizí v hajzlíkovém víru. Dokonce ani při závěrečných titulcích jsem si nebyl jistý o čem tahle sračka byla. A přitom měla všechno: herci běhali doleva, doprava, nahoru i dolů, pořád tam něco blikalo a vybuchovalo. Nechyběly ani trendy záležitosti jako zombíci, zázračné sérum, nadržená bejvalka, co si chce naklonoval Tomíka, ten sráč malíček (pořád se nenapravil) a Gustavo (ten se pro změnu napravil). Jediné co bylo v prvním díle dobré - hororové prvky, zřejmě moc děsily cílovou pubertální skupinu a tak vymizely. Místo toho tam je plno nesmyslných vztahů, které produkují ještě debilnější dialogy jako: "Když jsem Tě poprvé viděl, vypadal jsi, že se strachy posereš, až jsi zapomněl jméno. No, hned mi bylo jasné, že Tě budu následovat i na smrt...." No a když už to konečně vypadalo, že Tomík zhebne a diváci budou ušetřeni dalšího debilního pokračování, zázračně ho na pustém ostrově zachrání pomocí destilované koňské moči. Chudák kluk bude muset v dalším díle plodit jako o život, aby zachránil lidstvo - i když tohle pokračování by alespoň mohlo být regulérní porno. Prostě z tohodle shitu dostanete rakovinu! ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Wau ,tak třetí a zároven i poslední díl z této trilogie ,který se doopravdy povedl.Film si drží latku od začátku až po samotné finále ,to u předchozích snímků zaručeně chybělo.Herci nám ,tak trochu dospěli.Asi nejlepší díl z celé trilogie .70% ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Velkolepé zakončení teen sagy, která mě na rozdíl od ***gence, Stmívání, etc poměrně chytla. Poslednímu dílu za mě nechybělo nic. Akce, napětí, zvraty, emoce, velká klišé a kýče. Velká spokojenost a překvapení, že ten konec byl jen sladký, ne přeslazený. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tak těšil jsem se na závěrečnou akci a upřímně docela mě mrzelo, že hororové prvky z druhého dílu úplně vymizely. Je to sice akční a pěkně udělaný závěr, ovšem nic ohromujcího co bychom nikde jinde předtím neviděli. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k rozpočtu vypadá film naprosto úžasně, klidně byste mu hádali i dvojnásobný rozpočet. Knižní předloha je celkem dost skrytá a film se opět vydává vlastní cestou a bere si z knihy jen něco. Finále vám připomene scénu z kuchyně s Velociraptory z Jurského parku a následná scéna finále Vetřelců, ale proč ne když to baví? ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

vůbec netušim o čem to bylo :D ... jediný co sem se dozěvděl bylo že ten asiat je nějakej vyjimečnej a prostě ho musi zachranit za každou cenu... no a když už tak prej že neni až tak duležitej asi a nakonec je duležitej ten co riskuje komplet vše co má aby toho meně duležitého zachranil (a viděl sou ex ofc)... true hero! chyběla mu jen kapě a slipy na kalhotech hezrci z GoT tomu teda moc nepomohli.... no co už... za 10% ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Problém těchto teenage ždímaček na peníze z kapesného puberťáků na pokračování je ten, že jsou to "díla", na které člověk po tejdnu zapomene. Tudíž jsem měl problém a to velmi zásadní s "příběhem", protože jsem si prostě už nepamatoval vůbec nic. Nevěděl jsem, proč má hlavní postava až homosexuální touhu zachránit svého šikmookého kámoše. Nevěděl jsem, jaké je vlastně mezi nima pouto. Netušil jsem, proč jsou někteří lidé zlí a co že se to děje v tom hyper opevněném futuro městě. Proč chtěj zabít nebo chytit hlavní postavu a jeho kámoše a kdo je ta mladá čůza z laboratoře. Víceméně hodinu a čtyřicet pět minut se tam dějou věci, u kterých nevím, proč se vlastně dějou. Do toho postavy mezi sebou vedou strašně trapné dialogy, až mi bylo líto některých kvalitních herců, například Barryho Peppera, že je musí pronášet. Problém jsem měl také s tím uvěřit, že ta banda padesátikilovejch preadolescentů jsou badass frajerský hrdinové, co se chtěj postavit ohromný přesile a někoho zachraňovat. Usínal jsem u toho a film dokoukal až napotřetí. Skoro ke konci se to naštěstí trochu rozjede, zemřou nějaké hlavní postavy, což bych u takového teenage béčka s ratingem pro děti nečekal, a koná se celkem kvalitní akce se slušnými efekty. Bohužel v posledních patnácti minutách se autoři snaží lacině ždímat emoce a tu akci tím zase trochu zabijí. Díky solidní akci a úvodní naháněčce vlaku to však na jednu hvězdičku stačí. Za týden na to ale opět zapomenu, tak doufám, že už žádné další díly nevzniknou. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl trilogie Labyrint.. bohužel pokračuje v podobném duchu jako dvojka... škoda.. že místo dobrodružného mystery ..se to ubíralo postapokalyptickym akcnakem.. první díl byl vynikající.. a pak už to bohužel postupně upadalo do průměru.. 60% závěr asi nejlepší z celého filmu.. ohnivá scéna.. pochvala za hudbu... ()

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama