Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Recenze (366)

pblicek 

všechny recenze uživatele

slátanina všech možných klišé a navíc hodně špatně udělaná. Fakt naprosto debilní film, který kdyby nikdy nevznikl tak jedině dobře ()

Reall 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Moje přání bylo vyslyšeno! "Všechny" mínusy z předchozích dílů byly zahozeny a nehrazeny plusy. Už to není jen tak nějaká teenage sračka. Myslím si, že na mě ta dospělejší atmosféra působila víc než v posledním dílu HungerGames. Změna prostředí také přispěla. Od herců se nedalo čekat nic jiného než, že jim to bude po těch letech ladit a po akční stránce také celkem slušně doladěný. Bohužel konec byl pro mě celkem zklamáním. Happy End mám rád, jakože fakt zbožňuju happy endy, ale takový drama by si zasloužilo závěr trochu okořenit, alespoň víc ztrát na životech hlavních hrdinů nebo lépe zvoleným prostředím na konci. Ale konec bohužel závěr vypadá, tak jak vypadá, jako by si postavy vyrazily kalit někam na Ibizu, přestože utrpěly těžké ztráty a prožily takové strasti. Jináč po porovnání předchozích dílů asi nejsilnější a rozhodně povedený závěr. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Jak banda multirasových puberťáků lépe střílí, myslí a jednají lépe jak cvičená armáda... bez ochrany a v přesile zabijí jak kdyby nic. G.Esposito, by se měl vrátit dělat kuřata v Los Polos ()

Jarv 

všechny recenze uživatele

Velmi obstojné zakončení trilogie. Hodně se sází na epickou akci, nechybí menší míra napětí a práce s postavami, přestože žádná smrt nepřekvapí, jako spíše možná zamrzí. Navíc mě mile překvapil návrat Willa Poultera, s jehož hrdinou jsem už absolutně nepočítal. Rozhodně tedy ne v tak zábavné roli, ačkoliv menší než v prvním díle. Oproti předchozím dílům, které jsem ohodnotil rovněž čtyřmi hvězdami, ale na druhé podívání už mě zdaleka tak nevtáhnou, musím uznat, že trojka si dala podstatně více záležet na tom, aby byla co nejzajímavější a také, aby nepůsobila tak tuctově. Ne, že by originalitou sršela, ale nějaké to finální kouzlo tu prostě je. Občas mi pouze nesedla menší zdlouhavost. 80% ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa to dalo a občas film vylúdil aj zaujímavú atmosféru. Herecky prieberné aj keď sa dorast snaží. Veľmi prvoplánové, väčšinou zamerané na akciu a so slabým koncom. Moc náhod a prekvapení na poslednú chvíľu. Ako by to robili podľa nejakého vzoru: uvádzacia naháňačka, návrat antagonistu, nevyplnená láska hlavného hrdinu s trojlístkom, oddaný spolubojovníci a zlý protivníci s nóbl cieľom. ()

Sedmilhář 

všechny recenze uživatele

Během tohohle filmu se odpočítávání zastavilo vteřinu (jak nečekané...) před výbuchem asi dvacetkrát....filmu to moc ubralo, být to na hodinku a půl, mělo by to větší šmrnc. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Nic moc noveho, vsechno hodne neuveritelny (i na scifi). Filmek na maximalne jedno zhlednuti. Celkem 2,9* PS: Nejprve se mrknete na prvni dil, jinak vam nebudou nektery veci dochazet. ()

lenkqudx 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna fanúšik teen filmov, ktoré zažili svoju chvíľu slávy už pred niekoľkými rokmi (preto som od tretej časti nečakala nič svetové), predsa len som sa chcela pozrieť na vyvrcholenie tejto série. Maze Runner som mala rada z toho dôvodu, že filmy mali viac hororových prvkov ako ostatné ya filmy, netočili sa okolo ženskej hrdinky a nestarali sa o nejakú lásku či milostný trojuholník. Prvé dve časti veľmi kvalitné, Death Cure ale viac nudilo ako pobavilo. Dej sa dal veľmi ľahko predvídať, myslela som si, že sa tvorcovia budú uberať inou cestou. Jediná vec, ktorá mnou pomohla bola Newtova smrť, ktorú som nejako čakala už od prvej časti, ale predsa len si zaslúžil slušnejší koniec.Škoda, že premiéru posunuli o rok, možno by si film ukradol viac peňazí. ()

Martin.Proko 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho špatného... ...asi syndrom dalšího pokračování na druhou.... Po technické stránce dobře odvedená práce, žádné artové záběry ani hudební orgie. Prostě dobře odvedená práce pro průměr toho žánru... ...co by bylo špatné je že je hrozný děj. Předchozí díly vystavěly nějaký příběh a svět. Bohužel poslední film to boříí jakousi klišé a patosovou scénářovou apokalypsou. Kdyby tak šli dávat půlbody máte 2.5 a né jen tři. Film je mnohem horší a natahovaný než Hunger Games nebo Stmívání.... ....mohl si je zachránit všechny Tomasi. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá akce hned na začátku, jako v Rychle a zběsile 5. Vysvobození vězně, tak to mi připomíná zase film Plán útěku. Dobré scény, dobré efekty a herci také nejsou špatní. Je mi líto jak to muselo skončit, a tím už pravděpodobně další díl nebude. Pokud ano, bude už o ničem. Doporučuji. Hvězdiček 4**** ()

Koral11 

všechny recenze uživatele

Pohled na bludiště zde byl tak jen v jedné scéně, zbytek filmu je bludištěm sám o sobě. Několikrát jsem se v příběhu ztrácela a připadal mi dosti nelogický, nevím. Divný scénář.. první díl měl skvělý nápad a zaujal mě, ale příběh kterým se to ubíralo dál, smůla. Někoho to zaujme, mě to zklamalo. Přesto jako jednohubka proč ne. Jo a.. hezký dojemný konec. Snad už je to vše. :) ()

fricek12 odpad!

všechny recenze uživatele

Každý díl téhle trilogie neskutečně degraduje. Tento poslední, závěrečný díl, je bohužel jen dětská laser game se spoustou agresivních teenagerů nadupaných testosteronem. Těch odpadových scén je zde vážně víc než dost. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Efekty a akcni sceny za me super. I kdyz logika se s panem scenaristou nekde minula... Co mi vsak proste nejde prekousnout je, jaci jsou tu z deti superbojovnici. Ani vojaci by se nemeli za co stydet zvladnuli by to co oni... A tak jsem nemel moc komu fandit a jen jsem si uzival akci. 19/2/2020 69% ()

Ajfist 

všechny recenze uživatele

Jo,jako akční film dobrý.Od začátku do konce to dobře odsýpá.Jako odpad to může hodnotit jen Jouda co by měl čumět akorát na Večerníčky a ne na filmy pro dospělé,jelikož na ně ještě nedospěl.Je to dobře natočené akční sci-fi. ()

babuška 

všechny recenze uživatele

co dodat, knížky jsem četl a zlý to nebylo, ale taky to nebylo moc originální, podobných témat postapo a statečných mladých je až dost, takže si může vybrat každej, ale tohle ty knihy zabilo ()

natali.sek 

všechny recenze uživatele

Taky někdy sedíte v kině a nejraději byste přetočili některé části? No u tohohle filmu Vám to nehrozí! Ani na chviličku jsem se nenudila, každá minuta stojí za to. Převážně je tu akce a sem tam si říkáte, to ale měli štěstí, že je našli :D (viz tunel či na střeše), ale najde se tu i po málu vtipných scén, které jsou vtipné, jen proto, že jste tak plní adrenalinu, že to rádi vypustíte trochou smíchu. Celou sérii miluju a hlavního herce doslova zbožňuji. Každý díl, je v podstatě jiný a to se u sérií jen tak nevidí a nejen proto si myslím, že je to jedna z opravdu dobře zpracovaných filmových sérií. Za mě 5*. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Na snímek Labyrint: Vražedná léčba jsem se velice těšil, neboť předchozí dva díly se hodně líbily a tento třetí měl vše uzavřít. Proto jsem na nic nečekal a vydal se vstříc rozluštění záhad do kina a rozhodně jsem nebyl zklamán ba naopak. Jak vše skončilo, tak na začátku poslední části vše pokračovalo a to nějakým zdlouhavým vysvětlování a shrnutím, ale pořádnou akcí na kolejích, což mne jako milovníka železnice obzvláště potěšilo. Ale byla to jen epizoda v předlouhém ději, který měl podstatu v úplně jiné věci. Ve vlaku totiž nedobrovolně cestoval jeden z důležitých členů party, která v prvním díle utekla z labyrintu. Byl to Minho, kterého se rozhodl Thomas se svými novým přáteli osvobodit. Leč se jim to tak úplně nepovedlo, jelikož i když zachránili velkou skupinu nenakažených dětí, jejich kamarád mezi nimi nebyl. Museli se za ním tedy vydat do posledního stojícího a válkou nepoškozeného města, kde Minha organizace Z.L.S.N. držela jako zdroj krve, z něhož byl vyráběn lék na smrtící zákeřnou nemoc, kterou bylo lidstvo nakaženo. Lék však sotva stačil pro hrstku vyvolených, k teří se ve městě za vysokými zdmi schovávali. Thomas se tedy musel za hradby dostat, aby Minha zachránil a mohl s ostatními odjet velkou lodí, čekající na břehu moře do nových krajů bez války a nemocí. Byla to velkolepá jízda, plná nebezpečných situací, zvratů a napínavých akcí, které nás diváky nenechaly vydechnout. Pořád se něco dělo a těch 140 minut uteklo velmi rychle. Byl jsem potěšen, že jsme se setkali se stejným herci jako v obou předchozích dílech - byl zde šéf Thomas, jeho největší kámoš Newt či Pánvička, kteří si prošli prvním labyrintem. Nechyběli ani jejich noví přátelé z druhého dílu jako třeba šéf povstalců Vince, Jorge a jeho kamarádka Brenda. Na druhé straně Z.L.S.N opět byla hlavní doktorka výzkumu Ava Paige, její asistentka Teresa, která také v prvním díle utekla z Labyrintu či šéf ochranky Janson „Rat-Man“, kteří za každou cenu chtěli dosáhnout nalezení léku. Jejich souboje byly třeskuté a napínavé, hodně se mi líbilo také prostředí, kde se vše odehrávalo. A co více, potěšilo mě logické završení celého příběhu, uspokojivé vysvětlení a uvěřitelný konec. Možná mou víru podpořil fakt, že v každém díle zemřel někdo z těch hodných a ne jen zlosynové. Každopádně jsem si všechny tři díly koupil o rok později na blu-ray discích a podíval se na ně znova. Takže s filmem Labyrint: Vražedná léčba jsem byl natolik spokojen, že jsem mu udělil plný počet vyléčených hvězdiček *****. ()

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama