Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Recenze (366)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem ani tenkrát nedokoukal, dvojku jsem neviděl. Nuda dělá divy a tak jsem si pustil tenhle finální díl a hele mně se to líbilo. Prostředí bylo perfektní, akční scény super a posledních 30 minut na 5* Užíval jsem si to. Škoda, že se postavy chovaly občas dost nelogicky. První ani druhý díl už si nepustím, ale na tenhle se klidně kouknu znovu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A sme na konci. Nie všetky sériam sa podarilo dostať až sem. Ale to nejdeme rozoberať. Povedzme si niečo teraz o "Maze Runner: The Death Cure". Musím priznať, že som do kina išiel s jemnými obavami, lebo som mal ešte v živej pamäti, ako som bol otrávený a znudený, keď som sledoval "The Scorch Trials". Tento film má v sebe pár prekvapení, dobrých nápadov a napriek tomu, že musíme si prejsť cez haldu klišé, tak vie s nimi minimálne pracovať a dokázal nás dostať do deja, ktorý som chcel sledovať ďalej. Okrem toho je zaujímavé, že na to, aký je film dlhý, tak som nemal žiadne problémy s tempom a ubiehalo to veľmi pohodlne, fajn a nemal som pocit, že už by som rád riešil niečo iné. Alebo minimálne v prvej polke. Človek potom začne trošku rozmýšľať nad tým, kam sa ešte budeme chcieť za ten dlhý čas, ktorý nám ostal posunúť. Postavy sú podľa mňa okey a dokonca tu bol niekto, koho prítomnosť ma veľmi prekvapila. A nebudem to spoilovať, lebo bude lepšie, ak si na tú momentku počkáte sami. A je to vysvetlené celkom dobre. Akcia je podľa mňa dobrá. Asi najlepšia v sérii. Priznávam, že som si sledovanie užil, film ma bavil a dokázal ma opätovne presvedčiť, že tieto filmy vedia byť aj dobré. Pre fanúšikov série povinnosť, pre ostatných je to stále film, ktorý odporúčam, ale len v prípade, že videli predošlé dva filmy. Za pozornosť stojí. Hodnotenie: B- ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Asiata, Thomasovi unesli Asiata, ZLO brzy pozná že tohle se nedělá, Asiati se nekradou, jo Asiat má nějaké jméno, ale na tom nezáleží !!!!!! Dobře, dobře a teď zase vážně, znáte ty filmy, který vás chytnou hned od začátku a baví vás až do konce, znáte ? To je dobře, tenhle film, je jedním z nich a zatím co předchozí filmy, buď tápali (Útěk) a nebo nevěděli, jaký mají být (Zkouška ohněm) tak Vražedná léčba, ví čím je a už od začátku a jede po koleji a nevybočí. A přitom v mnoha ohledech překvapí, ať už je to návrat postavy, nebo akční scéna, či překvapivý zvrat. Malíček konečně dostane dostatek prostoru a je zlý a co se týče O'Briena ten kluk to v sobě má, má to v sobě a klidně by mohl dát toho Indiana Jones, úplně v pohodě si ho dovedu v té roli představit. Ale ani ostatní herci, nestojí ve stínu, Walton Goggins totálně šílený, Will Poulter smířený s tím, co se stalo a bavil mně. Co se týče akčních scén, tak prošli změnu a sou opravdu dobře povedené, napínavé a některé naprosto boží, to s tím busem, to bylo naprosto WOW takže i v tomhle ohledu nelze nic vyčíst. Navíc posledních dvacet minut, se na plátně odehrává nekompromisní válka, která semele všechny bez rozdílu. Ano kdo chce, filmu vyčte věci, jako klišé dopis a tak vůbec, ale sakra tady všichni odvedli dobrou práci, takže za mně zasloužená pětka. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ani horšie, ani lepšie pokračovanie jednotky a dvojky. Drží si to stále rovnakú úroveň. Spracovanie a vizuál dobré. Neustále sa tam niečo deje, takže nie je čas na nudu. Ja som sa bavila.  Zbohom! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bohakristuspánusdonometr. Já se po tý dvojce fakt jakože docela těšil a oni to vrátej úrovní na jedničku a snad ješte hůř! Protože tady vedla fakt už hloupost..celý to bylo všechno tak nějak na náhodu a to mě nebere a ješte ktomu je to pěkná vykrádačka tak nějak všeho.. Zklamání. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Za mne nejlepší díl celé trilogie - dostatečně akční aby nenudil a zároveň ne zase tak blbý, aby urážel divákovu inteligenci. Navíc s povděkem kvituji, že nesympatická, protivná kráva zrazující své přátele ve jménu "vyššího dobra" skončila jak se patří a uvolnila tak místo po boku ústředního nabíječe o mnoho přitažlivější a pro život v postapo kulisách vhodnější roštěnce. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z odlehčené a brakové literatury jenž nám dala filmové série jako Hunger Games, Divergence nebo fujtalbl Twiligiht je pro mě jednoznačně Labyrint absolutní vítěz a to hlavně díky fantastickému Wesu Ballovi. Tenhle cápek dokázal z průměrných knih a s mizerným rozpočtem doslova zázraky. Jednička nás tenkrát doma strašně překvapila a dvojku už sme si v kině ujít nenechali a ta byla taky podle mě jednoznačně nejzábavnější. Né že by trojka nebyla, ale nevím jestli jí uškodila delší pauza po nehodě O'Briena, nebo sme za ty dva roky zase o něco starší a už s náma pubertální city tak neházej, nevím. V akci problém není, ta je monumentální a vizuální prostředí zničeného světa je jedna báseň. Ale veškeré emoce šli absolutně kolem mě, ani jedna rádoby dojemná scéna se mnou nehnula a Mrtváků je málo hanba mluvit. Pořád to je ale velice nadprůměrný akční výplach, který neudělal svým předchůdcům ostudu, jen mám první dva díly mnohem raději a bavily mne mnohem více, i tak ale pořád slušná práce a já se upřímně těším na nový projekt Wese Balla a pořád je jeho série nad ostatními, možná nevyčnívá finančním ziskem, ale filmovou hodnotou je spláchne všechny.70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci akce se poslední díl úspěšné trilogie překvapivě dostal na úroveň velkých blockbusterů a ve chvíli, kdy na akci dojde, je nečekaně kvalitní a profesionálně natočená. Film má však několik výrazných záporů, což je zbytečně roztažená stopáž a nepříliš charismatičtí hrdinové, kdy s nimi divák starší 12 let nedokáže nijak soucítit a tak je úplně jedno, kdo přežije a kdo ne, přestože se s některými hrdiny budeme muset rozloučit. Mladší diváci by to však mohli vnímat jinak a dospělí si alespoň užijí výbornou akci. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Dobre sa na to pozeralo, aj keď to trvalo vyše dvoch hodín, nezaznamenal som toho pocitu, že by som sa výraznejšie nudil, mladí herci sa už nejaký ten piatok poznajú, a tak boli preto parádne zladení, behali v jednom kuse pred všelijakými nástrahami, spojenými nielen s beštiálnym vírusom, ktorý spustošil SVET, ale hlavná, tvrdohlavá postava Thomas sa snažil vyslobodiť svojho kamaráta „spod pazúrov zúrivej šelmy” . Je to obstojne nakrútené, lebo režisér Wes Ball má pod taktovkou kompletnú trilógiu, tak ako som rešpektoval prvý diel, a zase druhý ma dosť znechutil, už podľa komentára, čo som si tesne pred písaním tohto zrovna prečítal, tak TROJKA šľape, ako spoľahlivé švajčiarske hodinky, kde nepozorujem príliš mnoho filmových kazov, ale aj tak sa opakuje stále dokola jedno otrepané klišé, že z filmu na film sa treba prekonávať, ísť až za hranice svojich možností. Vezmite si prvých Pirátov Karibiku, a čo sa s nimi stalo v treťom pokračovaní ? Síce to až tak brutálne neplatí pre LABYRINT, ktorý je znesiteľný v rámci svojho žánru pre mládež, ale aj tak sa toto pravidlo občas porušuje, viď scéna s busom. Aj úvodná sekvencia s vlakom by mala teda čo rozprávať... Niekoľko filmových momentov má veľmi silnú RAZANCIU, napríklad scéna s nakazenými v tuneli, alebo taktiež “krásavec” mi pripomenul svojim odvážnym činom jednu účinnú pasáž v Dvoch Vežiach, ktorá spustila úžasnú bitku v dejinách KINEMATOGRAFIE, ktorej katalyzátorom bol pre zmenu iný ZLOSYN !!! Obsahuje to veľa vizuálnych tromfov, prečo sú tie dve a pol hodiny vskutku príjemné. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Parádní zakončení skvělé sci-fi série Labyrint. Film měl po celou dobu vysoké tempo, spoustu akce, napětí. Konečně jsme se dozvěděli, jak to všechno dopadlo. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Mučení filmem a zároveň učební blockbuster v té nejpejorativnější formě. Těžko najít něco tak líného a neinspirativního. Příběh se posouvá pouze skrze deus ex machiny, postavy nemají charaktery, všechny jsou stejné, svět budoucnosti se nevytáhne jedinou technologickou inovací, futurismus je daný uhlazeným designem budov a hromadou modrých monitorů, ve filmu se mluví prakticky jenom v holých větách a bez jakéhokoli emočního projevu. Naprostým rekordmanem je Dylan O'Brien, u kterého mám podezření, že se již na plac po úrazu již nevrátil a byl nahrazen svojí špatnou digitální kopií, u které neměli peníze na face motion capturing. Obvykle je zábavné u filmu vypichovat nepravděpodobné náhody a scénáristické berličky. Death Cure je sestaven jenom z nich. Jen první scéna s přepadením vlaku, která se odehrává za jízdy, skončí tím, že se odpojí vagóny a vlak se pozvolně zastaví na metr přesně na místě, kde jej očekávají schovaní rebelové. Když ujíždí nějaká borka s autobusem plných imunních v divoké honičce městem, zastaví ji až policejní zátaras na přesně tom místě, kde ji očekává jeřáb, který autobus odtáhne neskutečně debilně do bezpečí. Do únavy se opakuje metoda "hrdinové jsou již téměř lapeni, ale najednou se objeví postava, co tam nemá nic dělat a ta je zachrání" Na konci vypukne válka v ulicích města, ve které padají k zemi celé mrakodrapy, ale film nám jí neukáže, vidíme jenom z dálky její důsledky. Je to strašná, hrozná, doutnající, mechem porostlá nuda. Dokonce jsem si vytřeštěně musel na chvíli pustit komentář režiséra se scénáristou, protože jsem nemohl uvěřit, že by o tomhle byli schopni poreferovat jinak než v omluvách. Nakonec ten komentář docela dal smysl "Yeah, we shoot this scene in Kalahari desert. It's looks kinda cool. You know like they're attacking a train, but not on horses but in cars. I don't know, it's cool." Bod jde alespoň českému distributorovi, který odhadl potenciál celého díla a přisoudil mu přiléhavý název Smrtící léčba, který upomíná na devadesátkové překlady titulů, které vždy byly bud "Smrtící něco" nebo "Něco smrti". ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Poslední finální díl na který se čekalo o něco déle. A dostalo se mi i o něco méne přesto určitě spokojený. Konec suprový jak má byt. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší oproti komorní mysteriózní jedničce, slabší i oproti ponuré dvojce. Postupně klesající atraktivita i záživnost jednotlivých dílů je zjevná, ještě že je to jen trilogie... Už otravně schematická úvodní scéna s "přepadením" vlaku dává tušit, že trojka bude především banální předvídatelný akčňák. A taky že jo. Navíc je to ještě týnejdžerský pseudoromanťák s fůrou patetických keců a významných pohledů, tedy plný přesně toho sajrajtu, který tolik nesnáším. Děj se dá shrnout stručně - chrabrý boj chudých a dobrých proti těm bohatým a špatným, přičemž i ti špatní nejsou nakonec vlastně úplně tak špatní (to asi aby z toho dětičky nepropadly pesimismu), až na jednoho superhajzla, který ale nakonec dostane co si zaslouží a všichni mládežníci se tak ve finále můžou šťastně sesednout u pionýrského táborového ohně a společně plánovat cestu ke světlým zítřkům. Kdyby se mi tolik nelíbily předchozí dva díly, budu mít možná problém i se třetí hvězdou. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlépe hodnocený poslední díl trilogie se mi paradoxně líbil nejméně, a to zejména díky okatému kopírovaní od jiných filmů, což je bolestně citelné zejména v úvodní sekvenci. Rovněž musím konstatovat, že nápad udělat z filmu vysokooktanovou akční záležitost výslednému dojmu převážně ubírá na atraktivitě. Najednou totiž vidíte všechny ty nedostatky, kterými film trpí a všechny ty ploché, "horkou jehlou" ušité hlavní charaktery. Takže ve finále dostanete plytký film plný "CGI" akce, výbuchů a honiček, u kterého Vám bude srdečně jedno, co se hlavními kašpary, pardon, herci, stane. A to je vzhledem k úspěchům prvních dvou dílů vážně velká škoda. „But we started it together, we might as well end it that way too.“ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

No, čistě subjektivně asi i 2*, ale je pravda, že minimálně filmařsky to lehce nadprůměrné určitě je. Největší problémem je prostě fakt, že už jsem z těhlech scifíček na jedno brdo totálně znuděný. Sice se to nijak extra nevleče (i když v tomto případě byla stopáž opravdu přehnaná), nicméně co přinesl tento film nového, to opravdu nevím. Vlastně vím - vůbec nic. Myslím, že trend teenagerovských sci-fi filmů už je tak pár let fuč a není se čemu divit. Tenhle snímek je totiž krásná ukázka prvotřídního klišé a akční popcornové nudy, kterou jsme viděli už milionkrát jinde a film vám tím pádem vyšumí z hlavy už při odchodu z kina. A je to trochu škoda, protože přes to všechno je Wes Ball řemeslně fakt dobrý (těším se na jeho další filmy) a herci hrají více méně skvěle. Ale nevím, možná už jsem na tyhle filmy taky trochu starý... :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúce diely som nevidel a asi po tom ani netúžim. Ale nie je to zlé. Dá sa na to pozerať. Kamera je výborná a má to super tempo - čo je pri minutáži akú to má naozaj veľké plus. Len to skrátka neprináša nič nové. Nie je tam žiadna postava, scéna, alebo myšlienka, ktorá by vo mne zarezonovala. Možno že som na takéto teen filmy už značne starý. Každopádne som si aj od vyvrcholenia série sľuboval omnoho viac. Toto mi príde ako začínajúci film, ktorý ma ukázať predzvesť ďalších udalostí. Ale oceňujem dobre zvládnutý pátos. To je dakedy pri takýchto filmoch ťažké. Vidno že pre Wesa Balla je toto niečo ako srdcovka. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie sa ani prilis nevztahuje ku kvalitam filmu ako skôr k môjmu vztahu k zanru ku ktoremu sa tato seria po skvelej jednotke priklonila. Teenagerske postapo sci-fi v ktorej su bezchybni pubertiaci za tych dobrych a dospelaci za tych skazenych a zlych Zlosynov. Tento zaner fakt neznasam. Jediny plus tejto serie je ten, ze tu bola potlacena romanticka linia. Ale to je mala naplast za zmenu zanru po uchvatnej atmosferickej jednotke, ktora mi dokonale sadla. Treti diel ma hned od prvej bezchybne prevedenej a dokonale prehladnej akcnej sceny absolutne vôbec nebavil. Akcne sceny su rozmanite a kvalitne, ale kedze ma nebavil pribeh, tak som pri nich nepocitoval ziadne vzrusenie alebo strach o postavy. Vsetko mi bolo uplne ukradnute a film som doklikal do konca len zo zvedavosti ktore postavy nechaju zomriet. Ale aj ked zomierali postavy, ktore som si v jednotke oblubil, tak som pri ich umrtiach nic necitil. Proste pre mna je tento typ zanru totalna nuda. Aspon som si potvrdil, ze moje velmi male nutkanie skusit seriu Hunger Games alebo Divergent rozhodne neposluchnem. Wes Ball je ale skvely reziser a tesim sa na jeho novy film, ktory bude snad z ineho zanru. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nenudila som sa. Hlupost vynahradzali pocetne explozie. Koniec-niekoniec nasral, musela som si dohladat, ako konci knizka, aby som bola jakz takz spokojna. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Když se člověk přenese přes fakt, že se divák prostě nic kloudného nedozví a tvůrci se nijak nesnaží vysvětlovat důvody Labyrintu (tedy, oni to vysvětlili už dávno, ale příšerně ledabyle), tak je to vlastně dost dobrej akčňák. Ono vlastně stačí, že se tam válčí proti W.C.K.D. všemi možnými prostředky. Je to akční, je to skvěle ozvučené, má to parádní CGI a jede to po celou dobu v dost dravém tempu. Fajn oddychovka, která ovšem scenáristicky drží pohromadě jen tak tak. ()

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama