Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Recenze (366)

Jaro_slav odpad!

všechny recenze uživatele

Padesát odstínů (a STO ČTYŘICET MINUT!!!) debility pro ty nejtupější z týnejdžrů. Tady si člověk dosyta „užije“ legrační „herecký“ výkony (účast Malíčka nicméně pobaví), budování „napětí“ tim nejpředvídatelnějšim způsobem, iluzi velký-a-napínavý akce pomocí rozklepaný kamery a nepřehlednýho střihu, opakovaný a povinný odhodlaný “COME ON, LET’S GO”, permanentně nažehlený a učesaný PG-13 hezouny (tzn. směj v rozčílení řikat SHIT ale nikoliv už FUCK; a taky při poranění či smrti nesměj krvácet) s konstantně dlouhym jednodenním strništěm (ženy strniště nahrazujou makeupem), a četnou další potravu pro milovníky naprostejch tupejch klišé — jinými slovy, samej voňavej obsah tak typickej pro vstupní část čističek odpadních vod. (Den předtím jsem si pustil jeden takovej remake, kterej tu má fakt špatný hodnocení. Přitom je to mnohem upřímnější a líp zahranej příběh, kde klišé jsou poplatný žánru a současně takovou poklonou původní verzi.) Během sledování jsem si čim dál víc přál, ať ňáká ta nákaza, kolem který se „děj“ točí, nakazí ÚPLNĚ VŠECHNY, zabije je a po zbytek „filmu“ by člověk jen koukal například na statickej záběr tlačítka toho výtahu, kde se odehraje jediná trošku vtipná scéna filmu – i to by poskytlo větší diváckej zážitek, než celej „děj“. Některý userové tomuhle dílu dali PĚT HVĚZDIČEK!!! – nejspíš jsou to postavy z nějakýho filmu o lobotomii. Zatimco první film byl fakt sračka a druhej „jen“ hodně blbej, tohle je ryzí sračkoidní utrpení. PS: Neni Newt jako Newt. Napsáno v kinosále během sledování „filmu“. Až do samého konce se neodehrálo nic, co by tento názor změnilo k lepšímu. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Zakončení série, kde jednoznačně dominuje první díl. Hororové prvky jsou pryč a zůstal jen akčnější Harry Potter z budoucnosti. - 50% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Z původně zajímavého nápadu labyrintu vznikla klasicky UHO digi omáčka na rozmezí Šílenýho Maxe a zombie apokalypsy akorát s partou dospěláků s dětskými ksichty. Na hezkém velkém obraze celkem efektní hořící město v noci, ale čím déle koukáte, tím více jsem byl znechucen naprostou neschopností všech speciálních jednotek a vojáků na straně města proti hrdinům, kdy jich za film vidíte umřít asi sto, ale na smrt jednoho mláďátka čekáte celý film. Něco jako, když si dáte pc hru Half-life na hard a projedete ho bez jediné smrti za 2,5 hodiny. Nepochopitelné jako autobus na jeřábu bez smrtelně zraněného dětska. Hřebík do rakve přidala okatá předvídavost závěrečných bitek a nechutně natahované scény ´´nech mě tady, chci umřít...nenechám tě tady!! nenechám tě umřít!! Ufňukanej konec labyrintu. 40% ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

And here comes the (happy) end.?..Nie tak celkom. Kniha číslo tri bola dosť sklamanie, najmä teda to nerozuzlenie. Asi som ten typ, čo má rád, keď sa záhady vyriešia aj keby mala polka zúčastnených zhebnúť. Stále by to bolo lepšie finále, ako nejaký "haven na párenie" o tom potom. Horšie, že film nevyužil ani len to, čo kniha ponúkala a že tam bolo dosť momentov, ktoré sa dali využiť a akčne vypeckovať. Tu to okrem prvých 20 minút, išlo celkom dole vodou. Očividne mám slabosť na Vinca a Thomasa, ale aj tak to je na vyvrcholenie trilógie slabé. 2,5 * ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

První polovina celkem svižná, bavila mě, zajímavá. Jakmile se děj přesune do města, trošku to ztratí grády, začne to být poněkud přehnané, moc hrané na city, takové těžkopádné a malinko se to táhne. Neberu v potaz to, že je to už 100x viděné, to už tak dneska holt bude. Ale jde o to zpracování a to se ve finále moc nepovedlo. Spíše bych řekl, že komornější pojetí filmu sluší více než nějaká megalomanská akce. A ten konec, to jsem taky moc nepobral. Nevím, jestli měly zůstat otevřené dvířka pro pokračování nebo jak to bylo myšleno. Tyhle konce nemám rád, ale to je můj problém. Každopádně, viděl jsem, jak do dopadlo, nenudil se, ale nebylo to nic extra, jednou vidět stačilo. Howgh! ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

No takže Labyrint do tretice... Podľa mňa je toto asi najmenej spackaná časť, aspoň čo sa týka scenára a technickej stránky (ale tá bola ako jediná dobrá aj v predchádzajúcich častiach). Návrat jedného z hercov-mutantov z jednotky ma samozrejme kvalitne vytočil - to nie, že nie. Takú držku by určite každý jeden z obyvateľov za stenou ihneď nahlásil, že ho tam nikdy nevidel a je to sabotér spoza steny. No priznávam, že ten skok postáv z okna sa mi páčil a nemôžem povedať, žeby som oň neprosil od prvého dielu - ešte keby to bolo bez tej vody :). 51%. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem se někdy na nějaké pokračování těšila tak nehorázně, jako právě na The Death Cure, ale spíš o tom pochybuju. Zároveň jsem se ale bála, jestli ho náhodou "tvůrci" (hlavně teda pan James Dashner) nepokazí a já budu jenom velmi zklamaná. Schválně jsem si úplně zakázala o filmu cokoliv vyhledávat, a to včetně traileru a hereckého obsazení, abych nepřišla o ten zážitek v plné formě. A musím říct, že se to víc než vyplatilo! Jen kromě jednoho, zato nejdůležitějšího spoileru, který mi omylem vyzradila kamarádka, jsem se všemu ostatnímu ubránila. Některé momenty mě opravdu hodně překvapily, obzvlášť mě potěšil návrat jisté postavy (abych nespoilerovala). The Death Cure byl všechno, co jsem očekávala, a ještě víc. Absolutně epické dovršení vynikající trilogie. Některé scény a vývoje děje se mi sice občas nepozdávaly, za ty ale samozřejmě nemůžu vinit tvůrce. Nevím, jak moc je můžu vinit za trošku očividné natahování děje, ale čert vem. Tímto si u mě tato trilogie vybojovala místo v žebříčku mých nejoblíbenějších filmů. A možná je to trošku i tím, jak úžasný Dylan O'Brian byl. Znovu zde dokázal, jak vynikajícím hercem je a já opravdu moc doufám, že teď jeho sláva poletí raketově nahoru. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

BOŽÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ! Příběh je k zamyšlení. Kdyby spolu obě strany spolupracovaly, tak by to mohlo mít happy end. Kdyby je ve dvojce Teresa nezradila a zjistila by to o Thomasově krvi, tak by našla lék. Kdyby Thomas v tomto díle spolupracoval s Teresou, nebo kdyby ji aspoň naslouchal, tak by to také dopadlo lépe. Je to depresivní. ()

squawk 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho klišé, příliš mnoho záchran v poslední vteřině.Spousta detailů se přejde bez povšimnutí/vysvětlení. ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Úplne iný film ako jeho predchodcovia, kedy bol Útek niečím novým, ale k dokonalosti mu chýbali lepšie vizuálne efekty a Zhorenisko zlyhal skoro vo všetkom a bol ľahko zabudnuteľným, Smrteľná liečba sa stal po všetkých stránkach strhujúcejším, dynamickejším, efektnejším a nemá ďaleko od maximálneho hodnotenia. Pri tom rozpočte sa jedná doslova o malý zázrak. Pekne uzatvorená, výsledne nadpriemerná trilógia, ktorá jeho zakončením vykukla a má rozhodne na viac, ako napr. súčasný Pacific Rim 2. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Čakali sme nato a čakanie sa vyplatilo.Strhujúce a dychberúce zakončenie tejto úžasnej trilógie.Asi najakčnejší diel, rozhovorov tu nie je veľa , skôr sa vrháme z jednej akcie do druhej. Postavy výborné budú mi chýbať.Hudba fantastická a dočkáme sa aj emócii čo ma prekvapilo lebo som nečakal že mi padne slza.Opäť skvelé hororové scény.Koniec sa mi ohromne páčil to bola čistá akcia a vyzerala skvelo. Celkový koniec na pláži krásne uzavrenie a list na rozlúčku chválim, 5* 100%.Ešte raz skvelý koniec a úžasná trilógia Wes Ball ďakujem. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Chování a jednání postav už nebylo jen iritující jako ve dvojce, ale rovnou urážlivé. Ani vcelku zdařilé akční scény film nedokázali zachránit. Ještě že se na Salazar a Scodelario dá pěkně koukat. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Cakal som asi nieco horsie, aj ked miestami to bolo poriadne tupe. Pri tych filmoch pre sucasnych teenegarov sa proste ani neskryva, ze to je hlupucke. Dokladaju to niektore sceny, kde pistolkou hlavny fagan dava dole snajperov, no snajper sa ani za boha netrafi. BTW, ked sa zamyslite ze tie dve a pol hodiny sledujete kvoli jednemu korejcovi, tak to mozno aj vypnete. Inak dej obsahuje aj par zvratov, miestami by sa clovek mohol aj stratit, ak nevidel vsetky casti. Film celkovo posobi ako vsetky teen postapo filmy, ktore od polky jednotky uz nemaju co ponuknut a utapaju sa v uz videnych scenach, v uz pocutych hlaskach a co je hlavne, bez ucasti vacsej charizmy pred kamerou. Mozno este Scodelario tym svojim gulasom v hlave zaujme. Na druhej strane mi to prislo dost akcne, takze aspon som neodspaval ako moja polovicka. Som rad, ze mam tento film z krku lebo som ho dlhsie odkladal kvoli stopazi. ()

xtomas252 

všechny recenze uživatele

Tak jako jo, jednička byla super, dvojka propadák a očekávání na trojku moc vysoko nebyla, ale byl jsem mile překvapen. Sice jsem knihy kdysi dávno četl, ale celou dobu jsem měl pocit, že si film jde úplně svou vlastní cestou a ve finále mi to vlastně vůbec nevadilo. Hvězdičku navíc za Newta a Brendu. Sice jsem si původně myslel, že dám jen čtyři, ale zakončení to bylo opravdu důstojné, tak slabších pět! ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Tahle série mě moc neoslovila.Doma jsem zkouknul první dva díly,na třetí zašel do kina,to vše během pár dní.Bylo to koukatelné,nenudilo,ale víckrát už sek tomu asi nevrátím. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička mne vcelku nadchla, tak dvojka už tak dobrá nebyla a trojka je zcela v duchu dvojky. Všichni dopředu víme jak to dopadne, že někdo umře (dojemně), zlosyn prohraje a pár přeživších se vydá hledat lepší místo k životu. Každopádně film měl spoustu děr v logice, akce nepřehledná, hudba spíše rušivá. Dobrá byla úvodní scéna u vlaku, celkově měl tento díl výrazně dospělejší kabát, bohužel postavy se rozhodně nikam neposunuly. Koukat se to dalo, ale žádný zázrak, spíše nuda. Sotva 40%. ()

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama