Reklama

Reklama

Zrozen k boji

  • Česko Zrozeni k boji (více)
Trailer

Nový film od režiséra "ONG BAK". - Diew je nasazený policejní agent a v jeho oboru se mu jen málokdo dokáže vyrovnat. Když jeho přítel a učitel přijde při jednom přepadení o život, cítí, že potřebuje trochu oddechu. Rozhodne se, že odcestuje se svou sestrou Nui na venkov.Dívka je mistryní v teak wondu a vezme s sebou i několik svých spoluhráčů. Vše vypadá ideálně k příjemnému odpočinku a sportování až do chvíle, kdy se tu objeví nemilosrdný drogový baron, vezme celou skupinu do rukojmí a rajská krajina se rázem promění v peklo. Zanedlouho vyjdou najevo hrozivé plány zločinců. Hrstka sportovců se pod vedením Diewa rozhodne, že se postaví na odpor ničivým útočníkům a pomocí svých zvláštních schopností nad nimi zvítězí.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Šílený maso. Scénář vypadá jako by byl napsaný jakou dvoustránková povídka, jejíž zbylích 150 stran zaplní jen a jen střelba a souboje. Hlavní hrdina mi na první pohled připomněl Tonyho Jaa a svými kousky ho skoro napodobil. Úvodní honička, kdy z náklaďáků padají thajci pod, mezi a vedle kola z výšky na tvrdé jsou opravdu hezké na pohled(jak uvidíte na konci filmy, vše nejdřív zkusili na měkké a pak se šlo natvrdo:)). Malá skupinka lidí je ve vesnici přepadena společně s tamními obyvateli skupinou komunistů s červenými šátky a na mladém "skokanovi" je, aby se o všechny postaral. Stejně jako v Ong Bak se tu dočkáváme použití např. 2-3 kamer na jednu akrobatickou šílenost. Tyto sekvence z každé kamery jsou ukázány hned po sobě a po nich hrdina dále pokračuje. Kdo má rád akční filmy a nechce se mu myslet Born to fight přivítá, i když v něm nehraje žádná hvězda velikosti Tonyho Jaa. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu neskutečná podívaná, ale bohužel také dost ujetý (v španém slova smyslu ...) asijský úlet ... Celkově už to bylo na mě tentokrát trochu moc ... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Po ONG BAK je tohle velké zklamání. Kaskadérské kousky jdou až na dřeň, je tu 32 minut dlouhá akční sekvence, ale jinak musí dívák hodně vytrpět. Uznávám, že silné nacionální momenty jsou vtipné: sprint pro záchranu padající Thajské vlajky, mince uvázaná na čelo podporující bojovnost a boží scéna, kdy v 8 ráno zahraje v rádiu Thajská hymna a 30 atletů to nabudí k boji proti teroristům. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Thajská sportovní gymnastika v přírodních podmínkách. Hypermasakr nadruhou. Jak strávit 12 týdnů zasádrovaný v celotělovém krunýři. Plytký děj. Dlouhé záběry bez střihu. Akrobacie natřetí. Šílenství. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Od děje jsem nečekal žádné zázraky, ale zas až tak málo taky ne. Prosťoučký děj KERD MA LUI bohužel až nemile překvapuje svou extrémní prostotou a naivitou. Není to však pro mě jediný zádrhel tohoto filmu. Když pominu herecké výkony, pak jsem byl totálně odvařený (v negativním smyslu slova) z předloženého patosu? Páni, v pár chvílích by se dal krájet a i Mr. Bay by se zde mohl lecčemus přiučit. Výše uvedené žel nezachrání vynikající gymnastické/atletické a bojové výkony jednotlivých protagonistů. Na film mi to připadá prostě sakra málo. Shrnuto a podtrženo: Možná jsem příliš náročný, ale dobrý film nedělají jen skvělé kaskadérské výkony. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Velký zklamání, podle zdejších komentářů jsem usoudil, že by to mohlo být něco jako ong bak, ale šeredně jsem se zmýlil. Ze začátku jsou pěkný kasakaderský kousky, to bez debat, hned sem sice věděl, co se stane, ale to nevadí, stále to bylo ještě dobrý, jenže jak se film přesune do vesnice, tak začíná neskutečně ultra naivní příběh se stupidní zápletkou a s průměrnými akčními scénami. A to se moc nevylepší ani v závěrečný půlhodince, kdy je taková mega bitka každej s každým, sice většina soubojů je docela pěkně udělaná, hlavně po tý kaskadérský stránce, kdy jde hlavně o to aby se po úderu protivník co nejbrutálnějc omlátil o všechno možný, na to je asi film zaměřenej nejvíc a taky jak je vidět v závěrečných titulcích, tak to moc kaskadérů ve zdraví nepřežilo a ani se moc nedivim, ale trošku mi chyběly nějaký pořádný asijský kombo nebo pořádnej souboj, všechnbo trvalo tak 5 vteřin a bylo to většiniou zakončený efektním kopem, ale nic převratných, ty opravdu nejpovedenější údery byly zopakovány a zpomaleny, ale moc jim to nepomohlo a hlavní hrdina nebyl moc dobrej, sice pěkny akrobatický kopy, ale jinak chabej a pěknej chudáček, kterej u všch kopů sice šíleně řval, ale spíš to znělo jako pípání, ostátní zase bojujou jak uměj, ale jelikož to jsou sportovci, tak se dočkáme cvičení jakoby na bradlech a zkopávání tim protivníků nebo jak fotbalista má s sebou 20 micu a kosi tam s nima jednoho zmetka za druhym nebo jak mala holka nakope nejakyho drtice, ale to nejhorsi je, kdyz jednonohej vesnicak skvelym kopem s pomoci berle zkopne nejakyho tvrdaka, to uz bylo fakt moc. A aby to bylo všechno pěkně dokončený, tak ani herecký výkony nic moc. Malinko to ještě poztvedne pár docela povednejch brutálních záběrů, ale to je tak vše. Pro mě fakt zklamání ()

choze 

všechny recenze uživatele

Děj je nepodstatný a akce je masivní, snaživá a má pár momentů, ale že bych si z ní vyloženě cvrkl do trenek, to ne. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný thajský akčný film. Má jednoduchý ale aj tak skvelý príbeh o policajtovi, ktorý spolu so skupinou rôznych športovcov príde na charitatívnu akciu do jednej dedinky, ktorú ale napadne a obsadí skupina povstalcov, ktorí všetkých vezmú ako rukojemníkov. Je aj príjemne spracovaný a tak baví aj bez akcie. Akcie je tu množstvo a som s ńou maximálne spokojný. Akčné scény sú veľmi rozmanité, sú tu rôzne typy súbojov, prestrelky alebo akcia s dopravnými prostriedkami. Celkovo je akcia dosť drsná, súboje sú samozrejme plné reálnych úderov ako tu už je v modernej akčnej tvorbe zvykom, prestrelky sú krvavé a často točené na jeden záber, čo z nich robí ešte väčší zážitok. A je tu aj množstvo perfektných kaskadérskych kúskov, ktoré sú snád´ na najvyššej možnej úrovni. Hlavne zrážky na motorke alebo úvod s kamiónmi nemajú chybu. Akcia tu nie je dávkovaná tak ako vo väčšine podobných filmoch, na tú hlavnú si treba nejaký čas počkať, ale ked´ sa už hlavný hrdina spolu so športovcami rozhodne povstalcom postaviť, tak sa začne dlhotrvajúce akčné peklo, ktoré sa už dá snád´ sledovať len so zatajeným dychom. Policajt zneškodńuje protivníkov thajským boxom alebo vo výborných prestrelkách, dvaja atléti zasa v boji využívajú svoje perfektné schopnosti, futbalista, ktorý do protivníkov okrem lôpt kope aj hrniec s horúcou vodou, ovocie alebo aj granát a to často z tých najnemožnejších pozícií alebo dokonca aj jednonohý bojovník kopajúci do protivníkov opierajúc sa o barlu. Samozrejme viackrát je tu akcia len čisto na efekt, bojovník by mohol protivníka zneškodniť aj omnoho jednoduchšie, ale miesto toho použije omnoho náročnejšie metódy, ale pre mńa to určite záporom nie je. Často je v komentároch kritizované množstvo pátosu a je pravda, že takú jeho extrémnu dávku som asi ešte nevidel, ale mne to neprekáža a dokonca sa mi to aj páči. Tento film je nutnosťou pre fanúšikov kvalitných akčných filmov, ktorým nestačí len neprehľadne natočená jednoduchá akcia od amatérov. Už sa nestane takým kultom ako Ong-Bak alebo Tom yum goong, ale daleko od nich nemá. Zaujal ma podobne ako Chocolate a viac ako Ong-Bak 2. 86% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Z filmového hľadiska samozrejme kravina jak delo, ale akčno-športovo-kaskadérske výkony na hranici zdravého rozumu. Tak to vyzerá, že potom čo John Woo zakotvil za mlákou točiť korektnú rutinu, putuje výpredaj veškerej ázijskej pyrotechniky do Thajska. Už len čakám kedy pri nakrúcaní ďalšieho úletu niekto príde o život (tu chýbalo pár centimtrov). 70% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Absolutna sialenost. Cely film som neveriacky krutil hlavou, ako mohol taketo nieco vobec miekto natocit. Prosty (rozumej hrozny) pribeh by nebol nicim neobvyklym, avsak toto je o niecom inom. Cely film, to je jedna tazko opisatelna kombinacia klise, patosu, humoru, parodie a skutocne monstroznej, luxusnej akcie. Pripada mi to, akoby bol tento film takym (drahym) experimentom, pri ktorom nikto dopredu ani netusil ako to nakoniec dopadne. Naozaj neopisatelne. Must see sialenost, ktora, ak uz nicim inym, zaujme skutocne bombastickou, samovrazednou akciou a nadhernou kamerou. Reziser ma urcite velmi dobre napozerane Hong Kongske filmy, a prvy Police story je zrejme jeden z jeho najoblubenejsich :). (7/10) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Čtvrthodina na začátku a půlhodina od propuštění generála na konci je jedna nekončící akce a proto dávám za čtyři hvězdy. V každém filmu člověk neuvidí odkopávání granátů a rozstřelení vojáka bazukou. Příběh je jednoduchý a neohromí, ale stále se něco děje a člověk nemá čas se nudit. Závěrečné záběry z natáčení dávají tušit, že bylo asi hodně náročné. HODNOCENÍ 70% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná šílenost, u které se o ději nemůžeme bavit, protože sofistikovanější scénáře měly i německé pornofilmy ze sedmdesátých let a která je více než čímkoliv jiným, jen přehlídkou thajských gymnastů, zběsilých fightů a kaskadérských kousků... Na jedno podívání proč ne, ale znovu tenhle kousek již nikdy nejspíše neshlédnu... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hned po skončení filmu si prohlédněte kaskaderské kousky. Zjistíte, kolik toho naběhali záchranáři a doktoři. Je to až neuvěřitelné, kolik toho tihle thajci vydrží. Můžete do nich bušit hořícími kládami (né klacíky), shazovat pod kola náklaďáku nebo je zkopnout z 5-ti metrové výšky a stejně vztanou a odejdou po svých. No, asi jsou z gumy. Ale oč tu běží...zapadlou vesnici napadne vražedné komando teroristů a ctižádostiví thaici se jim postaví na odpor. Některé pasáže jsou trochu přehnané (fotbalisté driblisté) a hodně se tu oproti Tonnymu střílí, ale i tak je na co se dívat. 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přehlídka gymnastiky s minimem děje, logickými lapsy velikosti proutěných míčů, příliš jednoduchými ( ale vlastně pohlednými) souboji a 2,5 minuty trvající minutou odpočítávání:) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Za ty fighty a za tu hudbu (tu čínskou ugdákanou songu nemyslim). Banda teroristů se rozhodne přepadnout vesnici, kde všichni umějí kung-fu. Nastává boj na život a na smrt. Jak ve Vietnamu, bojujou dědci, děti a jednonohej s berlema..najs. Postavy nevýrazný, příběj ez. Nic moc, ale strašný to neni. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pitomý ale slušný bezmozkový akčňák, který je však hodně ve stínu filmů Tonyho Jaa, kterým se stejně jako hlavní hrdina hodně podobá. Hlavní mínus filmu je to, že se takřka celý odehrává v nudném prostředí malé vesničky, která zrovna nepatří mezi nejkrásnější exteriéry. Co se týká akčních scén, tak těch je méně než jsem čekal a nezachraňuje to ani závěrečná půlhodinová exhibice bojových umění a kaskadérských scén, které provádějí všichni bez ohledu na pohlaví, věk ani počet nohou. Oproti takovému "Ong-baku" však bojové scény moc nestrhnou a v mnoha případech působí dost amatérsky a uměle. Na druhou stranu potěší skvělé kaskadérské kousky a slušné pyrotechnické efekty. Takže se to nakonec přežít dá. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ DVD PREMIÉRA: MIRAX = 7.11.2009 + SLOVENSKÁ DVD PREMIÉRA: MIRAX = 14.1.2010 - totálny martial-arts masaker. TECHNICKÁ POZNÁMKA: DVD neobsahuje české ani slovenské titulky. (7.11.2009) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku sa dockame neskutocnej nahanacky so skvelymi samovrazednymi kaskaderskymi kuskami. Potom nastava hlucha cast behom ktorej zli makakovia terorizuju dobrych az do chvile kym sa dobri makakovia nenaseru a v poslednej tretine nenakopu zlym makakom zadky. Odlisit sa daju jedine tym, ze zli makakovia su obleceny v zelenych munduroch. Ale ono je to nakoniec jedno. Dejova omacka tu vôbec nefunguje. Cely film stoji jedine na neskutocnych kaskaderskych kuskoch, ktore su v 90% pripadoch prevedene bez akychkolvek trikov alebo istenia na lanach. Posledna tretina je dokonalou prehliadkou ako sa prizabit na x spôsobov pri ktorej aj bielej tvary zbledne xicht od udivu este viac ako obycajne. Dockame sa rôznych skokov z vysokych vysok, padov z auta na auto a nasledne na zem, tesneho padu vedla rozbehnuteho kamiona, vybuchov v tesnej blizkosti, neskutocnych zrazok na motorke po ktorych kaskader leti cez nejake horiace dosky dalej az dopadne na zem atd atd. Klasicke bitkarske duely tu nie su. Ale zato sa dockame rôznych ukazok ako sa da zneskodnit ozbrojeny protivnik s vyuzitim rôznych sportov od futbalu po gymnastiku. Bezne taketo bezdejove filmy odstrelym dvoma hviezdickami, lebo nefunguju ako regulerny film. Aj teraz som musel tu dejovu omacku pretacat. Ale ako prehliadka neskutocne pôsobivych a nebezpecnych kaskaderskych kuskov nic lepsie doteraz nevzniklo. Jedine keby ste do 92 minut zostrihali kaskaderske kusky zo vsetkych Jackieho filmov. Raz za cas si to rad pustim, aby som si pripomenul, ze v Thajsku ma zivot kaskadera este mensiu cenu ako za starych cias v HK. 6/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jsou zde dobré a odvážné kaskadérské kousky. Zvláště to dokazuje úvodní honička. Ale, ale....jinak je to hrůza, strašný dialog a hudba, to je darmo mluvit (psát) po pěti minutách jsem jí měl plný zuby. Pak se film (děj) dostal do nějaké podivné vážné až kruté úrovně a já rezignoval. Nepříjemný a smutný akční snímek o terorismu a nemohoucnosti. Velice choreograficky povedený (a proto stojí za upozornění) je souboj se žhavým dřevem okolo 45 minuty. A abych řekl (napsal) pravdu líbilo se mi i to skloubení sportu a sebeobrany v 55 minutě. Zvláště výkop žhavé konvičky je povedený. CITÁT - Rozsekni jí hrudník !!.......... Na můj vkus je tam moc mrtvol. Je to prostě masakr. Závěrečné titulky obsahují nepovedené scény. ()

Reklama

Reklama