Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý farmářský chlapec Jacquou vyrůstal spokojeně se svou rodinou, dokud přičiněním zlého hraběte de Nansaca neskončil v sirotčinci. Po čase se dostal k místnímu knězi, s jehož pomocí přetavil svou osobní pomstu do vzbouření všech venkovanů utlačovaných hrabětem de Nansacem. (oficiální text distributora)

Recenze (64)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všecko kolem zámku Herm je neskutečně efektivní a docela zručně natočené, ale ten film utíká hrozně pomalu, táhne se jak slimák za potravou a to má dlouhých 140 minut. Nemůžu ale říci, že bych se u filmu nebavil. Dlouho jsem žádný podobný historický film neviděl, a tak jsem se u něj dokázal bavit. Kdyby se trošku zkrátil, a děj se přestal zbytečně tak moooc natahovat, možná bych přidal ještě víc. Ačkoliv herci taky nebyli nijak k popukání. Nemůžu si pomoct, ale Gaspard Ulliel se mi jako herec nelíbí. Nelíbil se jako mladý Hanibal, nelíbí se mi ani zde. Ale nechci ten film shazovat kvůli tomuhle, on si podle mě opravdu více jak tři hvězdičky nezaslouží, i když o něm nemohu říci že je průměrný, jen je chvílemi příšerně nudný, ale pár zajímavých scén si pro diváka určitě schová. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $6,700,780║ slušné dobrodružné spracovanie, občas nejaké to iskrenie medzi mladými prebehne /60%/ ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když jsem se nedávno odvážil vyčinit určitému zkreslení historie, jehož se dopustil Vávrův Jan Hus, činil jsem tak myslím po právu. To pohled Hermu na ponapoleonskou dobu je vyvážený. Pozornému divákovi jistě neunikne na kterou stranu. Vávra mohl by snadno svůj prohřešek obhájit obtížemi doby, nikoliv však Boutonnat. Přesto páchá jednu zrůdnost za druhou. Nejdříve se povrchní šlechta v dokonalých oblečcích baví zabíjením nevinných zvířátek na honu, zatímco milující bonapartistický otec věnuje se svému synovi. Obojí pak roztočí spirálu tragických událostí, kterými se zřejmě sám Bůh (vlastně Nejvyšší Bytost) rozhodl zkoušet hlavního hrdinu, chlapečka Jacquou. SPOILER 1 - V krátkém sledu je jeho otec odhalen jako napoleonský důstojník, chycen, odsouzen a umřen na galejích. KONEC SPOILERU 1. Zajímavé je, že pokaždé při tragické události prší až bláto stříká. Jacquou se v něm se strhaným výrazem válí pod vlivem tklivé hudby a zpomalovačky nám dávají prostor k vychutnání všeho toho neštěstí. Důležitě se v těchto událostech zrcadlí správnota napoleonců a špatnota ultraroajalistů. SPOILER 2 - Také za strašlivé průtrže mračen jeho matka prokleje strůjce všeho zla, hraběte Nansac, i s jeho zámkem Herm. I ona, snad na zápal plic, umírá za deště. Pokus zdrceného chlapce o sebevraždu, je pak logickým vyústěním řetězu hrůz jeho života. KONEC SPOILERU 2. Na pozadí tragédie pak ostouzí se špatné a velebí krásné, např. z pekla vylezlí, démonicky hřímající jezuité pálí bonapartistické knihy. Brrr, jakoby se ten film točil v roce 1835 s cílem pošpinit prominenty minulé éry. Po vzoru Věčného Žida by se mohl věnovat Pomíjivý Ultraroajalista... Líčení děje užili jsme si dosti, stejně se v něm nadále jen z různých stran omílá morální výše hlavního hrdiny a níže Nansaca (včetně závěru). Nejednoznačně jeví se jen postava Nansacovy dcery, jež se však nepotácí mezi špatným a správným, ale mezi chtíčem a láskou k otci, v jejím podání oba city dosti nezajímavé. Krátce řečeno, dobrodružný, neuvěřitelně tendenční, plochý, řemeslně slušný, předvídatelný film. K té poslední vlastnosti napomohl mu i český distributor přiléhavé zvoleným, spoilerovitým názvem. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Občas mi v tomto dobrodružnom filme chýbali presladené emócie hollywoodskych rozmerov či obsahová alebo herecká nadnesenosť. Skaza zámku Herm stavia na príliš jednoduchom námete vzbury, zotročovania, túžby po vyslobodení sa, no výprava je pôsobivá a hudba!!! zložená pražským filharmonickým orchestrom tak impozantná, že som nebola schopná protestovať. Je to malý veľký projekt s jasnými ambíciami a hodnoverným spracovaním, ktoré sa síce nemôže prirovnávať ku Gibsonovým dobrodružným trhákom, ale ako celok ma to nadchlo a ani pre mňa zvláštny francúzsky štýl pre mňa nepredstavoval problém. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Je zarážející, jak film po syrové první polovině vyměknul. Po tom, co hlavní hrdina ještě jako kluk přijde o oba rodiče, jde žebrotou a málem umrzne, čekáte, že druhá polovina bude alespoň stejně, ne-li víc, drsná. Omyl, ve druhé půli se dočkáme otřepaného příběhu o pomstě a lásce. Ulliel nenechává nikoho na pochybách ohledně svého značného hereckého talentu, ale ani on nepřemění Herm v něco zapamátováníhodného. Škoda, protože první polovina má hmatatelný náboj. (Hlavně díky schopným dětským hercům.) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze mnoho divakov, tak ako aj ja som mal problem so zbytocnou dlhou minutazou filmu. Predsa len 140 minut je dost, ale je to mozno aj preto, ze sa reziser Laurent Boutonnat rozhodol natocit remake 6 dielneho serialu s originalnym nazvom z roku 1969 Jacquou le croquant, ktoreho kazda cast trvala az 90 minut a mozno sa snazil zmestit do filmu, co najviac, co sa mu nevyplatilo, ale ja som sa aj tak nenudil, skor naopak. Pribeh sa mi pacil, bol dramaticky, smutny, trosku mi pripominal serial Bedari, kde taktiez chudobni ludia nemali jednoduchi zivot a prave preto ma i tento osudny pribeh Jacqua dost zaujal, ktory sa odohraval v 19. storoci. Malu ulohu si tu zahral asi i jediny znamy herec Tcheky Karyo, co ma celkom potesilo. Dost casto sa stava, ze krasna hudba dokaze film urobit este lepsim, nez je a v tomto filme si myslim, ze sa to reziserovi Boutonnatovi podarilo, ktory sa podielal i na hudbe, co sa dost casto nestava, aby reziser filmu mal na starosti aj hudbu, preto musim navysit hodnotenie na 4 hviezdicky. Prekvapilo a potesilo ma zaroven i to, ze prave orchestralnu hudbu, ktora mala nieco z Philipa Glassa, Johna Williamsa alebo i Ennia Morriconeho zahral prazsky filharmonicky orchester a obcas sa stava, ze vydrzim pri filme az do uplneho konca titulkov, ak tam zrovna bezi krasna hudba a v tomto pripade to bol podobny styl hudby spevacky Mylene Farmer... 04.04.2010 ________ Gaspard Ulliel - (Dospelý Jacquou) +++ Léo Legrand - (Jacquou dieta) +++ Marie-Josée Croze - (Jacquouova matka) +++ Albert Dupontel - (Jacquouv otec) +++ Tchéky Karyo - (Rytier) +++ Olivier Gourmet - (Farár Bonal) +++ Jocelyn Quivrin - (De Nansac) +++ Judith Davis - (Lina) +++ Hudba: Laurent Boutonnat +++ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Slušně provedená záležitost. Vizuální stránka filmu a kamera je fantastická. To vše podmaněno nádhernounou hudbou. Děj tu byl několikrát zmíněn, takže jej nebudu opakovat. Snímek balancuje na hraně dramatu a dobrodružného filmu a mně osobně přišlo trochu škoda, že toho dramatu tam nebylo více. První půlka je vyloženě drsná, druhá se zabývá pomstou a láskou a dost děj začne rozvolňovat. Druhá půlka se tím začne táhnout. Některé dobrodružně-romantické scény (např. vynesení dcery hraběte z hořícího hradu) bych zcela vypustil. I dobývání hradu připomínalo spíš bitky v Pirátech z karibiku, kde kromě boulí se vlastně nikomu nic pořádného neděje... Přitom si člověk jistě dokáže představit reálnější dobytí hradu rozhořčenými sedláky a feudálem utiskovanými vesničany na konci Napoleonských válek... Film trochu sráží i zbytečná délka, která mohla být klidně o 30 min kratší. Každopádně stojí za podívání a vřele jej doporučuji. Po dlouhé době příjemný historický film. Klobouk dolů před panem režisérem, protože si k filmu ještě střihl i hudbu. Soundtrack rozhodně doporučuji k poslechu ! * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dobre natočený, pekný príbeh sprevádzaný skvelou hudbou. Len škoda, že niektoré dejové scénky sa neskutočne vliekli, čo malo za následok chvíľkovú nudu a úpadok atmosféry. Našťastie iba chvíľkovú, pretože sa potom vo filme vždy stalo niečo, čo ma dokázalo vrátiť späť. Navyše herci podali uspokojivý, slušný výkon. Keby bol film o polhodinku kratší, možno by som išiel aj na plný počet. 75/100 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Místy slabší film s několika silnými scénami, překrásným vizuálem a hudbou, kterou složil sám režisér. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený historický film, pojednávající o klasickém tématu, kdy se poddaný postaví proti utlačovateli z řad šlechty. V tomto případě proti sobě stojí bonapartisté a představitelé obnovené francouzské monarchie. Byť byl děj celkem natahovaný, tak mě se to líbilo, ať už se jedná o herecké obsazení s Tchéky Karyem, Gaspardem Ullielem či krásnou Bojanou Panič,neboi o velmi slušnou kameru. Průšvih přišel až při poslední půlhodině, která se nesla ve znamení nechutného kýče a v mých očích celý film trochu potopila. 65% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Francouzská balada o životě a smrti. 1) Až anticky laděný archetypální příběh je výbornou filmařinou díky skvělé kameře, vznosné hudbě (skladatelem je režisér) i kvalitnímu filmařskému vyprávění._____ 2) Historický exkurz do ponapoleonovské Francie sice možná trochu kulhá díky ideologické předpojatosti a černobílému vyobrazení charakterů, ale divák si i tak přijde na své._____ 3) Velkorysé nakládání s časem dává tomuto neuspěchanému snímku nadhled a upřednostňuje ryze filmové prostředky vyprávění._____ 4) Přesto si však umím představit, že na druhé pokoukání bude film působit poněkud rozvlekle až nudně._____ 5) Bohužel ke konci jakoby šestačtyřicetiletý režisér už nedokázal udržet moč a do filmu se dostávají podivné hollywoodsky naivní dialogy, motivy z červené knihovny a vše korunuje romantizující závěr filmu. Přihoďte ještě naprosto zcestný český překlad názvu filmu a máte tu divákovy rozpaky v celé své kráse. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Skutečně nádherně vyprávěný příběh, který má navíc úžasnou hudbu. Většina komentářů tenhle film hodnotí jako zdlouhavý. Mě přišel tak akorát. Prostě kus života jednoho mladíka, který neměl zrovna na růžích ustláno. Herecké výkony jsou skvělé a představitelé do nich nádherně zapadli. A to i ve vedlejších rolích. Určitě tento snímek doporučuji. Pro mě na stejné úrovni jako Parfém: příběh vraha. 90% (zaokrouhluji na pět z důvodu, že se nejedná o Hollywoodský film) ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke výborne spracované, miestami sami až nechcelo veriť, že sa jedná o film európskeho pôvodu. Avšak mnoho zbytočných dialógov na vyplnenie prázdnych miest a zopár nepresvedčivých hereckých výkonov mi pokazili dojem s celkom zaujímavého filmu. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Sahá po pěti hvězdách. Ještě si to rozmyslím. Dobrý příběh, skvělá výprava, pěkné holky :o) co víc si od historického příběhu z Francie lze přát... ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Ak ležíte v snehu, strelia Vás do hlavy, a ešte k tomu ste hodnú chvíľu v horiacom zámku, tak je veľmi málo pravdepodobné že prežijete. Podľa mňa je to dosť nereálne a dej je príliš rozvláčny, Nejako extra ma to nezaujalo, no aj tak dávam 3* za to že je to z historickej stránky celkom zaujímavé. 50% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda,nejvíce les,to je to, co mě tu učarovalo.Krásná hudba to je to, co příjemně lahodilo mému sluchu od začátku až do konce.Léo Legrand (malý Jacquou) to je ten,který mě tady svým hereckým výkonem zaujmul více než jeho dospělý představitel. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Film jsem videl nadvakrat, jeho delka mi prijde zbytecna.Kazdopadne skvela vyprava.Famozni je scena s prasaty,ktera je doopravdy zdarila. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Dal bych mozna tri hvezdicky, ale film je prilis drsny ze zacatku a prilis sladky na konci. Celkove bych ho doporucil, ale osobne si myslim, ze to "slo natocit i lip". ()

Reklama

Reklama