Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poviem pravdu, že som sa na ten film tešil. Obrázky a krátky článok v CINEME pred rokom nevyzerali zle. Požičal som si to - naštastie. Píšem naštastie, lebo nietoré filmy - TUTOVKY si rovno kupujem. Mám rád vojnové filmy aj filmy, ktoré sa odohrávajú v tomto období a čakal som niečo v štýle Indiana Jones a dobyvatelia stratenej archy alebo niečo podobne odľahčené. Ale toto som fakt nečakal. Dej by mal byť napínavý, vtipný, akčný... ale nie je. Je to trapas. Nahánačka na džípoch za doprovodu modernej hudby a elektrických gitár? Strašne mi to tam nesedelo. Záchrana vojaka na poli pred nemeckým lietadlom sprevádzaná hrdinskou hudbou a neúprosnou paľbou z guľometu...wau... To všetko natočene spomalene, aby ma utvrdilo v tom, že naivnejšiu scénu som už dávno nevidel a samozrejme v tom, že najlepší vojaci sú Američania. Kto iný, že? Tvorcovia chceli dej trošku zdramatizovať, a nechali v úvode umrieť amerického vojačika a na konci nemeckého odstreľovača, ale to všetko bolo natočené tak nezaujímavo, že mi to bolo vlastne jedno. Mať pokope toľko dobrých hercov, dobrý príbeh a takto to posrať ... to chce TALENT. Pán režisér má asi TALENT aj na to, ako ukončiť dobre rozbehnutú kariéru K. Rodena. 30%. 28.3. 2006 ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Režisér je impotent neschopný vyloudit jediný alespoň trochu zajímavý záběr. Hudba je totálně nevhodná, zvláště v bojových sekvencích. Herci hrajou jak uschlý slívy, shnilý a spadlý ze stromu. Scénárista byl pravděpodobně dost ožratý, když začal psát scénář a konec za něj asi dopsala uklízečka. Jinak to být opravdu nemohlo. Nepochopím, jak někdo může chtít tohle natočit, hrát v tom nebo do „toho“ složit hudbu. A už vůbec nepochopím, že takovou slátaninu někdo vypustí do světa. Nakonec ale vůbec největší pitomec je ten, kdo se na to bude dívat až do konce, i když po pěti minutách je mu jasný, s čím má co dočinění. Ach jo, jsem to ale vůl. Výsměch a políček do tváře druhé světové válce. Howgh… ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ale to byla podivana. Dokonala ukazka toho jak udelat film spatne. Nebyt nesmyslnych dialogu (ktere napsal pan scenarista jiste ve fronte na uradu prace), naprosto zcestne hudby (kterou napsal sestilety syn pana scenaristy, kdyz spolu stali v te fronte), ubohe vypravy (na kterou by si troufla parta skejtaku v parku), podprumernych hereckych vykonu (ktere by odehrali s prehledem venezuelsti herci telenoveli "Juanita a ropna pole") a spousty spousty veci, tak potom to byl vynikajici film. Nebyt Karla Rodena jiste bych usnul pri uvodnich titulkach a vzbudila by me az reklama na obrovske slevy v holesovicke trznici. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pokud SAVING PRIVATE RYAN přirovnám k "norskému lososu v sezamu na špenátovém lůžku", můžu přirovnat LAST DROP tak maximálně k vece s máslem - naprosto nemastné, neslané, bez obalu i náplně. Příběh stojí za prd, herci jsou na vodstřel, režie nudná a pozorovat ty černobílé flashbacky je jako dostat kamenem do kulí....Tu hvězdičku dávám za Rodenovo nacvičovnání "ÍÍÍÍÍHHÁÁÁÁÁ". ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tento snímek předchází pověst přihlouplé slátaniny a tak jsem se těšil, jak se zase jednou pobavím na účet autorů podobného braku. Povedlo se. Dokoukal jsem to až do konce a za málo zábavný bych "Poslední výsadek" neoznačil ani kdybyste mě mučili. Nasmál jsem se dosyta a dialogy, jako byl ten mezi dvěma zápasícími německými důstojníky ("Byl jsi můj bratr!" "To jsem pořád!"), nebo scéna, kde dvě krajně zmatené údajné odbojářky zavřou svázaného skopčáka do skříně, aby ho vzápětí pustily, rozvázaly a ještě mu daly pistoli, načež jeho zastřelí a ty dvě kravky se jdou vozit na loďce, zůstanou navždy v mé paměti! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Někteří britští výsadkáři mají na rukávech nášivky Pegasus, které směřují dozadu, ony ale vždy směřovaly dopředu. (Maulincio)
  • Několik automobilů ve filmu je od rumunské automobilky ARO IMS, ta je ale začala vyrábět až po 1957. (Maulincio)
  • Tvorcovia zatratktívnili film neautentickým spôsobom, keď namontovali držiak nemeckého ľahkého guľometu MG-43 na zadnú časť ruského osobného terénneho vozidla podobne, ako bol namontovaný americký guľomet na amerických JEEP v čase II. svetovej vojny. (andykovac)

Reklama

Reklama