Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak začíná nám to jako "válečné", pak se to změní na asi tak céčkovou akci, pak je to chvíli komedie a nakonec už asi tvůrci nevěděli, co s tím patvarem vlastně dělat. Rocková hudba v roce 1944 mě už ani nepřekvapovala po všech těch nelogičnostech a scénáristických kličkách, o historických pitomostech ani nemluvě. Nebýt Rodena, asi bych to ani nedokoukal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtít po tomhle filmu, aby byl alespoň z části válečnej je asi tak možný jako chtít po Rodenovi, aby hrál alespoň trošku s city. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Poslední výsadek v žádném případě není válečným filmem a už vůbec není o operaci Market Garden. Válka a operace jsou jen rádobyefektní kulisy pro dobrodružnou akčňárnu, ve které jde o zmocnění se nacisty nakradených pokladů a osobní pomstu, která navíc má jen mělce osvětlené důvody. První minuty filmu se snaží diváka mást a nějakou tu válečnou scénu mu předhodit, žel je to už řádně ohlodaná kost. Komorní přestřelka s jedním skopčáckým kulometem o němž dík nepřehlednosti (dané schopnostmi režiséra) divák jen matně tuší, kde se nalézá. Další přestřelky ve filmu jsou obdobné kvality. Výjimečné jsou hlavně tím, že největší palebnou sílu v nich nepředstavuje kulomet či minomet, ale nekryjící se důstojník s pistolkou. Jakoby si scénárista uvědomoval, že jeho nepodarek skončí v rukou druhořadého štábu, vše odlehčil suchými hláškami, které postavy vypouštějí z úst v těch nejnevhodnějších situacích. Velká část dialogů spadá do kategorií patetický, namachrovaně chlapácký, napjatá situace či vyhrožování podlézavému srabovi. Herectví je pak těžko soudit - role nemají žádný charakter. A kameraman? Tomu nejspíš řekli: "Tímhle koncem miř tam, kde si myslíš, že se něco děje." Slabé **. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Napadá mě, jaký by Poslední výsadek byl, nebýt dokonale sehrané, elitní herecké sebranky:) Jeden z vládců béčkových filmů pan Caledon Hockley, Billy Zane, nehorázný drsňák s brýlemi Mikey Madsen, šarmantní severský blonďák disponující "Pravou krví", Alexander Skarsgård a populární král českého filmu s charakterovými rysy, Karel Roden. Svérázný válečný film balancující na hraně komedie s množstvím pobavujících hlášek. "Necháme ho tu, najdou ho." - "Jo a podle čeho, kouřových signálů?", "Jíííhá!" - "Jíhá!" - "Jííííííháá!" - "Jííháááá! Jak to zní?" - "Jako Hans z Düsseldorfu." - "Je po nás." :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a taky jsem nic pořádného nedostal.Příběh je ucházející, akční scény taky, ale to se dalo čekat. Aspoň, že v tom hraje Karel Roden a Michael Madsen, kteří hrají velice dobře. A ten konec je také docela dobrý. I tak tento film ale patří mezi podprůměr. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Skutečně podivný film slibující zpočátku zajímavý děj, který se nějak zvrtl těměř v komedii až parodii. Nevím, co mělo znamenat, že byl ten esesácký velitel soustavně oslovován "pane majore", přičemž na kabátě měl insignie "oberführera", jenž by byl hodnostně o tři stupně výše. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Hodně se střílelo, ale došel rozum, scénář se tím vyznamenal. Jsou filmy, o nichž lze říci, že se topí v hloupostech. Promítej se, komu, chceš, jenom mně už prosím ne! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poviem pravdu, že som sa na ten film tešil. Obrázky a krátky článok v CINEME pred rokom nevyzerali zle. Požičal som si to - naštastie. Píšem naštastie, lebo nietoré filmy - TUTOVKY si rovno kupujem. Mám rád vojnové filmy aj filmy, ktoré sa odohrávajú v tomto období a čakal som niečo v štýle Indiana Jones a dobyvatelia stratenej archy alebo niečo podobne odľahčené. Ale toto som fakt nečakal. Dej by mal byť napínavý, vtipný, akčný... ale nie je. Je to trapas. Nahánačka na džípoch za doprovodu modernej hudby a elektrických gitár? Strašne mi to tam nesedelo. Záchrana vojaka na poli pred nemeckým lietadlom sprevádzaná hrdinskou hudbou a neúprosnou paľbou z guľometu...wau... To všetko natočene spomalene, aby ma utvrdilo v tom, že naivnejšiu scénu som už dávno nevidel a samozrejme v tom, že najlepší vojaci sú Američania. Kto iný, že? Tvorcovia chceli dej trošku zdramatizovať, a nechali v úvode umrieť amerického vojačika a na konci nemeckého odstreľovača, ale to všetko bolo natočené tak nezaujímavo, že mi to bolo vlastne jedno. Mať pokope toľko dobrých hercov, dobrý príbeh a takto to posrať ... to chce TALENT. Pán režisér má asi TALENT aj na to, ako ukončiť dobre rozbehnutú kariéru K. Rodena. 30%. 28.3. 2006 ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Po precteni zdejsich komentaru jsem byl pripraven na brak, ale presto me ve finale prekvapil. Neco tak smesneho, plneho snad vsech valecnych klise a nelogisnosti a scenaristickych debilit se nevida kazdy den. Cely tento kysely dort jak od pejska a kocicky je dochucen opravdu desivou kamerou, ktera laciny dojem jen umocnuje.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jejda...:-/ Tak tohle někdo nezvládl, viďte pane Coline Teague? Jednoduchý příběh kolísá mezi válečným dramatem, dobrodružným filmem a komedií, přičemž ani jedno nezvládá pořádně. Děj je roztříštěný, místy nepřehledný, množství vystupujících postav postrádá propracovanější psychiku, jejich motivace je poněkud nejasná a za některé dialogy by si scénárista zasloužil pořádné čelo. Pokud mám vyzdvihnout nějaká pozitiva, pak jedině úchylné charisma Karla Rodena... a ten německý sniper byl vcelku fešák, mohl dostat víc prostoru, viďte, dámy?;-) 40% s odřenýma ušima. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento počin je nutné brát za oddechovku odehrávající se na pozadí druhé světové války. Rozhodně neočekávejte žádné velkolepé drama, co nám hraje na city. Herci jsou zde sympatičtí, exceluje tu Karel Roden a mnohé scény posouvají tento film spíše do komediálního žánru. Já jsem se bavil, nic jsem neočekával, proto jsem možná nebyl zklamán...poprvé jsem viděl na Silvestra 08, což bylo imho ideální ;) Žánrové zařazení v hlavičce profilu Posledního výsadku podle mého dokonale sedí... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proboha. Napadá mne najednou tolik otázek. Co to mělo být? Že Michael Madsen s oblibou hraje v béčkách je známá věc, ale Billy Zane? Ten má fakt smůlu na tupé filmy... A co účast nebohého Rodena? Je vůbec čím se chlubit na coveru DVD, když náš herec ,,pronikne" do tak strašného filmu? A co ten ruskej socialistickej GAZ s těmi kříži a německou kamufláží???? A co ten šílený scénář s pekelným mixem žánrů? Tohle nebyl válečný film, to nebyl akční ani dobrodružný film tohle bylo ze strany Colina Teague cílené mučení milovníků válečných snímků. Za tohle by zasložil po výsadkářsku bajonetem do ledviny....nebo alespoň ocvočkovaným bagančetem nakopnout do hýždí... Tfuj. Tu hvězdu dávám za účast Rodena. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak úplně jsem nepochopil záměr tvůrců. Nebylo mně jasné, zda se jednalo o parodii na válečné filmy nebo vážně míněné válečné drama. Ani v jednom však film příliš neexceluje. Scenárista Gary Young a režisér Colin Teague se pustili do tématu největší letecké invaze v historii, tedy výsadek 35 tisíc britských vojáků za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Druhořadý herecký ansámbl, jehož tuzemské řady hájí Karel Roden, předvede poměrně svižnou akci, několik nelogických dějových zvratů, epickou hudbu a po skončení jsem nevěděl, jak mám film brát, protože místy byl až absurdní a historických faktů se určitě nedržel, ale jako válečné drama se zábavným poselstvím funguje výborně. Ovšem pod podmínkou, že ho nebudete brát vážně. 50% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Celkově slabota, ale zápletka s ukradením pokladu byla vážně zábavná. Pokud při sledování vypnete mozek, tak se nudit nebudete. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tento snímek předchází pověst přihlouplé slátaniny a tak jsem se těšil, jak se zase jednou pobavím na účet autorů podobného braku. Povedlo se. Dokoukal jsem to až do konce a za málo zábavný bych "Poslední výsadek" neoznačil ani kdybyste mě mučili. Nasmál jsem se dosyta a dialogy, jako byl ten mezi dvěma zápasícími německými důstojníky ("Byl jsi můj bratr!" "To jsem pořád!"), nebo scéna, kde dvě krajně zmatené údajné odbojářky zavřou svázaného skopčáka do skříně, aby ho vzápětí pustily, rozvázaly a ještě mu daly pistoli, načež jeho zastřelí a ty dvě kravky se jdou vozit na loďce, zůstanou navždy v mé paměti! ()

Reklama

Reklama