Reklama

Reklama

Krvavé divadlo

  • Velká Británie Theatre of Blood (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně řádí sériový vrah, který se zaměřuje na vraždění divadelních kritiků. Jeho vražedné metody jsou inspirovány Shakespearovými hrami. Podezření padá na egoistického herce Edwarda Lionhearta (Vincent Price). (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

PKD 

všechny recenze uživatele

Ehm+echm. Já bych tedy byl poněkud více opatrný s těmi 4-5hvězdičkovými výkřiky o tom, jak je to prakticky brilantní film a tak vůbec. Je to lehce nadprůměrné? Jistě. Priceova kreace kadeřníka s afrem je k uválení se smíchy? Rozhodně. Zprovození ze světa jednotlivých kritiků jest kreativní? Si pište! Ale 90-100%? Musím prohlásiti, že nikoli. Především qulli poněkud mdlejší 1.pol., která může ne zrovna nadšené fanoušky/znalce Wildy Shakespearovic, trochu odraditi a možná i dílo toho dramatika, znechutit. Celkově mi na tom filmu něco chybí a já nevím přesně co a díky tomu to na více jak 3.5 (což je stále velmi slušné) včetně zjištění, že tohle si nechám, nevidím. Rozhodně se nejedná o ztracený čas. Kdo má kladný vztah k divadlu, hororu, případně komedii, něco si tu najde každý z těchto skupin. Byť já osobně H s prvky humory moc nemusím (spíše vůbec) tak zde jsem se i proti své vůli, parkráte nedobrovolně zasmál a nevadilo mi to. Třeba díky ve 2.pol. Priceových převlekových kreacích, či oné scéně s dekapitující operací, kdy si Lionheart řekne o lavor a dostane, krásný porcelánový nočník. Scéna se odehrává v ložnici.;-) Postava dcery byla poněkud nevyužitá. Já bych s ní pracoval více, páč zajímavě celkový děj svými krátkými vstupy, oživovala. A též bych jí trochu upravil odhalení, co se týče její úlohy v samotném příběhu a vztahu s otci. Závěr byl vlastně tak nějak melancholicky smutný. To ještě britové, uměli. P. s. 50% děje jsem měl pocit, že sleduji nově objevený a neznámý film od Monty Python.;-) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vincent Price jako shakespearovský herec, jehož reputaci zničila banda divadelních kritiků. Považován za mrtvého se po čase vrací, aby se pomstil. Skvělá jízda, ve které Vincent inscenuje s pomocí bandy věčně opilých bezdomovců pro každého kritika rafinované srmtící představení vrcholící smrtí přesně v rámci jedné z rolí, za kterou byl kritiky pomluven. Krvavá komedie a téměř "one man show", ve které Vincent stříbá bizarní převleky od Šajloka po hipísáckého kadeřníka a báječně si svou pomstu užívá až do tragického finále. Bavil jsem se před lety, a stejně jsem se bavil i nyní. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Detektivka, komedie i horor, a to ve velmi hravém stylu. Mistr převleků Vincent Price tu exceluje jako nikdy předtím: jeho postava šíleného herce, který se po své fingované smrti rozhodne pomstít skupině kritiků, co neuznávala jeho díla, je stejně tak děsivá jako zábavná. Za pomoci svých asistentů - lidských trosek a bezdomovců - popravuje jednoho za druhým, hraje s nimi své zvrácené hry a cituje u toho Shakespeara. Mordy jsou krvavé, nápadité i vtipné (často všechno dohromady), ba co víc, je jich tolik, až to připomene slasher, který byl tehdy ještě v plenkách. Rozhodně trefa do černého. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Muž tisíce tváří Vincent Price, vraždí těmi nejoriginálnějšími a nejbizardnějšími způsoby a k tomu recituje Shakespeara. Není to tolik horor jako spíš detektivka a milovníci Shakespearova díla si to určitě užijí ještě víc než já, ale i tak dávám pět hvězdiček. Nenudil jsem se ani chvilku (no dobře možná na začátku chvilku než se to rozjelo, ale pak už ne:-)). Ačkoliv nápad byl jednoduchý a rozhodně ne původní - zdánlivě mrtvý člověk, který se mstí těm, co s jeho smrtí mají co dočiněn, celý děj je zpracován natolik originálně a pro diváka atraktivně, že vás to pořád nutí zírat na obrazovku a bavit se. Nejnapínavější bylo čekat jakou Shakespearovu hru si Vincent vybere příště a jaký bude způsob vraždy. Na závěr mě pobavila hláška: "Přehrává jako vždycky." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Injekci, rtěnku, skalpel, lavor, LAVOR, pilku, injekci!..." Zneuznaný herec v podání horrorové ikony skvostně vraždí své kritiky. Člověk si hned připomene nejvýznamnější díla Shakespeara i to, jak jsou jeho hry brutální. Až na výjimky se vynalézavé vraždy drží literárních předloh. Ožívají před námi hry - Caesar, Romeo a Julie, Kupec benátský či Othello. Mezi vážnými citacemi se odehrávají šťavnaté vraždy - vytržení srdce a jeho zvážení je komentováno slovy: ,,A je to libra...skoro..." (Kupec benátský) či vtipný šerm na trampolínách končí řeznými šlehami, které však ještě nemají zabíjet (Romeo a Julie). Tohle divadlo mne bavilo před lety stejně dobře, jako i dnes. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Přes šest galonů falešné krve bylo použito při vraždách. (Chatterer)
  • Vincent Price označil tento film za svůj nejoblíbenější. (Chatterer)
  • V průběhu filmu se Vincent Price zamiloval do herečky Coral Browne a nakonec se s ní oženil. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama