Reklama

Reklama

Krvavé divadlo

  • Velká Británie Theatre of Blood (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně řádí sériový vrah, který se zaměřuje na vraždění divadelních kritiků. Jeho vražedné metody jsou inspirovány Shakespearovými hrami. Podezření padá na egoistického herce Edwarda Lionhearta (Vincent Price). (Chatterer)

Recenze (41)

hladass 

všechny recenze uživatele

Příběh o kritiky neuznávaném herci Shakespearovských her, který, ač má být mrtvý, se znovu objevuje na scéně, aby každému z kritiků naposledy v jejich životě zahrál jednu z Shakespearových her... Musím uznat, že příběh je poměrně jednoduchý, ale plný černého humoru a někdy až bizarních postaviček... Samozřejmě všechny postavy zcela válcuje Vincent Price, který je v roli Lionhearta, jakožto vždy, naprosto úžasný a svou roli si, jako velký milovník Shakespearových her, očividně zcela užívá... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Famózní Vincent Price v roli zneuznaného herce, který se nezvyklým způsobem mstí svým kritikům. Nebál bych se Theatre of Blood označit za předchůdce slasheru. Je to velmi zábavný film se spoustou rozmanitých vražd, některé situace mi však přišly až příliš vykonstruované (například vražda alá Othello). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku naprosto úžasný "slasher", perfektní námět, gore, brutalita, příběh a hlavně excelující Vincent Price!! Ten film je kvalitní po všech směrech. Třeba souboj na kordy byl fakt zážitek, dekapitace hlavy spícímu kritikovi vedle manželky také ... Velké překvapení!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Detektivka, komedie i horor, a to ve velmi hravém stylu. Mistr převleků Vincent Price tu exceluje jako nikdy předtím: jeho postava šíleného herce, který se po své fingované smrti rozhodne pomstít skupině kritiků, co neuznávala jeho díla, je stejně tak děsivá jako zábavná. Za pomoci svých asistentů - lidských trosek a bezdomovců - popravuje jednoho za druhým, hraje s nimi své zvrácené hry a cituje u toho Shakespeara. Mordy jsou krvavé, nápadité i vtipné (často všechno dohromady), ba co víc, je jich tolik, až to připomene slasher, který byl tehdy ještě v plenkách. Rozhodně trefa do černého. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Injekci, rtěnku, skalpel, lavor, LAVOR, pilku, injekci!..." Zneuznaný herec v podání horrorové ikony skvostně vraždí své kritiky. Člověk si hned připomene nejvýznamnější díla Shakespeara i to, jak jsou jeho hry brutální. Až na výjimky se vynalézavé vraždy drží literárních předloh. Ožívají před námi hry - Caesar, Romeo a Julie, Kupec benátský či Othello. Mezi vážnými citacemi se odehrávají šťavnaté vraždy - vytržení srdce a jeho zvážení je komentováno slovy: ,,A je to libra...skoro..." (Kupec benátský) či vtipný šerm na trampolínách končí řeznými šlehami, které však ještě nemají zabíjet (Romeo a Julie). Tohle divadlo mne bavilo před lety stejně dobře, jako i dnes. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi som videl iný film. Za mňa teda sklamanie. Pravdaže Vincent Price je skvelý a nečudujem sa, že je to jeho obľúbený film. Konečne si mohol zahrať Shakespeara. Žánrovo je to ako akýsi proto-slasher zaujímavé a fanúšikovia Shakespeara to určite ocenia, ale film nemá žiadnu atmosféru, žiadne tajomno, je vlastne len rutinným sledom scén, kde v každej zabije Lionheart iného kritika podľa inej divadelnej hry Williama Shakespeara. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vincent Price si roli nepochopeného a společností zatraceného shakespearovského herce zahrál na výbornou. Není se čemu divit, že tato role patří k jeho nejoblíbenějším. Není to ovšem jediné, co tento snímek vyhrazuje z řady tuctových vyvražďovaček sedmdesátých let. I námět a repliky jsou velmi originální a celkově film plyne velmi rychle. Postavy jsou sympatické a snímku také přispívá umělá teatrálnost, která dokresluje onu hororovou divadelní atmosféru, kterou obsahuje tenhle velmi dobrý film s mým nejoblíbenějším hercem. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vincent Price jako shakespearovský herec, jehož reputaci zničila banda divadelních kritiků. Považován za mrtvého se po čase vrací, aby se pomstil. Skvělá jízda, ve které Vincent inscenuje s pomocí bandy věčně opilých bezdomovců pro každého kritika rafinované srmtící představení vrcholící smrtí přesně v rámci jedné z rolí, za kterou byl kritiky pomluven. Krvavá komedie a téměř "one man show", ve které Vincent stříbá bizarní převleky od Šajloka po hipísáckého kadeřníka a báječně si svou pomstu užívá až do tragického finále. Bavil jsem se před lety, a stejně jsem se bavil i nyní. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Za zmínku stojí Price a ono zajímavé propojení Shakespeara a vraždění. Myslím nápad, ne provedení, jelikož z vražd mě snad nezaujala ani jedna, akorát u "děťátek" jsem se pousmál. Což je teda dost podstatný problém, protože u filmu je po pár minutách jasné kam a jak se bude film vyvíjet, takže by měl překvapit originálními vraždami v Priceově asistenci. I když zase mě napadá, že pokud mám aspoň trochu přehled, tak vím o čem jsou ty nejznámější Shakespearovy zářezy na pažbě, takže si dokážu představit, jak asi bude vražda probíhat. Jistě, Lionheart a jeho crew se nedrží "předlohy" nijak striktně, ale přesto je to jasné. Nevím jestli to dává moc smysl, to co jsem napsal, chci se dostat k tomu, že samotné vraždy, či jiné druhy pomsty mi přišly dost beze šťávy, nudné, v některých případech k smíchu. Bez Price by film zapadnul někam do propadliště dějin. Mimojiné, ten jeho flashback ve kterém objasňuje své přežití jsem nějak nedal. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Muž tisíce tváří Vincent Price, vraždí těmi nejoriginálnějšími a nejbizardnějšími způsoby a k tomu recituje Shakespeara. Není to tolik horor jako spíš detektivka a milovníci Shakespearova díla si to určitě užijí ještě víc než já, ale i tak dávám pět hvězdiček. Nenudil jsem se ani chvilku (no dobře možná na začátku chvilku než se to rozjelo, ale pak už ne:-)). Ačkoliv nápad byl jednoduchý a rozhodně ne původní - zdánlivě mrtvý člověk, který se mstí těm, co s jeho smrtí mají co dočiněn, celý děj je zpracován natolik originálně a pro diváka atraktivně, že vás to pořád nutí zírat na obrazovku a bavit se. Nejnapínavější bylo čekat jakou Shakespearovu hru si Vincent vybere příště a jaký bude způsob vraždy. Na závěr mě pobavila hláška: "Přehrává jako vždycky." ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

O tomto skvoste som sa dozvedel čírou náhodou a chválabohu, že sa tak stalo. Je to jednoduchý príbeh, ale velmi originálny. Videl som najmenej 10 Priceových filmov, ale tento jeho výkon bol ukážkový.vynikajúci a hádam aj najlepší, aký som uňho videl. Tie jeho prevleky boli nápadité a citácie Shakespeara v jeho prevedení boli bravúrne. Vela kritikov, silný bodycount a vraždy boli prevedené zaujímavo, žiadna nuda a velká zábava, to sú veľké pozitíva filmu. Len viackrát to vyznelo dosť nerealisticky, hlavne v tých náhodách to malo nezmyselnejší podtón. A keby bolo menej kritikov, bolo by to čistejšie, viacej bez nezmyselností, ktoré by sa v normále nestali. Ale ani toto mi nepokazilo vynikajúci dojem z filmu, ale kvôli tomu prišiel o 1*. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Vincent Price hrajúci Edwarda Lionhearta Shakespearový herec, ktorého kritici nadovšetko nenávidia a dokonca mu aj vymysleli prezývku (šunkový sendvič). Rozzúrený a takmer plný nenávisti sa rozhodne raz a navždy skoncovať so svojim životom a to len preto, že ním kritici opovrhujú a jeho herecký talent vnímajú ako nežiaduci účinok a myslia si, že je to blázon. Lionheart z takmer 70 metrovej výšky skok do vody prežije a rozhodne sa vybiť si svoju zlosť na kritikov, a použije metódy opísané v Shakespearových hrách. Pri svojej krutej pomste Lionheart používa rôzne prevleky a vždy odrecituje každému nepriaťeľovi úryvok z knihy. (Krvavé divadlo dobre vyniká s čiernym humorom, hororovým prvkom a Shakespearovým prevedením takže sa nebojím ho označiť za najlepší horor všetkých čias 90 percent.) PS: Len viac takýchto starších filmov od Pricea. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ehm+echm. Já bych tedy byl poněkud více opatrný s těmi 4-5hvězdičkovými výkřiky o tom, jak je to prakticky brilantní film a tak vůbec. Je to lehce nadprůměrné? Jistě. Priceova kreace kadeřníka s afrem je k uválení se smíchy? Rozhodně. Zprovození ze světa jednotlivých kritiků jest kreativní? Si pište! Ale 90-100%? Musím prohlásiti, že nikoli. Především qulli poněkud mdlejší 1.pol., která může ne zrovna nadšené fanoušky/znalce Wildy Shakespearovic, trochu odraditi a možná i dílo toho dramatika, znechutit. Celkově mi na tom filmu něco chybí a já nevím přesně co a díky tomu to na více jak 3.5 (což je stále velmi slušné) včetně zjištění, že tohle si nechám, nevidím. Rozhodně se nejedná o ztracený čas. Kdo má kladný vztah k divadlu, hororu, případně komedii, něco si tu najde každý z těchto skupin. Byť já osobně H s prvky humory moc nemusím (spíše vůbec) tak zde jsem se i proti své vůli, parkráte nedobrovolně zasmál a nevadilo mi to. Třeba díky ve 2.pol. Priceových převlekových kreacích, či oné scéně s dekapitující operací, kdy si Lionheart řekne o lavor a dostane, krásný porcelánový nočník. Scéna se odehrává v ložnici.;-) Postava dcery byla poněkud nevyužitá. Já bych s ní pracoval více, páč zajímavě celkový děj svými krátkými vstupy, oživovala. A též bych jí trochu upravil odhalení, co se týče její úlohy v samotném příběhu a vztahu s otci. Závěr byl vlastně tak nějak melancholicky smutný. To ještě britové, uměli. P. s. 50% děje jsem měl pocit, že sleduji nově objevený a neznámý film od Monty Python.;-) ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Tak v rukou Lionharta bych za ty svoje kecy skoncit nechtel ;]] Divakovi je od zacatku jasne, jak se to bude vyvijet - Beda Sejkspir - ale myslenka je to velmi povedena... ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Údajně mrtvý, kritiky zneuznaný herec výhradně shakespearovských rolí se vrací na scénu, aby se pomstil všem, kteří jeho herecké výkony vždy zatracovali. Kolovrátek vražd se roztáčí, k tomu nám Vincent Price recituje Shakespeara. No, námět špatný není, jen je to trochu dlouhé, ubral bych tak dva, tři kritiky… ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo slušné. Jo páni kritici, važte slova, která píšete, nebo se vám to vymstí. Tady vám to názorně ukazuje jeden totální magor co si myslí že je nejlepší herec na světě, ale když to nejde po dobrém musí to jít krvavě po vzoru hrdinů, které hraje. Tady asi nejvíc bije do očí neschonost policie orchánit budoucí oběti. Ps-scéna v posteli s hlavou mě pobavila nejvíc. Ještě že je to střižené do humoru, ale po pravdě už mě ta Shakespírovská mluva lezla krkem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn oddechová jednohubka s famózním Vincentem Pricem, jehož neustálé citování Shakespearea se občas stávalo dosti otravným... Praotec slasher v té nejzábavnější formě, Price jako nedoceněný herec Lionheart si roli vyloženě užívá a některé vraždy jsou opravdu skvělé a napádité (například efektní odříznutí hlavy, kordy), některé ne, ale jako celek je to opravdu veice nápadité a velice zábavné. Flashback s přežitím mi sice přišel poněkud mimo mísu, ale jinak opravdu překvapivý zážitek, který má rozhodně co nabídnout. A navíc je podle mě Lionheart jedna z nejskvělejších postav v dějinách filmu (a hlavně mezi těmi, které vraždí). Víckrát to vidět nemusím, ale na druhou stranu se dalšímu sledování nebráním, protože nepřipomenout si něco tak skvělého, by snad byl hřích a navíc by si Vincent mohl začít myslet, že ho pořádně neuznávám, a to bych si nepřál, páč to není pravda. 80%. ()

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama