Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Restaurace v kupoli berlínské televizní věže začne hořet. Evakuační schodiště se zřítí a 17 lidí zůstane uvězněno uvnitř. Hrozní reálné nebezpečí, že se zbortí celá stavba. Zatímco hasiči považují situaci za bezvýchodnou, mladík Tom se pustí do záchranné akce na vlastní pěst. V budově je totiž uvězněna jeho bývalá láska. (TV Prima)

(více)

Recenze (32)

draggo 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené. Němci natočili zase jeden z těch snasitelnějších filmů, který v pohodě zabaví. Rychle to odsejpá, ohnivé scény jsou povedené a nějaké to napětí tam také bylo. I ten samotný nápad - být uvězněný 200 m nad zemí v kouli která se každou chvíli může urvat je celkem zdařilý. Všemožná klišé tam zas tak moc prostoru nedostala - pobavil mě moment kdy jeden z hrdinů začal s jakousi patetickou řečí o tom jak někoho miluje a druhej ho utnul s tim ať nechá těhle sentimentálních řečiček. Bohužel občas pěkně zaskřípe logika, některé rádobydojemné scény nemají potřebně silný efekt a finále nemuselo být tak přeslazené (nemám nicproti happyendu, ale všeho s mírou, ok?). Celkově je to průměrný katastrofický film, jehož zkouknutím o nic nezkazíte. Ale žádná bomba to taky nejni. /viděno v TV: 60% a 3*/ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Věž v plamenech je celkem hodně nepovedený pokus o katastrofický film, který spíš parodizuje než napodobuje americké protějšky. Na film jsem se podíval hlavně kvůli tomu, že jsem kdysi Berlínskou televizní věž navštívil, a zajímalo mě, jak se Němci s tímto námětem poperou. Tuto bitku bohužel prohráli! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hořící mrakodrapy i různé věže jsme viděli už tolikrát, že nic dalšího už asi nemůže diváka překvapit... Mým prvním velkým požárem na obrazovce bylo Skleněné peklo a tehdá jsem z něj byl paf. Tady na rozdíl od fiktivních mrakodrapů hořela skutečná televizní věž v Berlíně za což dávám palec nahoru. Jinak kromě některých ohnivých efektů to byla hrůza plná klišé a předvídatelných scén. Naštěstí nakonec zvítězím pravda, láska a hrdinství a věž je uhašena. Milovníci happy endů mohou plesat. Dávám jeden kanystr minerální vody. * ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

V poslední době se něměcká produkce rozmáhá. Vše nejspíš nastartoval známý akční seriál Kobra 11 a tak němci vynakládají daleko větší finanční částky na své filmy. Je radost sledovat, že se daří jinde a né jen američanům. Škoda jen, že je to už několikátý film v podaří, kde se jedná o nějakou katastrofu. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Takový slabý průměr. Příběh by mohl být dobrý, ale nějak to pak bylo chvílemi trapné. Jako ten prvotní výbuch, ty plameny, to bylo dobré, pak to chování lidí v davu a v šoku a že se tam najde vždycky nějaký blb, kterýho bych vyhodila z okna. Proč se neutrhla ta gondola, na které bylo hodně lidí, když už tam prasklo kolečko? Když už nějakou katastrofu, tak pořádnou. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama