Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1972 natočil režisér Petr Tuček televizní film, který podle předlohy amerického spisovatele Budda Schulberga scenáristicky zpracoval Jiří Blažek. Pro tehdejšího televizního diváka nebylo běžné potkat se s vrcholovým profesionálním boxem. I když film sleduje osudy boxera (Franta Kocourek), který byl kvůli penězům zneužit, hlavní postavou je novinář (Josef Abrhám), který pro peníze neváhá porušit svoji profesionální a lidskou etiku. Své jednání omlouvá tím, že jen tak si vydělá peníze, které potřebuje k napsání knihy. A svému "cíli" obětuje vše - svědomí, lásku a nakonec i falešnou představu o sobě samém. Je těžké přiznat si morální selhání, nedostatek talentu i fakt, že hlavní je mít moc a peníze. Ve filmu dostali vedle Josefa Abrháma prostor vynikající herci, jejichž jména jsou trvale spjata s brněnským televizním studiem - Josef Jurda, Jiří Dušek, Oldřich Slavík, Oldřich Vykypěl, Arnošt Navrátil, Alois Liškutín, Svatopluk Skopal. Zajímavým bylo i obsazení Bohumila Šmídy a hrající zpěvačky Heleny Blehárové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

Z americkým filmem -viz:související -se to nedá srovnat v br!-něnské inscenaci stojí za pozornost jen Abrhám. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Mám takový dojem, že boxerské zápasy se natáčely na, dnes už neexistujícím, brněnském zimním stadionu! Jen mi trošku uniklo, proč tam Franty Kocórkovýho rubala ta banda! ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Filmy o boxu mám rád, ale tento byl velmi špatný (a vlastně ani nebyl o boxu). Co bych vytknul nejvíc, jsou neuvěřitelně mizerné herecké výkony - jen Josef Abrhám byl tradičně skvělý! Také prostředí typické československé školní tělocvičny nepůsobí jako dějiště amerického profesionálního boxu právě věrohodně.. ()

Reklama

Reklama