Reklama

Reklama

V krymské vile generála Serova se objeví nový řidič Viktor. Mladík má šanci stát se potenciálním ženichem generálovy těhotné dcery Věry, jíž hrozí, že zůstane svobodnou matkou. Jeho cestu k „místu nahoře“ komplikuje pokojská Lída, která o něj také jeví zájem. V ústraní vyčkává generálův pobočník, kapitán Savaljev z KGB, jenž se pokouší na svého nadřízeného svalit havárii lodě s utajeným nákladem. Jednoho večera se osudy všech postav protnou v tragickém finále, které však nepostrádá i jistou naději. Děj se odehrává na počátku 60. let, která jsou evokována rafinovaným retrostylem. Film propojuje žánr melodramatu s thrillerem, aby dal vzniknout působivé výpovědi o lidech z elitního vojenského prostředí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

VerteX 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych hodnotil třemi hvězdičkami, ale mám jakousi slabost pro ruské prostředí. Intriky KGB z dob Chruščovovy vlády a budování socialismu s lidskou tváří má v sobě něco přitažlivého a ozvláštnění děje handicapovanou Věrou a zdánlivě nepodstatnou postavou řidiče.. se mi prostě zalíbilo. Mimochodem, tento film byl již uveden v ruské televizi a stal se druhým nejsledovanějším pořadem roku 2004 za projevem prezidenta Putina :-) ()

Reklama

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

No, ten závěr je dost drsný. Předposlední věta ve filmu to vystihuje jen velmi jemně a přitom to říká kágébak : Sobačja žizň! nebo sobačja rabota? - už přesně nevím. Taky jsem zapomněl, proč se do toho baráku vlastně vraceli, co to tam zapomněli. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Dalsi film z netradicni evpropske (ruske) produkce, ktery dokazuje, ze uz ty americke filmy stoji za prd. Hodne realisticky vykreslena doba roku 62 v Rusku se vsemi zaludnostmi a intrikami. S promyslenym koncem... konence konec kde vsichni hlavni hrdinove.. mno to bych prozradil moc. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama