Reklama

Reklama

Recenze (3)

sator

všechny recenze uživatele

Unser Sandmännchen (Náš písečný mužík), je německý dětský pořad vytvořený Stop-Motion animací. Hlavní postavička, podle které je pořad pojmenován, byla inspirovaná postavou Ole Lukøje ze stejnojmenné povídky Hanse Christiana Andersena souvisí ale též s oblíbenou postavou Sandmanna z folklóru germánských národů, která přináší spánek a sny, k čemuž používá písek, který sype lidem do očí. Celkem vznikly dvě verze tohoto pořadu: Unser Sandmännchen (Náš Písečný mužík) byl tvořen pro východoněmecké obecenstvo a Das Sandmännchen pak jen pro západoněmecké. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Vysíláno v sedmdesátých letech v TV. Ústřední chytlavá písnička : "Skřítku, milý skřítku, teď vážně musíš spát..." popř. tys z dáli přijel k nám.." - do smrti ji z hlavy nedostanu. ()

Reklama

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Když v roce 1978 vzlétl do vesmíru první Němec Sigmund Jähn, bylo umožněno zúčastnit se i postavičce Sandmana z tohoto cyklu.
    Speciálně pro tuto misi vyrobili tvůrci ze studia Mahlsdorf speciální panenku, kterou Sigi Jähn při přímém přenosu z kosmu 29. srpna 1978 vytáhl z kapsy. Jeho ruský kolega Valeri Bykowski ho překvapivě následoval. Představil svou panenku Mášu a uzavřeli mezi nimi „kosmické manželství“. Krátce nato to inspirovalo animátorku, autorku a režisérku animací Mary Kames k vytvoření speciální epizody, kterou nazvala „Masha“. Vyprodukovaná epizoda nebyla však nikdy odvysílána. (sator)

Reklama

Reklama