Reklama

Reklama

Cesta do života

(neoficiální název)
  • Sovětský svaz Puťovka v žizň (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V Moskvě funguje jeden z mnoha pouličních gangů mladistvých, jsou v nich organizovány děti ulice. V prosinci 1923 udělala policii obrovskou razii a z ulic sesbírala na tisícovku bezdomovců. Děti jsou rozděleny do dětských domovů. Ale několik z nich je schopno utéci z jakéhokoliv zařízení. Zrovna Mustafa již utekl dokonce osmkrát. Co s nimi? Mohou být deportováni do vězení pro mladistvé. Ale Sergejev nabízí jiné řešení, udělat z chlapců pracovní skupinu a naučit je řemeslu. Stanou se z chuligánů poctiví pracanti? (Snorlax)

(více)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nikolai Batalov je prostě šílenec. Jeho živelné herectví založené na cenění zubů a posouvání čapky do čela je ale ničím v kontextu celého filmu. Věnování bezprizorným, nikdy nekončící epické mezititulky a jednotlivé příběhy chlapců z ulice, které stmelila až společná práce v komuně a vzdor vůči bývalým svodům alkoholu, karbanu a lehkým ženským... A tomu všemu vévodící mongoloidní tvář vůdce Mustafy. ()

zzowiie 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky jen z toho důvodu, že jsem daný režim nezažila a dokážu se na filmy tohoto typu dívat jiným pohledem. Jinak upřímně lituju tehdejší diváky a chápu, proč se sovětským filmům vyhýbali (byť některé z nich jsou skvělé). ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Živelné herectví a drsné záběry mizerně oblečených a zanedbaných, divokých výrostků, kteří se až na výjimky v domově polepší, nejspíš prošly cenzurou ještě předtím, než Stalin pevně uchopil moc.(IMDb hlasování 7,0, moje max.70%) ()

Reklama

Reklama