Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Hannah není zrovna drobeček, ale místo diety se každou chvíli vrhá na zásoby v ledničce, aby „zajedla“ zoufalství z toho, že nemá žádný z půvabů svých dvou sester. Ani rodiče si s jejími věčnými stesky a tloušťkou nevědí rady, a tak vkládají velkou naději v dceřin zájem o hraní na basu ve školní jazzové kapele. Hannah nejprve musí dlouze překonávat odpor jejího výhradně mužského osazenstva, ale když je konečně přijata, její trápení tím zdaleka nekončí... Film svou laskavostí a víc než zjevným přáním vyřešit smírně všechny konflikty připomene Truffauta; jako on i režisérka věří v dobro v člověku, byť může být někdy ukryto poněkud hlouběji. Jako by nostalgicky harmonizující tón patřil k tomuto retro vyprávění o životě na pařížském předměstí začátku 60. let, jehož někdejší poklidná atmosféra tak ostře kontrastuje s tím, co se o těchto lokalitách v posledních měsících dozvídáme z médií. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (10)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná retro komedie. Hlavní hrdinka je zamindrákovaná (tlustá, ošklivá, Židovka) šestnáctka, která ale válí na kontrabas. Co se týká interakce s okolím, tak je ovšem velice pohotová, díky čemuž se divák docela slušně baví. Film je dobře obsazený i zahraný a před režisérkou – debutantkou smekám. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - VISIONS OF SEVEN - YOUTH THROUGH THE EYES OF FRENCH FILMMAKERS - Viděno Sedmi - Mládí očima Francouzských tvůrců - 90% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Pohodový film. Všechno bylo nadávkované akorát, takže se nijak netlačilo na city, humor byl svěží a inteligentní. Poněkud cholerický tatík neměl chybu a vůbec celá ta rodinka včetně strejdy ("Jsem Žid, diabetik a homosexuál. A přesto věřím v Boha.") byla vskutku vydařená. Opravdu příjemně strávená hodina a půl. ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Až na věty typu, kdy starší krásná sestra říká tlusté a ošklivé: "Radši bych byla inteligentní než krásná..." (která ženská by chtěla být radši inteligentní než krásná?!!! JÁ teda ne! No.... sakra... nebo aspoň 1 z toho....:)), naprosto úchvatné romanticko-komediální retro. Bohužel dabing hodně ubírá z kvalit původního znění... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Příjemná a docela vtipná komedie. Každé zahloubání však jde takříkajíc proti proudu, což vede ke zbržďování, hlavně v druhé polovině. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Výborná francúzska retro komédia. Tučná škaredá tínejdžerka, navyše židovka, má hudobný talent a neuveriteľnú silu zvládať neprajnosť svojho okolia, baviť sa zo života a odrážať facky. Bála som sa klišé v závere, že dve pekné sestry si ju vezmú do parády a pri troche šikovnosti a kozmetiky bude vyzerať aj krajšie, čo by faaaaakt mohla....ale ups, toto nebol americký, ale francúzsky film, takže merci, debutujúca pani režisérka, záver ma dostal do kolien. Sila a rešpekt okolia sa dá získať aj bez kozmetického priemyslu, sakra, faaaaaakt. :-) ()

jiziczek 

všechny recenze uživatele

takový ten příběh o nekrásné, ale zato inteligentní holce... ale je to zajímavě, živě natočené, je z toho cítit lidskost (ne jako z těch amerických filmů podobného typu)... a hraje k tomu krásnej "džezík" PS:nakonec najde svého prince ;-) ()

Reklama

Reklama