Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (263)

Lima 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím zařazení tohoto titulu na čestné místo na www.badmovies.org . První polovinu se celkem bez invence parazituje na slavném filmu, aby se zúročily kulisy Opičího města a nákladné masky a kostýmy, nástupem ´Společenstva Radioaktivního Spadu´ se z toho stává rozkošné béčkové guilty-pleasure. Telepatické mučení, bohoslužba za atomovou bombu („…Óoo, Velká Bombo Všemocná, ty všechno děláš skvěle….vše, co je moudré, plné krás, je dobré Bomby plod!…“), obskurní masky alá Fantomas, nechtěně vtipné hlášky („My jsme mírumilovný lid. My své nepřátele nezabíjíme, zařizujeme to tak, aby se zabili navzájem“) atd., to všechno sice devalvuje slavného filmového předchůdce, ale zároveň činí sebe samého vynikající komedií :o) Několikaminutové (a luxusně zaplacené) cameo Charltona Hestona je tu jen proto, aby se jeho jméno dobře vyjímalo na plakátu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

A zase ty opice. No, myslím, že u jiných pokračování jsem už té kritiky napsal docela dost, takže tady jen krátce - celá série měla prostě skončit hned po prvním dílu. Ta další pokračování mi přijdou vesměs slabomyslná a diváky spíše odrazují od chození do kina, nebo koukání na televizi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $18,999,718Tržby Celosvetovo $-║ Už len slušné pokračovanie, ktoré nemá zlý dejový nástrel ale niektoré úseky ako napríklad záver sa odohrávajú až príliš v rýchlom tempe, bez lepšej gradácie. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl ze ságy o Planetě opic. Málokdy se podaří natočit druhý díl lepší než první, tento lepší není, ale jen o kousek. Skvěle je využito zlomu na konci prvního dílu, který dává sáze nový rozměr. Scénáristé si s myšlenkou dokázali pohrát a opět představit filmovou kritiku stávajících poměrů a nesmyslnosti chápání jaderných bomb. je velmi poznat stáří filmu, ne tolik na opicích jako spíše na lidech v zakázaném pásmu, ale to vše vynahradí myšlenka a snaha posunout příběh o planetě opic o další kus dál. Je však patrné, že každý kdo si neoblíbil už první díl by vůbec neměl na pokračování koukat, protože tu bude opět hodně lidí v maskách opic a vize budoucnosti, která nemusí sednout každému. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slušné sci-fi, které by bez svého předchůdce (To je ovšem hodně blbá spekulace.) rozhodně neuráželo. Stejně se na něj však dívat dá a neodstavit Charltona na vedlejší kolej - myslím si, že by se Ted Post neměl za co stydět. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Slabé, ale pořád tu je dost silná nostalgie na první film. Alespň že se tu Charlton na chvíli objeví. A ten závěr... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ak existuje aj niečo inteligentnejšie, ako gorila?“ – „Tomu nie je ťažké uveriť.“ Spoilery. Začíname doslova tam, kde sme minule skončili. Resp. ešte dokonca predtým, keďže prvé štyri minúty dvojky sú reprízou posledných minút jednotky. Taylor a Nova po šokujúcom objave na pláži vstupujú hlbšie do Zakázanej zóny, čo sú v skutočnosti pozostatky amerického veľkomesta. Tu Taylor záhadne zmizne a vráti sa až na konci (wtf?). Nahradzuje ho iný svalnatý, polonahý, opálený americký muž, ktorý tu stroskotal počas záchrannej misie (zachraňoval Taylora - wtf!). Keďže Taylor zmizol, pohotová Nova si naráža nového kolíka a spolu sa dobrovoľne (!) vracajú do smrteľne nebezpečného opičieho mesta (wtf). V ňom stretávame známe tváre (Ziru, Cornelia, ministra vedy Dr. Zaiusa) a následne obaja z opičieho mesta utekajú (hmmm) do Zakázanej zóny (?!), prenasledovaní armádou goríl (wow). V podzemí Nova a Kolík č. 2 objavia pozostatky zmutovanej ľudskej generácie uctievajúcej ako Boha jadrovú hlavicu (ach bože), ktorú sú mutanti ochotní odpáliť vo vojne proti toľko nenávideným opiciam. Príbeh sa končí vyvraždením všetkých kladných postáv (!) a následnou erupciou celej (fakt celej!) planéty. Dej je natoľko svojrázny, že sa k samotnému filmu ani nemusím príliš vyjadrovať; detailný opis deja hovorí v tomto prípade za všetko. Hrozné dialógy, trápne akčné scény, blbé zvraty. Ale bizarnosť toho celého (a jeden logický omyl za druhým) tomu dáva akúsi šialenú kuriozitu, ktorá sa nemôže nepáčiť. Alebo môže? Objektívne chcem oceniť mrazivú atmosféru post-apokalyptického podzemného sveta (metro). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ještě hodně dobrý pokračování prvního filmu s Charltonem Hestonem. Těží to hlavně z rozvedení motivu a společnosti opic. Na tom další díly hodně tratily. Kdyby taky byly z katastrofické budoucnosti, byly by lepší a líp přijatý. Škoda, že to později tak prznili. Ale tenhle díl je ještě dobrej. A kdyby byl první, tak by byl mnohem líp hodnocenej. A ani zisky nebyly tak špatné, ve srovnání s prvním dílem (stál 6 mio a vydělal 32) tenhle stál 3 mio a vydělal 18 mio. Vlastně se vyplácely všechny díly, protože přinejmenším čtyřnásobek vkladu vždycky vydělaly. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už dvojka Planety opic přinesla určité rozmělnění myšlenkové podstaty románové předlohy a prvního filmu, i když si zachovala ještě slušnou vizuální stránku, kvalitní herectví a obecně podívanou danou relativně velkorysým rozpočtem. (On vlastně tak velkorysý nebyl, ale kulisy a masky z prvního fimlu se daly z valné části využít i ve druhém.) Je to už zřetelně béčkovější kousek navazující svým obsahem a myšlenkově na americké sci-fi snímky 50. let. Celkový dojem: 45 %. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Co je to kurva za sračku? Oproti prvnímu dílu, kterej byl fakt parádní, je to tohle taková nízkorozpočtovější star-trek verze.. otřesné ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta sekta uctívačů atomové bomby byla báječná, dokonce jsem v lavici zahlédl i Dimu Medveděva s flaškou vodky! Jediná vývojová změna k lepšímu je to, že Franciscus má pěknější chrup a vyrýsovanější břišní destičky než Heston, jinak je to svou slabomyslností odsouzeno k zániku. Větší uměleckou hodnotu už má muzikál Planeta opic ze Simpsonů se svým chytlavým refrénem Doctor Zaius, Doctor Zaius.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné béčkové pokračování "Planety opic". Nedá se s ní samozřejmě srovnávat, ale že by to bylo strašné jsem nezaznamenal. Docela jsem byl spokojen. Jedná se sice jen o průměrné béčko, ale první polovina je dobrá, pak to trochu vázne a konec je netradiční. Není to skutečně špatný film, ale, jak už jsem upozornil, v žádném případě nesrovnávat kvality s jedničkou. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to jde z kopce a to doslova. Začne to dobře, pokračujeme tam, kde první díl skončil, ale pak se začnou dít věci… především mi nejde do hlavy jedna věc - proč posílali záchranu někomu, kdo letěl na misi? Myslím tím ospravedlní faktu, že tam není Heston ale nějaký James. Tohle mi prostě nesedí, pošlete někoho na výzkumnou misi, o které se vědělo, že bude trvat delší čas (jak o tom v jedničce mluví) a najednou museli někoho poslat? Je mi jasné, že museli divákům vysvětlit, proč tam je levnější verze Charltona Hestona, ale takhle blbě? To scenáristy nenapadlo něco lepšího? A právě od tohoto momentu jde vše dolů - sice potěší návrat pár známých tváří a úplný fatální konec, ale vše mezi tím je hodně zvláštní. Přesto si myslím, že tenhle díl není zas TAK špatný, jak by se podle zdejšího hodnocení mohlo zdát. Je to sice hodně na hraně, ale těch 70 % druhému dílu přeci jen dám. A jsem zvědavý, jaké budou zbývající tři díly, které mě ještě čekají. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady je to bohužel naopak a moment údivu z prvního dílu je pryč. Neříkám, že je to úplný sešup, ale scénář předkládá několik nápadů, které musely vzniknout jen tak na koleně. Solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To je město opic! První pokračování slavné PLANETY OPIC, které chtě nechtě, po obrovském úspěchu originálu, muselo následovat. V první polovině je to vlastně taková kopie legendárního původního filmu a i představitel hlavní role je trochu podobný Charltonu Hestonovi (ten si ve filmu střihne malou roli). Druhá polovina je, stejně jako první díl, apokalyptická a poněkud temná a závěr vyloženě drsný. Režisér Ted Post (např. Magnum Force), si zkrátka natočil svou vizi opičí ságy a mně se tohle pokračování líbí. Velkou roli však hraje také nostalgie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše, která ale naštěstí má své dobré momenty. Charlton Heston je tu ovšem zbytečný a nedivím se, že si nechtěl roli zopakovat, jaksi navíc jsou také Zira a Cornelius, sekta uctívající atomovou bombu je k smíchu a Leonard Rosenman bohužel není Jerry Goldsmith, ačkoliv to chvílemi zkouší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner snímok "Planéta opíc". Bol to kinohit z ktorého sa časom satlo kultové sci-fi dielo. O dva roky neskôr bola vyprodukovaná druhá časť, ktorá rozvíja dej pôvodného filmu. Kruté a agresívne čierne gorily sa chopia moci a podniknú vojenskú výpravu do zakázaného pásma. Ani len netušia čo ich tam čaká. Pokračovanie "Planéty opíc" nesie názov "Do vnútra planéty opíc". Nech nás svetlo všemocnej bomby osvieti a svätý spad zostúpi na nás všetkých dnes i navždy. *** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Asi se všichni shodneme, že jednička byla zdaleka nejlepší. Ale už i tam byly náznaky toho, že celá série byla plánována daleko dopředu. Jen si vzpomeňme na ty padající kameny a bouřící hromy, které postihovaly trojici s Taylorem. První polovina druhého dílu je slabší a zrychlenou kopií dílu prvního. Po-té co se ale hlavní hrdina dostane do nitra planety, dostává celá série nový rozměr. Někomu to může připadat zmatečné a přecpané nabalování zápletky. Jak já ale nad tím přemýšlím, tak vše do sebe perfektně zapadá a v celém filmu není žádná logická nedomyšlenost. Pokud tomu tak je, rád se o tom přesvědčím. Na filmu mi vadily věci, které ostatním lidem nepřišly (alespoň po přečtení zdejších komentářů) zas až tak špatné. Patrně je zastínily pro ně mnohem větší nedostatky. Mně ale vadilo Brentovo nesmyslné zapírání a následné mučení v podzemí a neschopnost tamních obyvatel vzdorovat opicím, když tak perfektně mučily Brenta s Taylorem. Nevěřím, že by na opice například akustické týrání nefungovalo. Jinak je ale pro mě druhý díl velice kvalitní a určitě není zas až tak špatný, jak to tady vypadá. Snímek má nevýhodu v tom, že prvotní zápletka je již vyčerpaná a film nemá zdánlivě co nabídnout, čili jakožto druhý díl se mu automaticky ubírá minimálně dvacet procent. Nepopírám, že další díly, které se již neodehrávají v tak vzdálené budoucnosti, nejsou již nekvalitní, avšak dodávám, že první pětice má ještě smysl a své rozřešení. To co následovalo poté již byla naprostá pitomost. ()

Reklama

Reklama