Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane Bože, my jsme ten svět opravdu zničili !! Nakonec k tomu vážně došlo.." Škoda, že při svém objevu je Brent, jehož si užil James Franciscus, už zřejmě poslední, kdo netušil, o co jde, zvlášť když oproti divákovi zaostává o víc než jeden biják.. Holt blondýn !! Velký, tentokrát ovšem zcela bosý..;) Další Ted Post(apokalyptický), tentokrát ovšem o poznání pravidlo sequelů potvrzujíce slabší než v případě přímé adaptace Boulleho bestselleru.. Jinak ovšem mistrně atmosférické.. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Velmi směšné pokračování kultovního sci-fi. Heston se nám ukáže na začátku, aby si diváci uvědomili, že se dívají na právoplatné pokračování Planety opic. Následně nastoupí nový hlavní hrdina, který je jedinou světlou stránkou filmu. Masky jsou děsné, vůbec hercům nesedí obzvláště na tvářích, hudba se nedá poslouchat a spíše škodí (schválně si film minimalizujte a poslouchejte). Celý příběh, efekty a režie svou unylostí nutí ke spánku. A toho neustálého žvanění - bezmezná nuda. K tomu Charlton Heston ukazuje, jak se nemá hrát. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Výrazny kvalitatívny prepad, začiatok cesty do rutiny a postupnej béčkovosti ktorá nás sprevádzala všetkými ďalšími pokračovaniami. Keď vynecháme prvý diel, tak je táto časť, dajme tomu, ešte pozerateľná oproti ostatným. Príbeh je ale nudný, väčšina scén rutinérskych a okrem hlavnej postavy žiadna iná nie je aspoň priemerne sympatická. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KEBY ŤA CHYTILI GORILY, MUSÍŠ SI PAMÄTAŤ JEDNO. NIKDY NEHOVOR." ,,ČO BY SOM MAL, DO ČERTA, HOVORIŤ GORILE?" __ Prvé dva diely Planéty opíc (ďalšie už stoja za...) ma ako malého veľmi zaujali a v mnohom priviedli do desivého údivu, čo bolo samozrejme spôsobené pôsobivými koncami. Kým v jednotke to bol určitý pád monumentality, dvojka bola ešte strhujúcejšia svojim apokalyptickým koncom (ale tiež aj filozofiou a ,,odhalením sa" posledných ľudí), kedy som si prvý krát uvedomil aká ničivá môže byť sila len jednej zbrane. Aj po rokoch sú pre mňa oba diely kvalitou takmer rovnocenné, no kým kedysi u mňa víťazil pesimistický druhý diel, dnes by sa poradie asi vymenilo, pričom sa mi žiada doplniť, že dvojka tu je mimoriadne nedocenená a účasť v červených číslach by si určite zaslúžila. Ďalší z rady slávnych starých filmov, ktorý je zo zoznamu TV repríz zrejme vyškrtnutý. Linda Harrison je jedna z najkrásnejších žien aké som kedy videl. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Do nitra planety opic začíná úplně stejně jako jeho předchůdce. (Nova zase kroutí zadkem a Zira opět pomáhá lidem) Opět je tu přeživší vesmírný cestovatel, který se dokonce vzhledově blíží Taylorovi. Jen jeho chápání lidstva není tak černé jako u minulého hrdiny, ale k tomuto postoji se i Brent postupně propracuje. Když se však astronaut dostane z opičího města, nabere druhý díl úplně jiný směr, který mám opravdu rád a přijde mi docela logické, že když jsou na planetě hloupí lidé, tak tam musejí být i ti chytřejší a ze scén, kdy se všichni klaní atomové bombě mi šel opravdu mráz po zádech. Jedinou kaňkou na zajímavém příběhu jsou některé nelogičnosti (neschopnost lidí bránit se opičákům prostředky, kterými mučili Brenta a Taylora) a hlavně malý rozpočet, který nedovolil udělat velkolepější bitvu a ani s rozpadlým městem si autoři moc nevyhráli. Tohle prosím remakovat s velkým rozpočtem.:) ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Původní film Planeta opic (1967) se odehrává v roce 3978 a tento v roce 3955, tudíž by se buď nemohli setkat a opice by dávno zkoumaly tuto posádku, nebo by tato druhá posádka byla již důchodového věku, když by Taylor (Charlton Heston) a jeho společníci přistáli. (A7X92)

Reklama

Reklama