Reklama

Reklama

Věž živoucích mrtvol

(neoficiální název)
  • Velká Británie Tower of Evil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ústředním motivem snímku je ponurá věž stojící obklopená mlhou v zapadlém koutě pobřeží Británie, sloužící dnes jako maják. Dva archeologové jsou si naprosto jisti, že věž ve svých zdech ukrývá starověký fénický poklad, ukrytý zde uctívači temného boha Baala. Současně zde ale dojde k záhadnému vraždění mladých lidí, ze kterého je obžalována jediná přeživší dívka. Případ přijíždí vyšetřovat soukromý detektiv. Oba příběhy se nakonec propojují a začíná boj s neznámou silou, dřímající mezi stěnami tajemné věže. (Ombak▼Penari)

(více)

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místy působivý snímek občas trochu zadrhne, pár scén má ale pěknou atmosféru - v úvodu přijíždí otec se synem na prokletý ostrov s majákem topící se v mlze, aby vyzvedli čtveřici mladých turistů. Zjišťují však, že tři jsou mrtví a dívka Penny je ve stavu, kdy ji musí zpacifikovat. Pak jsou výborné snové scény, kdy se doktor snaží pomocí hypnózy zjistit, co se na ostrově stalo. Dobrá je i poslední čtvrtina s destrukčním finále. Snímek je natočený viditelně v papundeklových kulisách, a tak evokuje 60., možná i 50., léta v hororu. Je zde poměrně dost nahoty, dojde i na sex. Lítají ruce (ruka) i hlavy (hlava). Dívčí osazenstvo ukázkově ječí. Jedna scénka připomene památný okamžik z Psycha. Za mě dobré. 3,5* ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Z počiatku celkom tajomne pôsobiaci, až goticky zahmlený horor točiaci sa okolo majákovej veže „Snape Islandu“ sa po preskúmaní lacných kulisových scén dvojicou námorníkov razom mení na nízkorozpočtový slasher v štýle REAZIONE A CATENA (Bava, 1971). To, čo inak už aj tak priemerný film zráža dole z útesu sú umelé, všadeprítomné kulisy ostrova, ktorých chlad a fádnosť sa v nasledujúcom priebehu minutáže snaží oživiť nová várka ženského materiálu neostýchajúca sa milostných hier ani na mieste vraždy. Druhým mínusom do klasickej schémy predávajúcej značku je vtesnanie zamotaného príbehu do katakomb ostrova, tragického osudu a snahy dopátrať sa pravdy o ktorú aj tak stojí len málokto. Britská polícia sa na to vykašlala už v úvode. Predsa len banda zhulákaných a nadržaných teenagerov ovplyvnených vlnou hippies oddávajúca sa svojim narušeným hrátkam na zaprdenom ostrove, nie je prípad vhodný povšimnutia silovej zložky. Obuškom do čela musí udrieť niekto iný... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jde asi o celkem zapomenutej horor o čemž svědčí i zdejší hodnoceních 37 hodnocení. Film je z roku 1972. Působil však na mě daleko starším dojmem. Bude to nejspíš tím, že většina filmu je natočena v umělých kulisách jak je uvedeno e zdejších zajímavostech. V terénu se natáčelo pouze jeden den. Slabší 3hvězdy. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda, že se se to nevyvedlo lépe. Začátek je výborný, "Věž zla" je hodně načichlá atmosférou, jakou se později pochlubily snímky BURIED ALIVE a Carpenterova THE FOG. Bohužel jako obvykle jde všechno po první půlhodině do hajzlu a už mě opravdu unavuje dívat se na horrory, jejichž potenciál není plně využitý. Nelze to svádět na nízký rozpočet, který kupodivu tentokrát nebyl ani zdaleka na škodu a všechny ty namalované kulisy a papírové skály poměrně vyspravují dojem z jinak hodně průměrné vyvraždovačky, jejíž největší slabinou je asi dějová linie. Klidně bych ke všem těm kecům ohledně starého fénického boha Baala našrouboval nějakého starého démona, který se nasraný probudí z tisíciletého spánku a všechno kolem sebe rozseká na sračky. Všechno to "rodinné drama" mi přišlo dost zbytečné, i když jinak by asi režisér (Jim O'Connolly) těžko vysvětlil výskyt totálně zcvoklého fotra a jeho znetvořeného syna s vraždenýma choutkama. Jak jsem už naznačil výše. Zase jeden průměrný horror, který zapadl a horrorového fanouška na sebe může upozornit jedině tak poměrně výrazným názvem (titulek : "přišli, viděli, zemřeli" hovoří za všechno). Alespoň u mě to tak fungovalo. ()

Reklama

Reklama