Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mladá, krásná a svůj vzhled mění lehce jako chameleon. Díky čestným modrým očím a hlavně výkonnému aparátu skrytému za nimi dokáže oklamat, koho si zamane, a připravit ho o peníze. Obecně dává přednost boháčům a speciálně těm z šedé zóny. Krajinka Clauda Moneta je sice docela malá a nepatřile Vám úplně legálně, ale její krádež i tak zamrzí. A že Vás o ní připravila zrovna žena německého konzula? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v dobe uvedenia to bol hit-až na to,že hlavú úlohu dabovala Zuzana Krónerová-čo aspoň mne zvyknutého na český dabing strááášne pílilo uši. Ale pozeralo sa to vo veľkom. Mám to kúpene vyše roka z Levných kníh ,ale bojím sa to pozrieť ,aby som si nepokazil spomienkový dojem..... ale hádam príde chvílka kedy dám celofán z dvd-čka dolu....moja zaujímavosť: V slovenskej verzii nahovorila hlavnú úlohu herečka Zuzana Krónerová. (dyfur) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jestli se v Moskvě vylidňovaly ulice, když šla u našich "přátel" za totáče Žena za pultem, tak u nás se to dělo, když šel švédský seriál Čestné modré oči. Tu ženskou, která v každý epizodě byla někým jiným, resp. jinou a krásnou a hlavně velmi chytrou a to do té míry, že chlap, kterého si "podala", zpracovala a pak vyždímaného jak citron odložila, to vše s grácií a šarmem, jsem bezmezně žrala. A fandili jí dokonce i chlapi. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál o velmi sympatické a velmi spořivé podvodnici. O městských lázních, které ukrývaly .skříňky plné převleků.O kachlových kamnech, které .skončily na skládce. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Sakryš, když před nějakými snad víc už jak třemi desitkami let běžel tenhle seriálek v naší Československé televizi, poprvé jsem se doopravdy platonigicky zamiloval! Hnedle v prvním díle, do toho úžasného žlutého Chevroletu Camaro... ;o} . . . Nu ano, i kočička Anna G. byla vedle téhle káry pro nás mladé chlapce nedostižná persona, celý seriál pak působil na našince jako zjevení z jiného světa. Hrdinka coby milá podvodnice a jiní šejdíři, hochštapleři, křiváci, lajdáci a další veskrze sympatické postavy z ráje mimo sfér "socialistické zákonnosti", neskutečné to osvěžení normalizační ideologizované televizácké krimišedi! Byť ta potvora se v úvodních titulcích po vzoru růžového pantera pře(s)vlékala do podoby šedé myši... ;-] . . . Zvláštní, jak po všech těch letech stačilo pár taktů ústřední melodie a člověk si hned vybavil všelijaké vzpomínky a kontexty... . . . Za pět hvězd to tedy není ani s tou nostalgií, ale radost je a čest i sláva, z očí (i hnědých) hnedle by i slzka sentigimentální ukápla... ;-[] - - - - - (Poprvé sledováno v televizi naší kdysi v dobách bezectně pokřivených, hodnocení po repete 29.11.2011 na dvd /v původním znění a titulky - jářku a utíkejte do Levných knih, celou tu sadu šesti dvd tam mají za 54,00! - slovy padesátčtyři!! - kuKaček/ 66., komentář zde očividně spokojený jako patnáctý - 29.11.2011) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V originále název působí dojmem čarodějného zaříkadla. V praxi naopak máme co do činění s vykořeněnou mladou ženou, v citlivém věku tragicky postiženou smrtelnou autonehodou svých rodičů. Dívka, měnící se v mladou ženu, nadanou bezpočtem vloh zejména duševních, je ve svých životních ideálech vychýlena a znejistěna. Oddána tlaku konzumismu a toužíc po bezstarostném komfortním životě, vydává se na cestu nejistoty, hazardu, lži a podvodu. To, co ji příznačně zrazuje od samého počátku, je slušnost, kteoru do ní zjevně rodiče stačili vložit. Poctivá v podvodu a autentická ve lži je pro svět hospodářského i organizovaného zločinu stále příliš celistvá a naivní. Uchovává si i zbytky protestního revoltujícího vztahu své generace ke světu dospělých. Seriál nikoliv náhodou není jen přehlídkou převleků a nápaditých podvodů, stíhaných policií, ale i sondou do slabých míst švédské společnosti mezi oběma ropnými šoky sedmdesátých let. Jak režisér Krantz, tak Anna Godeniusová v tomto napínavém příběhu se znaky thrilleru i klasické detektivky excelují. Excelují před očima užaslého dnešního diváka, zvyklého na zboží s kratší záruční lhůtou a neskrývanou spotřební tendencí. Čestné modré oči tak chytrých krásných žen totiž rozhodně nepotkáváme ani na každém rohu, ani každý den. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Žádná nostalgie mě k Čestným modrým očím neváže, nicméně příjemný odpočinkový seriál to vskutku je. Z celkem šesti dílů se mi tedy opravdu dobré a nápadité zdály tři (první, pátý a šestý), zatímco ty zbylé byly dost na jedno brdo, ale že bych se nějak zvlášť nudil, to ne. Hlavní představitelce bych nejspíš uvěřil každý její převlek (kromě toho úplně posledního), ale nejvíc jsem ji stejně obdivoval v části, kdy se z šedé myšky, studentky Berit, která je znuděná a neumí a ani nechce tančit, vmžiku stala okouzlující živelnou lidovou tanečnicí. To byl fantastický obrat. Tři a kousek. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

I po letech velmi příjemné na pohled, nadčasová linka udrží skvěle pozornost. Jenom móda 70. let a nepřítomnost mobilů a počítačů nasvědčují, že to bylo natočeno před nějakým pátkem. Pro milovníky detektivek ušité na míru, o to příjemnější, že tam neteče krev. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přece jen už časem trochu vyčpělé a zřejmě už od počátku trochu stereotypní; po dvou dílem už příliš mnoho nových nápadů nepřichází. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál, na který mám ty nejlepší vzpomínky. A vůbec bych se nezlobila, kdyby ho v TV zopákli (třeba místo různých Ordinací, Pout či jiných ptákovin). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

6-dielna krimi-komédia švédskej televízie TV1 bola populárna aj v našej televízii a časoch socializmu veľmi oživila úbohú televíznu ponuku. Hlavnou postavou bola šarmantná žena, ktorá dokázala rýchlo zmeniť svoju podobu, keď potrebovala dobehnúť svoju obeť. ()

Aybi 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál, jsem hltala už od úvodní znělky, kdy se na krásnou písničku převlékala kreslená kočka se zipem na zádech. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál bodoval! Vylidněné ulice v době večerního vysílání. Ráno v autobuse, v obchodech a v mém případě ve školách jsme to probírali. Nikdo si holt nechtěl nechat ujít další příhody opravdu vychatralé podvodnice - mistryně převleků! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Tak opět jsem nepochopil, proč má tento seriál tak vysoké hodnocení. Severní krimi mě neberou ani v knihách. Čestné modré oči jsem shlédl na kamarádovo doporučení až dnes, když už je seriál značně vyčpělý. Možná ve své době , když u nás v tv major Zeman nebo Žena za pultem to mohlo být dobré, dnes už je to téměř o ničem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vzhledem k době vzniku trošku naivní,přesto ale zábavné a mnohem lepší než 99% procent současné české seriálové tvorby.Totalitní dobu kdy seriál běžel jsem nezažil,ale i teď po 35 letech mě seriál potěšil...80% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento seriál stále působí svěže, má elegantní křivky, vtipně hravý nadhled a půvabnou tvář hlavní postavy. Navíc tolik darebáků je vytrestáno ve svých slabostech vlastního neohroženého postavení. Hodně lidí by chtělo mít takovou sebedůvěru a odvahu k velkému počtu dobrodružství, která je Berit (Anna Godenius) schopna a ochotna podstoupit ve jménu bezstarostné budoucnosti. Ráda si hraje s muži, libuje si v situacích, kdy má nad nimi převahu. Manipuluje s nimi s lehkostí a přirozeným šarmem. Se samozřejmou jistotou přebíhá z jedné role do druhé, aby mohla dojít ke svým postupným cílům. Ano, jak je jednoduché ovládat muže, když vidí lákavou a sladkou možnost odměny. Jen jediného muže (druhý námořní důstojník v podání Tomase Ponténa) nedokázala dostat zcela pod svůj vliv, i když se o to snaží s každou svou intimní zbraní. Zástupci policie (Stig Ossian Ericson a Willie Andréason) jdou neúnavně po každé stopě, která by je mohla dovést k nejtajemnější záhadě jejich profesní kariéry. Na druhou stranu jsou fascinováni tou neuvěřitelnou sebevědomou drzostí, se kterou si Berit bere vše, co chce. Když si jedinec vybere cestu, která není legální se vším všudy, tak se nemůže spolehnout na žádného přítele. To dokázala i K (Jannik Bonnevie). Je zde neodbytná paní domácí vysokoškolských studentů (Isa Quensel), naivně zamilovaný student (Jan Jönsson) a k zuřivé nepříčetnosti dohnaný překupník pašovaných kamenů (Lars Hansson). Berit má talent, vědomosti, půvab a schopnost neuvěřitelně rychlé přizpůsobivosti měnící se okolnosti. Má touhu, cíl, odhodlání, štěstí, smůlu a otevřenou mysl. Tento seriál je příjemné pohlazení a jemné zapletení do nevšedních dobrodružstvích, po kterých všichni toužíme, ale nemáme odvahu k jejich provedení. Nakonec zůstává alespoň radost ze života. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi uvěřit, že u nás byla na DVD vydána tato švédská detektivní série, sice jen s titulky, ale díky i za to. Vtipný seriál o podvodnici, která se pomocí převleků měnila z ošklivého káčátka na svůdnou labuť aby docela jednoduchými triky připravovala bohaté muže o peníze, se mi moc líbila už kdysi dávno při své televizní premiéře. Je pravda, že na atraktivnosti tohoto seriálu už zapracoval čas, ale i tak má stále svoji originalitu a mé sympatie. Stejně jako kdysi jsem držela palce této rafinované podvodnici a přála ji, aby vyzrála na policii a unikla svým pronásledovatelům. Žádné potoky krve, přiměřená dávka napětí a humoru a netradiční originální závěr dělá z tohoto příběhu i po letech zajímavou podívanou. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Jak ten čas letí. Mnoho let jsem si přemítal v hlavě několik epizod z tohoto seriálu a ne a ne si vzpomenout jak se jmenuje. Až jsem objevil v levnejch knihách obal s těma kukadlama a hned jsem si vzpoměl. Pravda s titulkama oproti dabingu, ale film je na rozdíl od těch dnešních dost pomalej, tak se daj číst v pohodě. Na tom pomalém střídání scén je hodně vidět jak je to moc dávno, co už to u nás chodilo. Dnes je vše akčnější. Jinak seriál se mi pořád líbí i přes pomaleji plynoucí děj. Člověk má alespoň víc času si vychutnat ty vtipné lumpárny. ()

Reklama

Reklama