Reklama

Reklama

VOD (1)

Dvojice lovců kožešin bojuje s indiány, popíjí kořalku a loví squaw a během toho pátrají po slavném údolí, kde je tolik bobrů, že vám sami skáčou do pastí – to vše ve skvěle natočeném westernu. Rozsáhlé vyprávění je věnované prvním skutečným americkým hrdinům, kteří lovili a přežívali ve Skalistých horách ve třicátých letech devatenáctého století. Charlton Heston se představuje jako odhodlaný horal a lovec Bill Tyler. V těch dobách se poptávka po bobřích kožešinách již dosti snižovala a život, který si Tyler a jeho parťák Frapp (Brian Keith) vyvolili, se chýlí ke konci. Ale oni se odmítají vzdát. U konce je též svobodný život indiánů a jejich přirozený styl života. Náčelník Těžký Orel bojuje o přežití svého kmene ohrožovaného bílými lovci a neštovicemi, kterými tito nakazili jeho lid. Nakonec musí náčelník svést těžký souboj s Tylerem. Film zachycuje úžasnou horskou divočinu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ne že by snad příběh měl nějakou zvláštní hloubku, ale funguje možná právě proto, že se o ni ani nepokouší (to by jinak nejspíš dostal knokaut pažbou pušky Jeremiaha Johnsona). Díky tomu se mu dá odpustit i hollywoodský folklór v podobě plynně anglicky hovořících Indiánů nebo psů vydávaných za vlky. Co film ztrácí z reality, to dohání slušnou dávkou humoru a násilí. Největšími klady jsou ovšem skvěle fungující dvojice Heston-Keith, dobrá akce a v první řadě krásně zachycená příroda. "Vy jste se nikdy neztratil?" "Občas jsem tápal měsíc nebo dva, ale nikdy jsem se neztratil." ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Uz nevim kdo presne mi to rekl, ale Horalove pry byl "drsny film". Dotycnej je mental, protoze to bylo hrozny. V roce 1980 uz to mel dobry western vicemene za sebou a tohle je dukazem toho, ze to bylo proste mdly a asi zaslouzene zlata era definitivne koncila. Ve zkratce dva kamosi (lovci kozesin) spolu lovej a jeden z nich se zamiluje do indianky, kterou rapuje (mrda ji a bije, zadnej hip hop se nekona) mentalni nacelnik. Zlej indian s poskokama se pak o tuhle indianku celej film pretahuje s Charltonem Hestonem, kterej uz ma to nejlepsi davno za sebou. Hudba nudna, zlej indian super mentalni (vcetne ty kniraty masky), kulisy a technicky provedeni proste beckovy. Bylo to trochu sentimentalni a Brian Keith byl dobrej, presto uz to znovu videt nemusim. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nenápadná a vcelku neprávem polozapomenutá dobrodružná nádhera s Charltonem Hestonem, toho času vysazeném nikoliv na planetě opic, ale na Divokém Západě někde v oblasti Skalistých hor.  Se svým parťákem Anthony Hopkinsem, zde nesprávně uvedeným jako Brian Keith, loví indiánské bobry a bobry Indiánek a jednou si uloví i náčelníkovu ženu...  Ten si ji poctivě odchytil při genocidě jiného kmene, čili se mu tento stav pochopitelně nelíbí. Akce je dostatek, chemie mezi Victorii Racimo a Hestonem funguje, nechybí záběry na krásné exteriéry a příznivci podobných pohodových filmů na nedělní odpoledne budou spokojení. Čtvero bobrů staví hráze nebo se holí (to už ponechám na vašich preferencích a fantazii). ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Na začátku to trochu připomínalo komedii, hlavně jak na sebe indiáni vystrkovali zadky... Postupem času děj nabral na větší vážnosti a nakonec z toho byl slušný dobrodružný snímek, který ale nenaplnil svůj potenciál. Proto jen tři hvězdy, při větší "ukázněnosti" a soudnosti tvůrců mohl snímek mít daleko vyšší ambice. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Delší dobu jsem se pídil po nějakém dobrodružném snímku, jenž se bude odehrávat krásné přírodě, nebude mu chybět napětí, akce, romantika, féroví a tvrdí muži ostřílení zálesáckým způsobem života a nějaké emoce. To vše The Mountain Men má! Charlton Heston opět předvádí své herecké umění, podobně jako jeho kolega Brian Keith. Trochu mě zamrzelo, že všichni indiáni hovořili anglicky, což nepatrně ubralo na autenticitě. Při konečném účtování je to však pouze nepatrný detail. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Film se odehrává v roce 1838, kdy začal na řece Popoagie klesat trh s bobřími kožešinami. O dva roky později skončila tak zvaná éra horalů. (Mol)
  • Richard Lang v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama