Reklama

Reklama

The Omega Man

  • USA The Ωmega Man (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Slunečný den. Vylidněným Los Angeles se v kabrioletu prohání doktor Robert Neville (Charlton Heston). Je posledním člověkem na zemi, je Omega man. Nebezpečná nákaza zachvátila svět a proměnila lidi na fotofobická monstra. Nezbavila je však schopnosti myšlení. Sdružili se tedy do uskupení s názvem Rodina a rozhodli se skoncovat se vší moderní technikou, kterou viní za vznik nákazy. Doktor Neville však stále pracuje na léku. Stihne jej vyrobit dřív, než ho Rodina dostihne? A stojí vůbec nakažení o lék? (TobRieper)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Boris Sagal je tragéd! A Heston snad ještě větší, když přijmul roli v tomto filmu, asi mu docházely peníze. Naivní scénář, laciná výprava, příšerné masky ( zmutovaní kapucíni jsou k smíchu ), otřesně zrežírované akční scény, nehodící se hudba, tohle herecky nezvládá ani Heston, se samopalem v ruce je spíše směšný... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je tam dost nelogičností a nakažení vypadají jak zombíci ze starých Romerovek, jen místo modré tu použili bílou, ale atmosféra osamělého města byla dobrá a Charlton jako vždy frajér. 80% Po přečtení ostatních komentářů vidím, že přebývají jedno a dvouhvězdičková hodnocení. Přiznávám, že akce byla horší a některé ty dialogy nebyly na úrovni, ale stejně budu vyčnívat z řady. Já se prostě bavil. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tento film je plný divných albínů v pláštích, co se vyžívají v ohni, pronáší divné, sáhodlouhé monology o (ne)smyslu žití a svého nemesis se snaží vydeptat hlasitým šeptáním jeho jména ve křoví pod balkonem... A celé to působí podobně směšně, jako to zní, sice tu byl velký potenciál (zdravíme verzi se Smithem), ale je prokaučovanej obludnym způsobem - konkrétněji, hrozně nesmyslnými a béčkovými dialogy, fakt divnym provedením hlavního hrdiny (tohle si Heston nezasloužil), kterej je něco mezi slizkým přiškvorem a klasickým gerojem zlatého Hollywoodu, nemluvě o padouchovi, který vypadá jako jistý Garth Merenghi (modří vědí), jen má rozkošnější zorničky. Někde na hraně nepříliš povedeného apokalyptického scifi a přiznaného béčka, nicméně stále koukatelné, ale nezajímavé. A bez vesmírných vyder. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Začátek pozvolného úpadku kdysi velkého herce ve vážně míněné sci-fi, která se díky fušerské režii stává parodiíí sebe samou. Heston tu je jenom proto, aby mohl pobíhat s obnaženou chlupatou hrudí, zlí nakažení budí hrůzu bílými parukami, bílými kontaktními čočkami a tvářemi pomazanými pudrem. Budete se smát nad zhovadilostí scenáře a žasnout nad nemotorně natočeným akčními scénámi s jasně viditelnými kaskadérskými náhradníky. I Bert I. Gordon by to natočil lépe. Sagala do gulagu, Douglase do psychiatrické léčebny! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický film s takou mizernou atmosférou som dávno nevidel. Asi bude chyba už v samotnej predlohe, lebo nápad spraviť z nakazených preživších albínov, ktorí nemajú radi svetlo, nie je šťastný, ani príliš zaujímavý. O čo zaujímavejšie je to so zombíkmi, už odvtedy filmári zistili. Odpadnú zbytočné kecy a vyzerajú nebezpečnejšie než títo kapucniari. Inak som celkom nepochopil, že keď neznášajú svetlo a chodia len potme, prečo stále chodia so zapálenými fakľami :-D Je to proste celé nepodarené a podčiarkuje to záber vyľudneného mesta, kde v pozadí vidno pohybujúce sa autá. Chápem, že vyľudniť mesto v takej rozlohe nie je jednoduché a počítačom sa to ešte vtedy upraviť nedalo, no takéto zábery len podčiarkujú amaterizmus, ktorý sprevádza celý tento film. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Scenárista neskôr uviedol, že postava Lisy (Rosalind Cash) bola vytvorená najmä kvôli hnutiu Black Power, ktoré bolo v tom čase na vzostupe. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v meste Los Angeles a začalo sa 16. novembra 1970. Produkcia trvala do januára 1971. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama