Reklama

Reklama

Můj otec Mengele

  • Itálie My Father (více)
Trailer

Píše se rok 1977 a Hermann, syn nejhledanějšího muže na světě, nacistického sadisty a válečného zločince, se rozhodne najít otce, kterého nikdy neviděl. Po dlouhé tajné plavbě do zapadlé vesnice kdesi v Jižní Americe stojí Hermann konečně tváří v tvář svému otci. Od malička věřil, že Josef Mengele, známý jako „anděl smrti”, je monstrum. S překvapením ale zjišťuje, že je to charismatický, kultivovaný muž, který chce za svou minulostí udělat tlustou čáru. Co bude dál? Vydá Hermann svého otce spravedlnosti nebo mu pomůže? Film podle knižní předlohy na základě skutečného příběhu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že pouhá klasická konverzačka doplněná autentickými záběry by byla vhodnější. I přesto film působivě ukazuje, jak se Mengeleho syn snaží vyrovnat se stigmatem potomka válečného zločince tím, že se s ním osobně setká. Počáteční překvapení z toho, že otec není takovou nestvůrou střídá znovuobjevování jeho zvrácenosti. Výborně obsazené. 80% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Thomas Kretschmann opäť v roli, ktorá má nejakú spojitosť s vojnovým nacistickým Nemeckom. Príbeh musím pochváliť, je naozaj zaujímavý je len škoda, že sa nedokázal zaryť hlbšie pod kožu. Napätý vzťah syna a otca, ktorým je sám Mengele dáva mnoho priestoru na rozbor i dobré scény s tým spojené. Neľahké detstvo, zmena priezviska a rozhovory na tému "Kto vlastne kurva si a čo si tam robil?" sú najlepšie momenty vo filme. Ch. Heston bol naozaj skvelá voľba a spolu s Kretschmanom sú ideálny predstavitelia, ale stále mi tu chýbala hĺbka . Máme tu veľký a zaujímavý príbeh, ktorému stačilo málinko pomôcť a oživiť ho možno nejakými spomienkovými scénami z Osvienčimu alebo podobne. Nevadí, každopádne som vďačný i za tento jemne nadpriemerný film. Možno sa k príbehu niekto v budúcnosti vráti a podarí sa to o niečo lepšie. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně drsná záležitost. Jaké to asi je nést jméno samotného ďábla - Mengele. Jaké to asi musí být, být synem někoho takového. Neznat ho celé dětství, nevidět ho a přitom nést cejch toho jména a trpět příkořími od těch co vědí.... Jaké to pak asi musý být, vidět poprvé svého otce. Nejhledanějšího válečného zločince, vraha, doktora, který prováděl selekce a pokusy na lidech.....A co pak ? Udat ho, nebu mu být ztraceným synem a snažit se ho pochopit? . Tahle né moc známá záležitost rozhodně stojí za vidění. Z legendárního Ben Hura - Charltona Hestona mi fakt spadla čelist dolů a v zádech mě mrazilo, když choval holčičku s dortem. Mengeleho zahrál ve svém stáří neskutečně. Stejně jako Hermann jsem čekal, že se na závěr konečně dozvíme něco víc. Ale stejně jako on i já jsem pochopil, že tento stařec do poslední chvíle věřil tezím o nadřazenosti rasy, árijském původu a právu likvidovat ty o nichž se domníval, že jsou méněcení. Z toho jde na člověka hrůza. Je škodou, že se on a kupa dalších nedostali před Norimberský tribunál a do rukou kata Alberta Pierrepointa. Nezbývá než věřit, že snad je někde skutečně to peklo, kde se vystaví konečný účet všem grázlům na něž moc světská byla krátká. Za ty všechny lidi, za ty všechny děti umučené a zavražděné v nacistických táborech smrti. ---- Těžký, ale skvělý film! * * * * ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavý film. Nejenže slouží jako dokument o posledních létech života Mangeleho, ale pouští se na obtížnou půdu úvah o zatížení vinou i v následující generaci, o svízelnosti žít v poválečném světě jako Mangeleho syn, o střetu povinnosti udat válečného zločince s povinností synovské loajality. Ničemu se autoři nevyhnuli a se vším se vypořádali poctivě. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa zaujímam o históriu a dejiny, tak mi pred zhliadnutím tohto celkom vydareného filmu (od taliansko - maďarsko - brazílskych tvorcov) meno Josef Mengele nič nehovorilo... Pre tých z vás, ktorí sa však chcú dozvedieť viac o "Anjelovi smrti" dávam do pozornosti tento odkaz na článok - Doktor Josef Mengele. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo na 4 miestach, a to v maďarskej Budapešti, brazílskych mestách Rio de Janeiro a Manaus, a tiež v meste Belém, ktoré sa nachádza v severnej časti Brazílie. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podľa knižnej predlohy na základe skutočného príbehu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama