Reklama

Reklama

Night and Day

Trailer
USA, 1946, 128 min

Režie:

Michael Curtiz

Hudba:

Cole Porter

Hrají:

Cary Grant, Alexis Smith, Monty Woolley, Ginny Simms, Jane Wyman, Eve Arden, Alan Hale, Victor Francen, Dorothy Malone, Tom D'Andrea, Selena Royle, Donald Woods (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Značně zidealizovaný životopis amerického skladatele, textaře a autora mnohých slavných muzikálů Colea Portera (Cary Grant) sleduje jeho osudy od studií práva, ze kterých odejde, aby se mohl plně věnovat hudbě, přes prvotní neúspěchy na divadle, kde je jeho novátorský styl pro publikum obtížně stravitelný, až k triumfu, kdy se mu konečně podaří prosadit se. Obletovaný a obdivovaný hudebník píše hit za hitem, ale jeho pracovní vytížení ohrožuje dosud bezproblémové manželství s Lindou (Alexis Smith), která se cítí odstrčená. (rikitiki)

(více)

Recenze (6)

Mol 

všechny recenze uživatele

ONE SOME WHILE YOU TURN AROUND AND SMILE AT ME. THAT SUPPOSED TO MEAN I LOVE YOU BUT I'M BUSY!!! Nejsem zrovna na muzikály a tak mé hodnocení asi není úplně objektivní, ale musel jsem to zkusit. Však víte.. Cary Grant, barevný film z roku 46. Kdo by mohl odolat. Mno, alespoň jsem se naučil kdo to byl Cole Porter a že napsal mou oblíbenou písničku "under my skin", kterou tak zbožňuji v podání pana Sinatry. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Cole Porter se ještě za svého života dočkal nádherné technicolorové revue na motivy vlastního života. Hollywood dodal pohádku, Porter nadoblačnou hudbu. Kdo by chtěl cosi realističtějšího, měl by sáhnout po filmu De-Lovely. Protože tohle je pouze dokonalé, nikoli pravdivé. Ale ten zážitek za to stojí. Navíc je to film, kde bych brala i Jane Wymanovou, kterou Hitch zakrátko naprosto zničil. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nie je to životopisný film v pravom zmysle slova, prednosť pred životom Cole Portera tu majú jeho pesničky a tanečné čísla, či už počas skúšok alebo vystúpení v plnej dĺžke, vďaka čomu tempo príbehu dosť stagnuje. Popri tom sa tam objaví aj pár udalostí zo života známeho skladateľa - zranenie z vojny, manželské problémy, pád z koňa a následné operácie, no zďaleka sa im nevenuje toľko priestoru ako práve hudobným číslam, čo je dosť škoda. Keďže ja som, aj napriek napozeraným muzikálom z 30s, zo všetkých tých piesní poznal len jednu a zvyšné ma príliš neoslovili, tak som sa často nudil a nedokázal tomu zabrániť ani môj obľúbenec Cary. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Hudebně dokonalý a příběhově a romanticky naprosto sterilní muzikál je "biografií" Colea Portera, jehož geniální písně film používá. A to opravdu skvěle a obsahuje jeho nejlepší hity do roku 1946 (což bylo stále ještě před jeho největším triumfem, muzikálem Líbej mě Katko) - ale co se příběhu týče, sám Cole prohlásil "Bude to skvělé. Vůbec to není pravdivé!" ()

Reklama

Reklama