Reklama

Reklama

Night and Day

Trailer
USA, 1946, 128 min

Režie:

Michael Curtiz

Hudba:

Cole Porter

Hrají:

Cary Grant, Alexis Smith, Monty Woolley, Ginny Simms, Jane Wyman, Eve Arden, Alan Hale, Victor Francen, Dorothy Malone, Tom D'Andrea, Selena Royle, Donald Woods (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Značně zidealizovaný životopis amerického skladatele, textaře a autora mnohých slavných muzikálů Colea Portera (Cary Grant) sleduje jeho osudy od studií práva, ze kterých odejde, aby se mohl plně věnovat hudbě, přes prvotní neúspěchy na divadle, kde je jeho novátorský styl pro publikum obtížně stravitelný, až k triumfu, kdy se mu konečně podaří prosadit se. Obletovaný a obdivovaný hudebník píše hit za hitem, ale jeho pracovní vytížení ohrožuje dosud bezproblémové manželství s Lindou (Alexis Smith), která se cítí odstrčená. (rikitiki)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo na podzim roku 1945. Cary Grant měl mizernou náladu a ještě pořád se nevynořil z melancholie po odchodu své ženy Huttonové, a proto se s režisérem Michaelem Curtizem brzy nepohodli. O jejich hádkách mluvil později celý Hollywood. (Pavlínka9)
  • Cole Porter na otázku, kdo by ho měl v dokonalém světě ztvárnit na plátně, bez zaváhání vyhrkl: „No samozřejmě, že Cary Grant!“ (Pavlínka9)
  • Když Cary Grant zjistil, že bude hrát divokého Colea Portera, kterého mnoho let znal ze společnosti, ale nikdy se z nich nestali bližší přátelé, ohromně se mu to zamlouvalo. (Pavlínka9)
  • Jedná se o první barevný film Caryho Granta a také první z jeho filmů, který se dostane na seznam dvanácti kasovně nejúspěšnějších. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama