Reklama

Reklama

John a Mary

TV spot

Obsahy(1)

Je sobota ráno, kdesi v New Yorku. V malém mládeneckém bytě spí mladá dvojice. Seznámili se včera večer v přeplněném baru, když se spolu dali do řeči o právě uváděných filmech. Strávili spolu sice noc, ale ještě o sobě nic nevědí, dokonce ani neznají svá jména. Jako první se probudí dívka- Mary. Prohlédne si byt, snaží z něj poznat co nejvíce o jeho majiteli a mimo jiné si všimne, že mladík má, nebo měl, dívku jménem Ruth. Chlapec - John se mezitím také probudí a nenápadně pátrá po totožnosti dívky, se kterou právě spal. Také on zjistí, že dívka má nebo měla partnera, o mnoho staršího ženatého boháče Jamese. Pomalu se dávají do řeči a přestože se dívka po snídani chystá domů, nakonec zůstane, protože to, proč vlastně k Johnovi šla, byly gramodesky. Poslouchají a přitom si o sobě povídají další drobnosti, vzpomínají na své bývalé partnery, oba však zůstávají ve střehu, protože mají pocit, že by z toho setkání neradi dělali něco víc než jen pouhou náhodu.
Přesto se pozvání na snídani postupně mění v pozvání na oběd a další neurčité plány. A přestože se nakonec pohádají a rozejdou, je jisté, že dlouho bez sebe nevydrží a než se den nachýlí ke konci, opět se sejdou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Endlessly 

všechny recenze uživatele

Príjemná vzťahovka s dvomi vysoko sympatickými hercami. Dosť sa mi páčili vnútorné monológy oboch a priznám sa, že do Mary by som sa hneď zaľubila aj ja:) ()

spofford 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný, nevšední a zajímavý snímek. Doprovodné vnitřní monology dodávají atmosféru, stejně jako střihy do minulosti. Na tenhle film se určitě podívám ještě jednou... ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Klasika s vynikajúcou kamerou, skvelým Dustinom a jemnou kráskou Miou. Jednoduchý film o jednom vzťahu. 75% ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

I po těch letech stále svěží a to díky scénáři, réžii a vynikajícím hereckým výkonům. Toto je jednoduchý návod na dobrý film, tak proč dnes vzniká tolik průměrné šedi? Asi to bude tím, že počet dobrých scénáristů, režisérů a herců je v každé době konstantní, ale počet vyráběných filmů stále roste! ()

Looka 

všechny recenze uživatele

100% pocitově se mi vybavily Bosé nohy v parku. Proč už dnes nikdo neumí natočit, tak jednoduchý a přitom poutavý film? John a Mary si v hlavě srovnávají své předchozí partnery při vzájemném zbližovaní. Tak jako to dělají všichni, ale nikdo o tom nemluví, před tím druhým. ()

froid 

všechny recenze uživatele

Všichni jste si už asi říkaly že tento film by tedka nikdo nenatočil. Tento film mi přinesl uspokojení asi jako dobrý oběd náročném dopoledni. Nebojím se říct že jsem se platotinicky zamiloval do Mia Farrow. Je naprosto skvělá Dustin Hoffman je jako vždy vynikají. Divím takhle nízkému hodnocení filmu :( ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Dokumentaristicky natočená romance o jednom "dni poté" dvou milenců v létě lásky. Největším plusem bylo použití a) retrospektivních prvků, b) představ hrdinů o tom, co druhý právě říká (ten rejža v modré teplákovce s ankhem na krku a erbem na stěně bytu byl senzační) a c) hlasitých myšlenek. Obzvlášť tou poslední prostinkou metodou nám tvůrci nechávají nahlédnout do motivací a obav hrdinů, které bychom jinak jen těžko mohli pocítit. Jsme svědky rodícího se citu a jdeme téměř jako detektivové po jeho stopách. ()

spotczek 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že mě tenhle film neosloví jako Tělesné vztahy nebo Absolvent, byť jsou zhruba z podobné doby na podobné téma, ale tenhle scénář je moc dobrý. Přirozená je i ústřední herecká dvojice. Žádná jiná kouzla nejsou potřeba. ()

plnyhrnek 

všechny recenze uživatele

pro mne nejkrásnější herečka Mia Farrow a roztomilý a něžný příběh z doby květinových dětí a oběvu pilulky proti početí , kdy vztahy na jednu noc přestaly být něčím zvláštním . Doby telefónů pouze na drát a čísel na zrcadle .Jsem po shlédnutí tohoto filmu plný příjemné nostalgie a je mě hezky. ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Komorný snímok, v podstate s dvomi postavami. Okrem skvelého výkonu Hoffmana sa mi páčilo, že sme mohli sledovať myšlienky oboch mladých ľudí, ktoré boli celkom vtipné. Jeden z filmov, ktorým sedí 3.5* ako ... ()

yelcin 

všechny recenze uživatele

Film mi pripomína svojou koncepciou film natočený v roku 1967 ,, Bosé nohy v parku,, režisérom G.Saksom v hlavných roliach R.Redford a J.Fonda.Tiež sa odohráva skoro v jednom interiéri , je založený na kvalitných dialógoch / za veľmi vtipné považujem - reprodukciu myšlienok hlavných hrdinou./ na kvalitnom hereckom obsadení. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zajímavý film s jednoduchým dějem o jednom rodícím se vztahu. Žádný velký děj, vlastně téměř žádný, taková konverzačka a to já rád. Pčíjemné herecké výkony obou hlavním představitelů. Pouze mi přišel jedna reakce Johna jako hodně nelogická a jakoby byla do filmu zasazena jen proto, aby konec filmu nevyšel do ztracena, ale trochu vygradoval. Ale jinak spokojenost ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Koncem 60.let dostali tvůrci nápad dát k sobě Dustina Hoffmana a Miu Farrow a natočit s nimi vztahové drama lehce okořeněné humorem o dvou mladých lidech, kteří spolu strávili noc po té co se večer poprvé viděli. Oba protagonisté, i když prakticky stále na začátku svých hvězdných kariér, měli za sebou velké role v kultovních filmech, ač status kultu u Rosemary má děťátko je pro mě lehce řečeno nepochopitelný, u snímku Absolvent je to bez diskuze. Nápad to byl za milion, ale výsledek bohužel neodpovídá očekávání. Dokud se děj drží v bytě, kde se dvojice probudila, není žádný problém. Ten u mě začíná v momentě, kdy se do scénáře dostávají věty které oba pronášejí v duchu, tím jak se děj přenáší i do jiných míst a časových rovin je u mě rozhodnuto o průměrnosti filmu. ()

Lucyane 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný snímek zachycující jedno ráno z pohledu muže a ženy:-)...Milý film s dobrým hereckým obsazením... ()

vito_s 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vůbec nezestárl. Skvělý Hoffman, perfektní Farrow. Těžká psychologická romance, s trochu nadsázky se dá říct že je to taková proto-woodyallenovka. ()

valmet 

všechny recenze uživatele

Příjemný, dobře napsaný, neokoukaný. Hoffman dobrej a ze zrzavý Mii jsem nemohl spustit oči. Opravdu zajímavej film. ()

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama