Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (352)

lamps 

všechny recenze uživatele

Svěží oddechová komedie, která si svou nezměrnou popularitu jistě zaslouží. Prolínání dvou úplně odlišných kultur je možná téma více než okoukané, ale pořád nabízí pro scénář tisíce nových cestiček. Tady je navíc všechno podpořeno sympatickou postavou Paula Hogana, která je dokonale bezprostřední, když srdečně zdraví všechny kolemjdoucí a roztomile natvrdlá, když z okna hotelového pokoje vykřikuje, k čemu že slouží bidet. Krásně natočený happyend a nádherné prostředí Austrálie všechno jen podtrhuje a dělá z téhle romanticky laděné taškařice dost možná nejvtipnější australský film vůbec (až po Hledá se Nemo, samozřejmě...). :D 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nebudem si nic namlouvat, tenhle film neni kdovi co, je to jen pohodova oddechovka, predvidatelna od zacatku do konce, ale hodne zabavna. Pribeh tu v podstate skoro zadnej neni, jen ruzny scenky ze zivota zalesaka, jenze Hogan ve svy zivotni roli je naprosto dokonalej, drsnak, ale sympatak, kterej zvladne i nakou tu akci a hlasku, takze v jeho podani fory, ktery by jinak vyzneli naprosto trapacky, treba zjistovani, k cemu je bidet, jsou hodne vtipny. Taky nesmim zapomenout na Lindu Kozlowski, ktery to slusi a je rovnez sympaticka, tohle je taky asi jeji zivotni role a s Hoganem tvori perfektni par. Je to sice takova blbost, ale vzdy pobavi, takze 4*. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nič proti vašej Čiernej vdove, ale náš austrálsky pavúk zabije svoju obeť za 8 sekúnd, už len svojím pohľadom Jedná sa o najznámejšiu filmovú úlohu Paula Hogana. Podarilo sa mu vytvoriť nezabudnuteľnú postavu austrálskeho dobrodruha, ktorý láme kosti krokodýlom svojím malíčkom, holí sa 50 cm dlhou čepeľou noža a najjedovatejšie hady vraj neje, lebo má od nich plyny. Jeho postava má nezameniteľný štýl a film obsahuje viac podarených humorných scén. Linda Kozlowski je očarujúca, na každom kroku cítiť 80.roky a celkovo je film natočený s určitým nadhľadom. Okolo Austrálie plávajú Veľké biele žraloky, tie čo hrali aj v Čelustiach. Minule som jedného chytil, rozrezal a v jeho žalúdku som našiel troch rybárov, ešte sedeli v člne. Ostatné pokračovania sú už podstatne slabšie. Prvá časť je však veľmi príjemným, štýlovým a humorným dobrodružstvom.80% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad na scénář, to se musí nechat. Hogan si to napsal a sám si zahrál hlavní roli, uplně se na tu roli hodil. Je skvělý jak v divočine, tak krásně zmatený ve velkoměstě. Ta divočina je úžasná, krásné prostředí. Parádní mix dobrodružňáku a komedie. Nejraději mám úsek " tomuhle říkáš nůž??" vytasí obrovského žabikucha " tohle je nůž"...:)) ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem tento film milovala a mám ho moc ráda pořád, je to taková nostalgie. Pro mě ideální kombinace dobrodružné romatické komedie. Obě části filmu - první v australské buši a ve Wakabout Creeku i druhá v New Yorku jsou skvělé a zábavné. Ustředí dvojice je parádní, je na nich vidět, že se měli moc rádi i v reálu. :) Nejlepší jsou Mickovy hlášky jako...Cestovní kancelář ''Nikdy nikdy'' - ''Nikdy s náma nechoďte nebo se nikdy nevrátíte.'', "Jeď po správný straně silnice, ty pelikáne!" nebo ''To není nůž - Tohle je nůž'' :) Musím pochválit taky výbornou hudbu, podle jejichž prvních tónů film okamžitě poznám. Jednoduše na tento filmový hit osmdesátých let o svéráznem australském dobrodruhovi nedám dopustit. :) https://www.youtube.com/watch?v=vb7SFIxiTTQ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Lindu Kozlowskou (Sue Charlton) doporučil tvůrcům Dustin Hoffman. Roli dostala i přes odpor odborů australských herců. Ti požadovali obsazení někým nadějným z Austrálie. Newyorčanka si štáb, který ji zvolil dokonce i čestnou Australankou, získala mimo jiné tím, že odmítla žvýkat napodobeninu jídla a přežvykovala skutečné nevábné jamy z buše. (Trainspotter)
  • Film vydělal v Austrálii 100 milionů australských dolarů za první dva měsíce distribuce; doma tak tedy předčil i E.T. - Mimozemšťana (1982), který byl do té doby kasovní jedničkou. (Trainspotter)
  • Scéna se Sue (Linda Kozlowski), kterou u vody napadne krokodýl, před kterým ji Dundee (Paul Hogan) zachrání, byla natáčena s modelem za 50 000 australských dolarů. Původně tvůrci zamýšleli použít opravdového, ale to se samozřejmě nelíbilo pojišťovně. Pro tuto scénu muselo být vybráno několik tun bahna a písku ze dna řeky, aby tam mohly být instalovány hydraulické zvedáky, mající za úkol vymrštit model z vody. (Trainspotter)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama