Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Recenze (353)

Cival 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než druhý díl, ale i tak to komediální bomba zrovna není. Přeci jenom konfrontace dvou protikladných prostředí tu byla mnohokrát a v tomhle případě není vytěžena úplně na maximum (ve zkratce řečeno, Hogan je až příliš uměřený než aby se Dundee neokoukal na víc jak tři zhlédnutí). Každopádně závěrečný happy-end vyšel skvěle. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ drsňáků, kteří s vtipem sobě vlastním převezou i zubatou, má v mém srdci zvláštní místo. Pokud nějakou náhodou nevíte jak zjistit čas podle slunce, tohle je film pro vás. Naučíte se to a ještě se u toho zasmějete. A pokud už to umíte, potěšte svoje oko pohledem na krásy australské přírody a Lindy Kozlowské. Opravdu je o co stát. Dobrodružná romantická komedie by měla vypadat přesně takhle. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ikonický filmy z Austrálie. Mám dojem, že když se řekne Austrálie, vybaví se klokani, opera v Sydney a Krokodýl Dundee. Určitě v Austrálii vznikly umělecky kvalitnější snímky, ale co naplat, krásné exotické prostředí, nádherná Linda, charismatický Paul, uvolněné zábavné dialogy i scény dělají zázraky. Jednu výhradu však přeci jen mám, to co jsem napsal platí absolutně jen na první polovinu, druhá část, když se prostřídá exotické přírodní prostředí Austrálie za velkoměstský život v NY ztrácí na atraktivnosti. Především díky začlenění třetí postavy a tím zdůrazněným romantickým faktorem příběhu, který má v sobě snad všechny možné vztahové klišé. V letňáku s pivem v ruce, ale bude Krodýl Dundee pořad skvělá svěží zábava. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipně natočená dobrodružná komedie s neodolatelným Paulem Hoganem a okouzlující Lindou Kozlowskou. Ta si to u mě rozházela tím, že si Dundeeho v civilním životě nějaký čas nato vzala za muže, takže jsem u ní ani nedostal šanci. :)) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet AUD 8,8miliónaTržby USA $174,803,506Tržby Celosvetovo $328,203,506/85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, o kterým se někdy mluví jako o něčem lepším...Když jsem byl mladší, viděl jsem v tom pravděpodobně něco zábavného a skvělého, ale teď mi to nepřijde nijak obdivuhodné. Paul Hogan na tomhle snímku postavil celou kariéru, kdyby se tak nestalo svět filmu by nepřišel o žádnou velkou hvězdu jen jednoho chlápka s nožem... opravdu velkým nožem... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Stalice TV obrazovky, ktera dokaze pokazde potesit a pobavit. Dej sice naivni, ale v tomto pripade neni az zase tak dulezity - tim hlavnim je zde prece bozsky Mike Dundee. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Začnu konstatováním, že režisér Peter Faiman natočil neokomentovatelný film. Tak když o Krokodýlu Dundeem napíši třeba ,,nejlepší film režisér Petera Faimana", pak takovýto výrok má zcela nulovou výpovědní hodnotu, jelikož Faiman režíroval jen dva celovečerní filmy a ten druhý nejspíš točil pod vlivem nějaké omamné látky. Když ovšem pro změnu napíši ,,životní role Paula Hogana", tak tím neřeknu rovněž vůbec nic, protože Paul Hogan byl prd herec a jeho filmy vyjma právě krokodýlí série zůstaly právem zapomenuty. A co řekne laskavému čtenáři výrok ,,nejúspěšnější australský film"? Také zhola nic. Mohl bych rovněž napsat ,,úplně průměrná komedie", to tu ovšem píše každý druhý... Tak nevím, napadá mne leda tohle - film s hercem, který má coby rekvizitu největší kapesní nožík v dějinách kinematografie... Vystihuje to podstatu filmu? Myslím, že u Krokodýla Dundee ano... :-) PS: Dundee, hadí uštknutí se nevysává! :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Peter Best: 1. Opening Title Theme - Peter Best ,2. Walkabout Bounce ,3. In the Truck ,4. Nice, One, Skippy ,5. Crocodile ,6. Mick Meets New York ,7. G'day ,8. Mad, Bad and Dangerous ,9. Pimp ,10. Oh Richard ,11. Theme from Crocodile Dundee ,12. Overture from Crocodile Dundee , ()

tron 

všechny recenze uživatele

"To? To nie je nôž. TOTO je nôž." Tak toto bol fenomén ako prasa. Z "nejakej" Austrálie v druhej polovici 80. rokov dorazil nejaký film s nejakým Paulom Hoganom a s názvom ako keby sa malo jednať o zvierací horor á la Aligátor. Rozpočet bol trápny, okolo 8 miliónov, ale to, čo sa následne dialo v kinách, pripomínalo masové šialenstvo: celosvetová tržba sa vyšplhala k čísle 360. Nečudo, snímka má výrazný rukopis a peknú osobnosť. V podporných rolách WC, kengura s puškou, niekoľko krokodílov, jeden dobrácky taxikár (Reginald VelJohnson alias policajt z prvých dvoch Smrtonosných pascí) a finálna scéna, v ktorej si hrdinovia vyznávajú lásku na preplnenej stanici prostredníctvom dvojice robotníkov. Ak milujete faunu a flóru Austrálie, neváhajte. Dvojka dorazila behom dvoch rokov. Tvorcovia si vtipne strieľajú z kontrastov medzi mestom a bušom („Nemôžete ma fotografovať.“ – „Myslíte si, že vám tým vezmem dušu?“ – „Máte tam kryt.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nebudem si nic namlouvat, tenhle film neni kdovi co, je to jen pohodova oddechovka, predvidatelna od zacatku do konce, ale hodne zabavna. Pribeh tu v podstate skoro zadnej neni, jen ruzny scenky ze zivota zalesaka, jenze Hogan ve svy zivotni roli je naprosto dokonalej, drsnak, ale sympatak, kterej zvladne i nakou tu akci a hlasku, takze v jeho podani fory, ktery by jinak vyzneli naprosto trapacky, treba zjistovani, k cemu je bidet, jsou hodne vtipny. Taky nesmim zapomenout na Lindu Kozlowski, ktery to slusi a je rovnez sympaticka, tohle je taky asi jeji zivotni role a s Hoganem tvori perfektni par. Je to sice takova blbost, ale vzdy pobavi, takze 4*. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nevidím nejmenší důvod dát filmu, který jsem viděla asi třikrát menší ohodnocení než pětku, jinak by to bylo ode mě pokrytectví. Paul a Linda byli moc roztomilý pár a že tak skončili i ve skutečném životě bok po boku, mě v tom jen utvrdil. Doufám, že jim to spolu stále klape. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct odpočinkový, oddechový film. Ale vykládejte to břišním svalům, předním pilovitým svalům a bránici, které jsou díky četným vtipným situacím a hláškám téměř v neustálé permanenci. Jak se vypořádat s džunglí jménem New York, kde je třeba mít se na pozoru i na eskalátorech a jak přežít v muzeu fauny a flóry s názvem Severní teritorium, kde jste i během dopolední přestávky na pití v ohrožení života dvoumetrákovým krokodýlem?? Mike a Sue by mohli vyprávět. Jisté je to, že tolik parádních scén plynoucích z konfrontace člověka s neznámým prostředím jsem dlouho neviděl. Paul Hogan působí přesvědčivě a věřím, že každý zkoušel někdy jeho uklidňovací trik. Linda Kozlowski jej příjemně doplňuje, dále připočítávám chytlavé hudební tóny, perfektní původní dabing a skvěle napsaný, i když předvídatelný konec (melancholik, který věří na osudovou lásku, jejíž sílu byl dal najevo klidně i před zraky stovek svých spoluobčanů, se zajíkne blahem). 8,8 miliónů australských dolarů(rozpočet)/328 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nič proti vašej Čiernej vdove, ale náš austrálsky pavúk zabije svoju obeť za 8 sekúnd, už len svojím pohľadom Jedná sa o najznámejšiu filmovú úlohu Paula Hogana. Podarilo sa mu vytvoriť nezabudnuteľnú postavu austrálskeho dobrodruha, ktorý láme kosti krokodýlom svojím malíčkom, holí sa 50 cm dlhou čepeľou noža a najjedovatejšie hady vraj neje, lebo má od nich plyny. Jeho postava má nezameniteľný štýl a film obsahuje viac podarených humorných scén. Linda Kozlowski je očarujúca, na každom kroku cítiť 80.roky a celkovo je film natočený s určitým nadhľadom. Okolo Austrálie plávajú Veľké biele žraloky, tie čo hrali aj v Čelustiach. Minule som jedného chytil, rozrezal a v jeho žalúdku som našiel troch rybárov, ešte sedeli v člne. Ostatné pokračovania sú už podstatne slabšie. Prvá časť je však veľmi príjemným, štýlovým a humorným dobrodružstvom.80% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Komedie z netypickýho prostředí, která baví od začátku do konce. Občas má sice film svoje slabší místa, ale nikdy film neklesne do nudy a i fórky, který jsou známý z jiných podobných filmů jsou tady vtipnější než kdekoliv jinde. Velkou zásluhu na tom má Paul Hogan, který v roli krokodýlího muže exceluje a ještě se na tu postavu dokonale hodí. I další herci jsou dobří, ale pro Hogana je tohle prostě žívotní role ()

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama