Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (352)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná komedie z australské buše a newyorského velkoměsta. V mých mladých letech jedna z nejlepších. Paul Hogan jako Krokodýl Dundee je správný týpek, který je na jedné straně parádně suverénní a na druhé skvěle humorný. Humor je tady silná stránka, vždy zabere ve správný čas a na správném místě, takže z toho vzejdou neuvěřitelné scény. Peter Best navíc zkomponoval velmi slušný soundtrack. Prostě kultovka jak vyšitá. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem snímek s podivným macho vtipálkem z australské buše hodně žral, dnes už to taková hitparáda není. Film je poctivě rozdělen na dvě části - v divočině buše a v divočině velkoměsta. Ani jedna nemá výrazně navrh, žádné velkolepé scény nenajdeme ani v jedné části, sem tam nějaký vtípek tam ale samozřejmě jde. Je až s podivem, jak s odstupem času si všímám, že film až tolik vtipný není. Podobně laděný film "Bohové musí být šílení" je rozhodně daleko větší švanda. Průměr, který lehce zestárl, pořád se ale na upršené nedělní odpoledne hodí. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Je to oblíbená, dobrodružná trochu komedie mého mládí. Když jsem poprvé uslyšel název filmu Krokodýl Dundee, tak mě vůbec nenapadlo, co si mám představit. Říkal jsem si, lovec krokodýlů? Nebo co? Hned, jak se Sue potkává s Mikem, tak to na mě zapůsobilo. V určitých pasážích filmu zní zajímavá melodie. No prostě, takhle nějak jsem si vždycky představoval chlápka, který loví krokodýly. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsou typické americké komedie mého děctví a tak k tomuto i těmuto podobným filmům mám jisté citové pouto. Neznám snad člověka co by tento film ještě neviděl a tak si myslím, že je zbytečné něco o něm vykládat. Jen to, že tehda se opravdu podařilo zkloubit humor s dobrodružstvím a přitom to nevyznělo trapně. Výborná rodinná komedie, na kterou se můžu podívat kdykoli. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Teprve až na svá stará kolena jsem poprvé uviděl tento australský klenot, který mě dlouhá léta úspěšně míjel. Klasický feel good film, u kterého si krásně odpočinete. Velice příjemné ústřední duo a dvě dějové linky - 1 v australském buši, druhá v New Yorku. Příběh a zábava postavena na výskytu měšťanky v divočině a divocha ve městě. Vtipný střet dvou rozdílných lidí a kontrastů. Nic originálního, ale zkrátka to fungovalo. Když se Dundee procházel po New Yorku, trošku mi připomínal sebe samého bloudícího tu a tam po Brně. [79 %] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Scéna se Sue (Linda Kozlowski), kterou u vody napadne krokodýl, před kterým ji Dundee (Paul Hogan) zachrání, byla natáčena s modelem za 50 000 australských dolarů. Původně tvůrci zamýšleli použít opravdového, ale to se samozřejmě nelíbilo pojišťovně. Pro tuto scénu muselo být vybráno několik tun bahna a písku ze dna řeky, aby tam mohly být instalovány hydraulické zvedáky, mající za úkol vymrštit model z vody. (Trainspotter)
  • Zamýšlelo se i o změně názvu; nakonec se jen slovo "Crocodile" objevilo v uvozovkách, aby případné diváky neodradila představa, že je film o krokodýlovi. (Trainspotter)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama