Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (352)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších variantov na typ komédie 'buran v meste'. Od začiatku sľubuje veľmi príjemnú dobrodružnú jazdu austrálskou bušou, ale keď sa dej presunie do New Yorku, obával som sa zbytočného zosmiešnenia a zromantizovania. Našťastie sa scenár udržal na uzde, čo vidno aj na oscarovej nominácii, dobrodružné chvíľky pokračovali a ani to nebolo príliš presladené. 75%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších filmů mého mládí s charismatickým Paulem Hoganem, který ztělesňoval dobrodružnou povahu a odmítnutí moderní společnosti, která je nepotřebná, pokud se člověk naučí žít s přírodou. Vydat se do australské buše, byť jen na hodinu a půl, byl vždy svátek, a když tohle běželo v televizi, všichni jsme hltali každý záběr. Ulovit krokodýla holýma rukama je zkrátka čin vyžadující maximální odvahu a zručnost. Na tohle bych se mohl dívat stále dokola. 90% ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jeden z tátových oblíbených filmů. Vyhýbala jsem se mu obloukem, nikdy mě příliš tahle série Krokodýla Dundeeho nelákala. Nyní ho mám ve filmové výzvě od kamarádky, takže nastal čas, abych se na něj také podívala. Paul Hogan je velmi přesvědčivý, hezký postarší drsňák. Linda Kozlowski byla nádherná ženská, zatraceně po ní bych šla i já a navíc umí hrát. Její zamilované pohledy na Dundeeho byli upřímné (i když možná to nebylo jen hraní, že?). Bohužel příběh mi ale nepřišel tolik zajímavý a vtipný, abych dala více hvězdiček. Přistihla jsem se, že při sledování najednou myslím na něco jiného a nesoustředím se na film, což beru jako velké mínus. Mike Dundee mi navíc přišel až příliš naivní v New Yorku, každý normální člověk, by se zadaptoval po pár dnech a došlo by mu, co dělají lehce oblečené holky na ulici. No mám to za sebou, takže za mě lehký průměr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, o kterým se někdy mluví jako o něčem lepším...Když jsem byl mladší, viděl jsem v tom pravděpodobně něco zábavného a skvělého, ale teď mi to nepřijde nijak obdivuhodné. Paul Hogan na tomhle snímku postavil celou kariéru, kdyby se tak nestalo svět filmu by nepřišel o žádnou velkou hvězdu jen jednoho chlápka s nožem... opravdu velkým nožem... ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Herec v hlavní roli byl velmi dobrý,ale tím klady tohoto filmu asi končí.Čekal jsem od filmu víc.Líbila se mi první půlhodina v džungli,ale pak jak byl v New Yorku,tak už se film snažil jenom pobavit,což se moc nepovedlo.Pár dobrých hlášek tam bylo,ale i přesto jsou to pro mě dvě vyhozené hodiny a hodnocení ode mě nemůže být větší než 55%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Nôž, ktorý používa Mick Dundee (Paul Hogan), bol v skutočnosti iba hliníková napodobenina. (Jakub225)
  • Vrátný v Hotelu Plaza radí Sue (Linda Kozlowski) špatnou cestu k Mickovi (Paul Hogan) do metra, zřejmě aby se ve filmu mihlo pozadí Central Parku. Podle něj šla západně k Columbus Circle, i když nejbližší stanice je hned na východ za rohem. (Trainspotter)
  • Byvol, ktorého Mick Dundee (Paul Hogan) zložil na zem, bol omámený uspávacími látkami. (ČSFD)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama