Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (353)

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů u kterých nás nezajímá kvalita režie, kamery a herců. Uchvacuje nás však jemným humorem a neustále překvapujícím dějem. Lovec krokodýlů se dostane do blázince velkoměsta a my pozorujeme jeho svérázné chování. "Krokodýl Dundee" byla první komedie tohoto typu a ty jiné na podobné téma mu nesahají ani po kotníky. Pro mě je to prostě kultovní film již od dětských let. A to nejen že mám slabost pro všechno co se týče Austrálie, ale kvůli již zmíněným komediálním situacím, kterých je zde požehnaně, dobrým hláškám ("Přežít se na tom dá, ale jinak je to pěknej hnus.") a také kvůli Lindě Kozlowské, která je po čertech krásná ženská. U protinožců se zas až tak moc filmů netočí, ale něčím podobným jako je tento se nemusejí stydět. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, o kterým se někdy mluví jako o něčem lepším...Když jsem byl mladší, viděl jsem v tom pravděpodobně něco zábavného a skvělého, ale teď mi to nepřijde nijak obdivuhodné. Paul Hogan na tomhle snímku postavil celou kariéru, kdyby se tak nestalo svět filmu by nepřišel o žádnou velkou hvězdu jen jednoho chlápka s nožem... opravdu velkým nožem... ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Začnu konstatováním, že režisér Peter Faiman natočil neokomentovatelný film. Tak když o Krokodýlu Dundeem napíši třeba ,,nejlepší film režisér Petera Faimana", pak takovýto výrok má zcela nulovou výpovědní hodnotu, jelikož Faiman režíroval jen dva celovečerní filmy a ten druhý nejspíš točil pod vlivem nějaké omamné látky. Když ovšem pro změnu napíši ,,životní role Paula Hogana", tak tím neřeknu rovněž vůbec nic, protože Paul Hogan byl prd herec a jeho filmy vyjma právě krokodýlí série zůstaly právem zapomenuty. A co řekne laskavému čtenáři výrok ,,nejúspěšnější australský film"? Také zhola nic. Mohl bych rovněž napsat ,,úplně průměrná komedie", to tu ovšem píše každý druhý... Tak nevím, napadá mne leda tohle - film s hercem, který má coby rekvizitu největší kapesní nožík v dějinách kinematografie... Vystihuje to podstatu filmu? Myslím, že u Krokodýla Dundee ano... :-) PS: Dundee, hadí uštknutí se nevysává! :-) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Opravdové dobrodružství, svérázný humor i nefalšovaná romantika ... téměř návykové komponenty - s citem namíchané, zlehka protřepané a frajersky vybalancované takřka na ostří nože Mika Dundeeho. Jestli má někdo právo na drobné frajeřinky, pak je to právě on, neboť si dokáže poradit (téměř) v každé situaci - v australské buši stejně jako v džungli velkoměsta. Svět je z jeho pohledu dobré místo pro život - a napříč kontinenty se řídí prostými a jasnými pravidly. Bože, kdo by sympaťákovi s takovou životní filosofií odolal ... P.S.: Nesmíte se ovšem nechat ovlivnit dosti otřesným dabingem, opakovaně prezentovaným TV Nova. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než druhý díl, ale i tak to komediální bomba zrovna není. Přeci jenom konfrontace dvou protikladných prostředí tu byla mnohokrát a v tomhle případě není vytěžena úplně na maximum (ve zkratce řečeno, Hogan je až příliš uměřený než aby se Dundee neokoukal na víc jak tři zhlédnutí). Každopádně závěrečný happy-end vyšel skvěle. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Australské exteriéry se točily v Národním parku Kakadoo v Severním teritoriu. Po uvedení filmu do distribuce se návštěvnost parku zdvojnásobila. (Trainspotter)
  • Scéna se Sue (Linda Kozlowski), kterou u vody napadne krokodýl, před kterým ji Dundee (Paul Hogan) zachrání, byla natáčena s modelem za 50 000 australských dolarů. Původně tvůrci zamýšleli použít opravdového, ale to se samozřejmě nelíbilo pojišťovně. Pro tuto scénu muselo být vybráno několik tun bahna a písku ze dna řeky, aby tam mohly být instalovány hydraulické zvedáky, mající za úkol vymrštit model z vody. (Trainspotter)
  • Paul Hogan (Mick Dundee) byl před Krokodýlem nejznámějším televizním komikem v Austrálii. (Trainspotter)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama