Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (353)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Opravdové dobrodružství, svérázný humor i nefalšovaná romantika ... téměř návykové komponenty - s citem namíchané, zlehka protřepané a frajersky vybalancované takřka na ostří nože Mika Dundeeho. Jestli má někdo právo na drobné frajeřinky, pak je to právě on, neboť si dokáže poradit (téměř) v každé situaci - v australské buši stejně jako v džungli velkoměsta. Svět je z jeho pohledu dobré místo pro život - a napříč kontinenty se řídí prostými a jasnými pravidly. Bože, kdo by sympaťákovi s takovou životní filosofií odolal ... P.S.: Nesmíte se ovšem nechat ovlivnit dosti otřesným dabingem, opakovaně prezentovaným TV Nova. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Herec v hlavní roli byl velmi dobrý,ale tím klady tohoto filmu asi končí.Čekal jsem od filmu víc.Líbila se mi první půlhodina v džungli,ale pak jak byl v New Yorku,tak už se film snažil jenom pobavit,což se moc nepovedlo.Pár dobrých hlášek tam bylo,ale i přesto jsou to pro mě dvě vyhozené hodiny a hodnocení ode mě nemůže být větší než 55%. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Strašně fajn film,který musí pohladit po duši každýho aspoň lehce citlivýho diváka.Paul Hogan prostě JE Dundee,jedna z nejzábavnějších filmových postav.A krásy australské přírody a Lindy Kozlowski jsou nepřehlédnutelné.Film navíc díky kraťoučké stopáži uteče jako voda a hned po jeho skončení jsem měl chuť pustit si ho znova,což se mi zas tak často nestává.Něco mi říká,že se zrodila moje budoucí srdcovka.A navíc,když jsem dal Austrálii čtyři hvězdičky,tohle musí dostat maximum! 90 % ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než druhý díl, ale i tak to komediální bomba zrovna není. Přeci jenom konfrontace dvou protikladných prostředí tu byla mnohokrát a v tomhle případě není vytěžena úplně na maximum (ve zkratce řečeno, Hogan je až příliš uměřený než aby se Dundee neokoukal na víc jak tři zhlédnutí). Každopádně závěrečný happy-end vyšel skvěle. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad na scénář, to se musí nechat. Hogan si to napsal a sám si zahrál hlavní roli, uplně se na tu roli hodil. Je skvělý jak v divočine, tak krásně zmatený ve velkoměstě. Ta divočina je úžasná, krásné prostředí. Parádní mix dobrodružňáku a komedie. Nejraději mám úsek " tomuhle říkáš nůž??" vytasí obrovského žabikucha " tohle je nůž"...:)) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Lindu Kozlowskou (Sue Charlton) doporučil tvůrcům Dustin Hoffman. Roli dostala i přes odpor odborů australských herců. Ti požadovali obsazení někým nadějným z Austrálie. Newyorčanka si štáb, který ji zvolil dokonce i čestnou Australankou, získala mimo jiné tím, že odmítla žvýkat napodobeninu jídla a přežvykovala skutečné nevábné jamy z buše. (Trainspotter)
  • Člověk, který byl předlohou pro postavu Krokodýla Dundeeho (ve filmu Paul Hogan) se jmenoval Arvids Blumenfelds a pocházel z Lotyšska. Jeho přezdívka Dundee byla zkomoleninou jeho rodiště, Dundagy. Do Austrálie imigroval a živil se lovem krokodýlů. (MeGab)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama