Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do dvacátého století dinosauři nepatří. Je ale možno té výzvě odolat? Na začátku 20. století se vydává skupina dobrodruhů na expedici, která má za cíl najít ZTRACENÝ SVĚT izolovaný od moderní doby. Díky katastrofě se všichni ocitnou uvězněni v nebezpečném a tajemném světě a musí se spolehnout jen na pomoc mladé ženy, která se sem dostala ještě jako dítě. Společně musí najít cestu ze země děsivých dinosaurů a dalších podivných a nevyzpytatelných tvorů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých takzvaných srdcovek. Špičkový Angličtí herci obsazení do úsměvného dobrodružného příběhu, co je tak trochu o akci a tak trochu o romantice. Líbilo se mi to strašně když mi bylo asi osm, a líbí se mi to stále. Má to švih, vtip i nápad, a nehraje si to na smrtelně vážný poučný film. Tím že je to televizní, to samozřejmě nemá tak úžasné triky jako třeba Jurský Park, ale svým způsobem je to podívaná stále. Navíc to má spoustu postav, každá je charakterem úplně jiná, a každá má v příběhu své místo a svůj osobní život který s nimi na chvíli sdílíme. A.C. Doyle by měl podle mě radost, protože film byl podán s lehkostí a opravdu si vyhráli s příběh, a zároveň zachovali co nejvíce z předlohy. Napínavé, zábavné, a jednoduše prostě povedené. Myslím že takových knižních adaptací je málo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvoj-film mě pokaždé baví (ale koukat na něj moc často nedoporučuju). Triky nejsou k vysmání, knížku jsem četla a postavy jsou tady ztvárněny docela dobře, Hoskins, Fox a Rhys se do svých rolí hodí, Tom Ward vypadá sice míň, než jak si Roxtona představuju, ale trousí vtipný hlášky a je nad věcí, takže dobrý. Jen bych možná oželila tu linku s romancí, ale asi musí bejt holt v každým filmu, aby to lidi bavilo nebo co. Od TV filmu většinou čekám mnohem míň, tudíž je tohle nadprůměr. Obzvlášť pokud se to srovná s Lovci dinosaurů. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Obstojná TV práca, ťažiaca z úspechu Putovania s dinosaurami. Doylovu knihu si už poriadne nepamätám, ale základná línia bola určite dodržaná. Film podstatne vsadil na akciu a triky, čo mu občas uberá na atmosfére a vážnosti. PS na obale DVDečka je tyranosaurus, ale vo filme behajú len menšie alosauri... ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po rokoch. Knihu bohužiaľ som nečítal. Je to film, ktorý neohúri ale ani zas nie je až taký zlý. Herci sú sympatický a ich výkony sú nadpriemerne. Počas 150 min, ktoré idú raz rýchlo a inokedy pomaly, tak sa človek nenudí, teda aspoň ja nie. Príbeh snáď netreba ani predstavovať. Efekty nie sú žiadna sláva ale dá sa na to pozerať. Čo sa týka dobrodružnej stránky, tak je to veľmi dobre. Samozrejme netreba očakávať nič na úrovni Jurského Parku z roku 1993 na to sa film nechytá. Hudba je tiež fajn. Celý film je vlastne slušný priemer. Neurazí a to je dobre. Na TV produkciu to nie je najhoršie. Aj, keď od BBC by človek očakával o niečo viac. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 60%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na televizní film velmi slušně odvedená práce. Akorát ta první půlka, důsledně se držící původního románu, mohla být zkrácená a v samotném závěru bylo zase až příliš slzopudných umíraní hlavních postav, jinak film mnohdy příjemně překvapuje. Zaujalo mne například jak autoři do děje zařadili lidoopy, kterým sám A.C. Doyle věnoval (zbytečně) mnoho pozornosti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama