Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do dvacátého století dinosauři nepatří. Je ale možno té výzvě odolat? Na začátku 20. století se vydává skupina dobrodruhů na expedici, která má za cíl najít ZTRACENÝ SVĚT izolovaný od moderní doby. Díky katastrofě se všichni ocitnou uvězněni v nebezpečném a tajemném světě a musí se spolehnout jen na pomoc mladé ženy, která se sem dostala ještě jako dítě. Společně musí najít cestu ze země děsivých dinosaurů a dalších podivných a nevyzpytatelných tvorů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po technické a trikové stránce je to bezesporu nejpovedenější zpracování známé knižní předlohy A.C. Doyla. Možná je trochu na škodu, že děj onu předlohu kopíruje snad až příliš důsledně, že autor scénáře neprokázal trochu vlastní invence, samozřejmě jen v nějaké únosné míře. Ani herecké výkony nijak nenapomáhají zdvihnout úroveň této televizní podívané výše, takže ta televiznost z ní je opravdu chvílemi cítit na míle daleko. Nicméně komu se líbil seriál Putování s dinosaury, ten by se při tomhle nenáročném filmu mohl docela dobře pobavit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prostě boží, jako malej jsem to neuvěřitelně hltal a i dnes je to koukatelné, ač jsme zvyklí na kvalitnější triky. Jo tenhle Doylovo román už jsem viděl v hodně podobách a tohle je i lepší než ten seriál. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvoj-film mě pokaždé baví (ale koukat na něj moc často nedoporučuju). Triky nejsou k vysmání, knížku jsem četla a postavy jsou tady ztvárněny docela dobře, Hoskins, Fox a Rhys se do svých rolí hodí, Tom Ward vypadá sice míň, než jak si Roxtona představuju, ale trousí vtipný hlášky a je nad věcí, takže dobrý. Jen bych možná oželila tu linku s romancí, ale asi musí bejt holt v každým filmu, aby to lidi bavilo nebo co. Od TV filmu většinou čekám mnohem míň, tudíž je tohle nadprůměr. Obzvlášť pokud se to srovná s Lovci dinosaurů. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na televizní film velmi slušně odvedená práce. Akorát ta první půlka, důsledně se držící původního románu, mohla být zkrácená a v samotném závěru bylo zase až příliš slzopudných umíraní hlavních postav, jinak film mnohdy příjemně překvapuje. Zaujalo mne například jak autoři do děje zařadili lidoopy, kterým sám A.C. Doyle věnoval (zbytečně) mnoho pozornosti. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Obstojná TV práca, ťažiaca z úspechu Putovania s dinosaurami. Doylovu knihu si už poriadne nepamätám, ale základná línia bola určite dodržaná. Film podstatne vsadil na akciu a triky, čo mu občas uberá na atmosfére a vážnosti. PS na obale DVDečka je tyranosaurus, ale vo filme behajú len menšie alosauri... ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem blízko objevu ztraceného světa, protože to co jsem našel na záchodě v práci, nemohlo být od člověka, ale od středně velikého dinosaura. A ti také nesplachují... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ztracený svět je z hlediska technického zpracování, co se vizuálních efektů, modelů a masek týká, na velmi vysoké úrovni, třebaže jde o televizní film. Když jsem ho viděl poprvé, tak si pamatuji, že mi opolidé naháněli celkem hrůzu. Co však filmu podráží kolena, je poněkud strnulé, nucené až teatrální herectví některých aktérů - zejména u Elaine Cassidy a Matthewa Rhyse. Na druhé straně mě však celkem bavilo popichování mezi oběma profesory v podání Boba Hoskinse a Jamese Foxe. V neposlední řadě musím ocenit menší roli Petera Falka. Oproti jiným dvoudílným televizním filmům je tento kratší, což však není vůbec na škodu, jelikož díky tomu neobsahuje tolik hluchých míst. I přes průměrné hodnocení si myslím, že se jistě k filmu někdy v budoucnu opět vrátím. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vždycky je na filmu něco zajímavé a vždycky čekám že aspoň s něčím překvapí ale nestalo se bohužel slabota. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Něco tak trapného jsme neviděl dlouho v daném žánru...maximálně ubohé, nezáživné, umělé...to už i seriál je zábavnější...Dávám 10% ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Už od dětských let mě fascinuje ona doba. Doyleova doba. Sbíral jsem jako kluk známky afrických kolonií a snil jsem o těch časech, kdy divočina byla dosud nedotčená, vědecké výpravy přinášely nová a nová senzační odhalení a mapy (zejména právě Afriky) v každoročních vydáních pečlivě zaznamenávaly ony úžasné objevy a s nimi spojená dobrodružství. --- Veřejnost, zejména britská, se o tyto věci velmi zajímala, a Doyle si vymyslel jedno fantastické dobrodružství navíc. Je to mnohem kvalitnější látka, než kterýkoli z Crichtonových "dinosauřích" románů a scénářů pro Jurassic Park. Jenže se nesehnal srovnatelný rozpočet. Tak už to ve světě chodí. Takže - perfektní předloha a statečné, leč na všech frontách trošku podvyživené zpracování. Snad příště... ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to hrozně dávno v době, kdy jsem byl ještě malej kluk a měl hrozně rád dinosaury. A nadchlo mě to. Kdybych to viděl teď, bůh ví, jak bych to hodnotil. Pamatuji s napínavou scénu přeskakování propasti. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Asi nejvěrnější adaptace Ztraceného světa, trikově vycházející ze slavného dokumentu BBC, herecky bohužel průměrná a plná divných dialogů. Hlavně Malone je neskutečně protivný. Potěšila mě však hvězdná minirolička Petera Falka. Ale Gomez mi pořád chybí. Závěr naštěstí leccos zachraňuje. 60% ()

Sygi 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle si pamatuju, koukal jsem na to stále dokola jako malý kluk, na Nově to běželo rozdělené na dva díly a pamatuju si, že ten druhý byl o mnoho zábavnější a akčnější, trikově to bylo povedené. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Seriál ke Ztracenému světu ještě ušel a když jste neměli co dělat odpoledne, nebo zrovna obědvali, tak se to dalo snést. Tohle je ale vcelku slušná blbost. Hvězdya za odvahu se do toho pustit s rozpočtem jako na svačinu pro dva ukrajinské dělníky. ()

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Je to film mého dětství, miloval jsem dinosaury. Ten film v sobě měl všechno a stále v sobě všechno má. Trošku napětí, akce, humoru a strachu :) Ten koktejl je stále vyváženej, i po 10 letech, kdy jsem ten film viděl poprvé. Suché komentáře doktora sumerleeho mě vždy dokáží pobavit :) ()

Reklama

Reklama