Reklama

Reklama

Sbohem, má lásko

(festivalový název)
  • Egypt Wadda't hubbak (více)

Obsahy(1)

Júsuf Šahín byl velkým fanouškem muzikálů ze studia MGM, především těch s Genem Kellym. Jeho druhý muzikál je opět hybridní snímek a vypráví o nevyléčitelně nemocném vojákovi námořní pěchoty, který se zamiluje do zdravotní sestry. Do hlavních rolí obsadil oblíbené egyptské hvězdy, Farida El Atracha a Shadiu. Téměř zapomenuté hudební melodrama je dalším příkladem Šahínovy všestrannosti i jeho tendence nerespektovat žánrová pravidla. Obsahuje také jeden ze základních prvků Šahínovy filmové tvorby: vynalézavé a neobvyklé použití hudby a žánrovou nezařaditelnost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

venca163 

všechny recenze uživatele

Byla to proste takova nemastna, neslana, utahana...jina kultura. PRO TIP: Texty hudebnich vlozek obsahuji vzdy jen 1 do nekonecna se opakujici vetu po jejimz precteni si muzete schrupnout. #kviff (40%) ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Viděno na festivalu v Karlových Varech. Další netradiční filmový zážitek, což je možná způsobeno tím, že je to první muzikál, ve kterém se zpívá arabsky, který jsem viděla. Zpívání v arabštině mi přišlo zvláštní, takové nemelodické a na milostné vyznání skoro až nevhodné. Kromě toho mi většina písniček přišla stejná. Nepopírám, že mé stížnosti pramenní z neznalosti arabštiny, přesto pochybuji, že by znalost arabštiny nějak výrazněji ovlivnila celkový dojem z filmu. Příběh samotný byl docela zajímavý (hlavně začátek), ale zde se mi moc nezdála náhlá proměna hlavního hrdiny (i když obě polohy dobře zahrané), kdy se z morouse stal přátelský a otevřený člověk. A pak mě zklamal i konec, kdy hlavnî hrdina prostě zmizel za oponou a jeho osud nám byl sdělen pouze ústy jednoho z jeho "přátel" a ty emoce, které tu mohly být, šly někam. Před projekcí nás upozornili na možnou horší kvalitu obrazu a zvuku, v tomto směru však nemám co vytknout. 6/10 ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama