Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po válce Severu s Jihem přichází John Chandler (Alan Ladd) se svým synkem do malého města, kde se dostane do potíží s místními darebáky. Poté se ocitne i ve vězení. Kauci za něj složí osamělá Linnet Moorová (Olivia de Havilland) a John, aby jí dluh vrátil, u ní začne pracovat. Přitom odráží její drzé nápadníky a nevybíravé zájemce o pozemky. (šubelinka)

(více)

Recenze (8)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pyšný rebel mi připravil velice milé překvapení. Očekával jsem v podstatě béčkovější western, takový, který vás nepřinutí k extra velké divácké pozornosti a brzy po zhlédnutí jej vypustíte z hlavy, aby jste si po nějakém čase vůbec nevzpomněli, o čem byl a zda jste jej viděli. Mýlil jsem se. Pyšný rebel je kvalitní počin, jenž nevsází na divoké přestřelky a akci, ale spíše na hlubší příběh s propracovanou psychologií postav a sociální přesah. K páté hvězdičce nechybí mnoho. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny western, ktory rychlo vyprsi z hlavy, lebo nema stada dobytka /pripadne ani zachranu krav/, ani prestrelky ani vybuchy, nic proste z westernovych atributov. Ona zlozi zanho kauciu u sudu, potom ho aj zamestna - a o tom, je film. Dialogy su len vatovo plane plky, plus kecy o tom ako ma ona drzych napadnikov a zaujemcov a pozemky je .,.... nudna a zanikne coskoro v sedivom sivom priemere. Precenovany a zabudnutiahodny western, nic viac : 55 % ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pekne vystavaný "shaneovský" western so shaneovským hercom v hlavnej úlohe. Kvalitný príbeh v Curtisovej skúsenej réžii, ani nevadí, že k poriadnej streľbe dôjde až úplne na konci. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spíš psychologické drama než klasický western. Spory o pozemek s nenasytnými sousedy sice vyvrcholí jednou neokázalou, až bych řekla - všední, přestřelkou, ale hlavní důraz filmu spočívá na pozvolném sbližování exjižanského vojáka s pořádnou náloží traumat z minulosti a už trochu odkvétající yankeeskou starou pannou. Velkou roli ve filmu má vztah otce k synovi, kteří si jako jediní zbyli po porážce Jihu, a proto na sobě lpí jako na kotvě, která je dokáže udržet v novém, rozbouřeném světě. Snímek boduje zajímavě prokreslenými charaktery. A ovčácký pes, který má v příběhu důležitou roli, odvádí fantastickou práci. /17. 5. 15./ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v južnom Utahu neďaleko miest Kanab a Cedar City. (westerns)
  • Výroba bola dočasne zastavená, keď podstúpil režisér Michael Curtiz núdzovú operáciu slepého čreva. (westerns)

Reklama

Reklama