Reklama

Reklama

Trestný prapor

(seriál)
  • Rusko Štrafbat (více)
Rusko, 2004, 11x50 min

Režie:

Nikolaj Dostal

Kamera:

Alexej Rodionov

Hrají:

Alexej Serebrjakov, Andrej Merzlikin, Dmitrij Nazarov, Alexandr Baširov, Naděžda Markina, Michail Děmentěv, Polina Kutěpova, Darja Moroz, Andrej Smoljakov (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Historické události druhé světové války byly vypovězeny v mnoha dokumentárních i hraných filmech. Jedna z temných kapitol ruského boje za osvobození, však nebyla nikdy zaznamenána. Zoufalé boje tisícovek trestných praporů, složených z mužů, trestanců, kterým sovětský režim dal jasně na výběr – buď zemřou rukou kata, nebo budou do posledního dechu bojovat proti fašistickému nepříteli. Trestné prapory, muži, kteří neměli co ztratit. Vojenské útvary v nichž bojovali kriminálníci, stejně jako muži, kteří šlápli vedle, kněží, hrdinové, nebo dezertéři. Jednotky, které byly postradatelné a byli proto nasazovány do nejtěžších bitev. Bratrstva lidí, jejichž jediným smyslem bylo dožít se příštího dne. A toto je epický příběh jednoho z nich!

Jedenáctidílná série, natočená v roce 2004 Nikolajem Dostalem, je založená na reálném základu vzpomínek těch, kteří přežili. Je natočena velkorysým stylem, který jí přibližuje k vysoce hodnocenému seriálu Bratrstvo neohrožených. Charaktery jednotlivých postav jsou vykresleny bez patosu a falešného hrdinství, kamera nápaditě zachycuje jejich bouřlivý život v němž smrt byla častým hostem. Vysoký důraz na reálnost prostředí, postav a dialogů tvoří nejen živou, ale i zajímavou mozaiku osudů, těch kteří dostali poslední životní šanci – bojovat za vlast do posledního dechu.

Kompletní série Trestný prapor (11 epizod) vyjde v produkci společnosti Řitka s.r.o. na čtyřech DVD, jejichž součástí bude jak ruská originální zvuková stopa DD 5.1 doplněná o české titulky, tak i český dabing DD 2.0. Mezi bonusy naleznete zamyšlení nad smyslem a činností skutečných trestných praporů. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Řitka opět ve své nejlepší formě. Ořezaný obraz, strašný zvuk, pekelný dabing a pozor!!!!!! BONUS - Dokument z natáčení!!! Jako apríl dobrý, ale přesto bych uvítal pořádné vydání. Děkuji.

záviš

záviš (hodnocení, recenze)

vyděl sem pouze první díl a řeknu vám že mě to stačilo, je to velká blbost.možná kdybych to vyděl celý tak bych svůj názor změnil, ale nevim.

sefrak

sefrak (hodnocení, recenze)

Zatím jsem viděl 9 dílů,a je to velmi zajímavá látka.Poměrně poutavě seriálově udělané,ale herci mi až na vyjímky nestačí.výbuchy a bojové scény poměrně lacině udělané,ale víc jsem u seriálu nečekal.Rozhodně bych ho nezatracoval,koukatelný počin.

MadWolf

MadWolf (hodnocení, recenze)

Není to jako Bratstvo neohrožených je to lepší. Pokud toužíte po válečných filmech ala hollywood tak se tomuto seriálu vyhněte. Realita není nic pro vás.

LEE04

LEE04 (hodnocení, recenze)

musím říct že po shlédnutí 5dílů jsem dost zklamaný,děj o ničem..spíš bych to nazval turistický prapor,pořád někam chodí a celkem nic se neděje.Na to že je to z války je to dost velká nuda.Někde jsem viděl názor že to bude jako BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH....jako vtip dobrý..takže na závěr-radši se tomuhle dílku vyhněte.......

Reklama

Reklama