Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dome Carterovcov sa jednej noci odohrá tragédia. Šokovaná pani domu sa nakontaktuje na kriminálne oddelenie, a polícii oznámi, že našla svojho manžela zastreleného. Výsledky vyšetrovania však hrajú v jej neprospech. Angela Carterová (Joan Severanceová) je nakoniec zatknutá a obvinená z vraždy. Okamžite si najme vlastného právnika, ktorý ju bude v procese zastupovať. Po dohovore so žalobou súhlasí, že pôjde na detektor lži. Angela je prepustená a čaká ju súdny proces. Okrem mladej a ambicióznej žalobkyne Missy Baldwinovej (Maxim Royová) je do prípadu zaangažovaný aj ostrieľaný Taylor Lewis (Patrick Bergin), ktorému v prípade stále niečo nehrá. Angela ukážkovo prešla detektorom lži. Buď je geniálna a chladnokrvná vrahyňa, alebo je skutočne nevinná. Rozhodne sa jej byť v pätách dňom i nocou a prísť veci na koreň. Čoskoro získa stopu, ktorá mu v prípade mnohé veci osvetlí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz som videl aj nudnejsie kriminalky a tato sa pri synchre dabingu celkom dala vydrzat. Najviac ma bavilo jak neustale menili indicie, ci je hlavna podoziva vinna alebo nie. A to vypocuvanie s detektorom lži bolo fakt trapne. 5/10. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Manželka podozrivá z vraždy svojho manžela a postačujúci dôkaz jej neviny ,dosť ukecany film a malo napätia 2* ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Klasický thriller vyrobený pro kabelové televize. V tomto případě se scenárista Les Weldon rozhodl vykrást především filmy Joe Esterhaze jako je Zubaté ostří, Základní Instinkt nebo Jade. Kauza smrti je průměrný film svého žánru, který sice nenadchne, ale ani výrazně neurazí. Divák se tu dočká klasické nemoci podobných levných "made for cable" thrillerů, jako je předstírání, že se film odehrává v USA, konkrétně v Baltimoru. Bohužel i neznalý divák odhalí, že každé okénko filmu řve Montreal. Je třeba ocenit odvahu tvůrců, kteří se s filmem natáčeným v Kanadě, s kanadskými herci, a hlavní mužskou hvězdou, která je Ir, snaží divákům nabulíkovat, že tohle je Amerika:) Když tedy člověk filmu odpustí opravdu směšnou scénu - totálně nesmyslný výslech na detektoru lži, jde Kauzu smrti bez újmy přežít. Děj je i přes výhrady vcelku zajímavý a udrží divákovu pozornost a režisér Grenier se snaží dát filmu elegantní vzhled, což se mu většinou i daří. Nejlíp tak z filmu vychází herecké obsazení. Patrick Bergin je dobrý herec, který si při svých skoro dvou metrech výšky sympatie divaček určitě vyslouží, Michael Ironside v malé roli taky nehraje zle a dokonce i Joan Severance se dá přežít, i když to není nějaká úžasná kočka. Tohle je zkrátka ideální film pro TV Barrandov na nedělní večer. +++ Na VHS vyšlo od Davay home videa jako Kauza smrti. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama