Reklama

Reklama

Gunner Palace

Trailer

Obsahy(1)

Gunner Palace je přezdívka vybombardovaného paláce Udaye Hussajna, v němž nyní sídlí polní dělostřelectvo "The Gunners". Michael Tucker s těmito čtyřmi sty muži žil dva měsíce a poskytuje náhled do dennodenního života těchto vojáků, slasti i strasti pěchoty v „pohussajnovském“ Bagdádu. (Karadum)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE'RE DEFINITELY NOT IN KANSAS ANYMORE." --------- Hodnotiť zaujímavosť tohto dokumentu na základe daných záberov je pomerne scestné. Dokumentov o vojne v Iraku je, dá sa povedať, väčšie množstvo. Tie, ktoré obsahujú veľa autentických záberov z bojísk, je ešte menej, no a tie, ktoré sú na nich založené, je ako šafranu. Každý nový záber proste vždy poteší. Gunner Palace poskytuje 85 minút sviežich záberov, inde nevidených, z neobvyklého a neopozeraného irackého prostredia. O jeho téme sa v podstate pojednáva iba tu a zachováva si tým určitú "exkluzivitu". Je síce pravda, že tento dokument sa skladá viacmenej zo záberov polonahých vojakov relaxujúcich v Husajnovom opulentnom paláci, a preto sa môže zdať, že o nič zaujímavé nejde, no v rámci témy je to skutočne lahôdka. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Věřim, že z konfliktu v Iráku vzešlo mnohem více a zajímavějších záběrů, než jsou obsahem tohoto dokumentu. Prakticky se tam nic neděje, pořád tam někdo rapuje a myšlenku, že válka je zlá nebo, že to má nebo nemá smysl sem nepostřeh. Kdyby se natočil dokument ze zpravodajských záběrů od začátku dobívání, až po nějaké zklidnění nálady v zemi, tak by to pravděpodobně mělo význam. Jenže zde jsou zaběry pouze od jednoho člověka, který nic neviděl ničeho se nezůčastnil a také nic nenatočil. Přijde mi to jako sledování hokejového přenosu z kamery umístěné v šatně hostí a ne na stadioně. Celý mi to připadá dost špatně sestříhaný jak někde ve školní střižně. ()

Reklama

Reklama

Reklama