Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1957 a na Hamiltonské střední se schyluje k tradičně největší události roku, k velkému plesu a hlavně k velmi sledované volbě královny plesu. Jasnou favoritkou je všemi studenty chtěná Mary Lou Maloney. Ta si před plesem zajde ke zpovědi, aby se knězovi svěřila, že hřešila, že neposlouchala rodiče, kašlala na školu a mnohokrát si užívala nemanželského sexu, a to s mnoha partnery. Následně se knězovi vysměje do obličeje a pomaluje rtěnkou zpovědnici vzkazy svým uctívatelům. Vkročí na slavný ples s jedním ze svých chvilkových kluků, aby se mu okamžitě vzdálila, odešla za závěs a tam padla do náruče nejlepšímu kamarádovi jejího současného kluka. Ten je ovšem nachytá, a ve chvíli kdy byla očekávaně Mary Lou vyhlášená královnou plesu, vyleze na konstrukci nad pódiem, hodí po čerstvě korunované Mary Lou zapálenou smradlavou petardu. Jeho plány se ovšem vymknou kontrole, královniny šaty od petardy zažhnou, a tak si Mary Lou svou plesovou slávu užije pouhých pár vteřin. Než jí ale oheň zabije, všimne si na konstrukci nad ní svého vraha. Nyní, po 30 letech, jsou současnou kandidátkou na nejvýraznější plesové ocenění Vicky nalezeny šerpa a korunka zavražděné Mary Lou, která neváhá ani minutu, aby se vrátila a opět začala zasahovat do dění na Hamiltonské střední a konečně se dočkala plesového uznání delšího než posledně. A Mary Lou se nezastavuje před ničím. Do jejich vraždených pomstychtivých karet jí nahrává skutečnost, že současným ředitelem školy je její vrah a současným knězem v místním kostele je ten, kdo její vraždu zapříčinil, ten s kým se tehdy před lety za závěsem muchlovala. (liuk)

(více)

Recenze (32)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

WOW! Po otrasnej a nudnej jednotke nastáva obrat o 180°. S prvým filmom to má spoločný názov a prichádza príbeh, ktorý je zmesou Carrie a Nightmare on Elm Street. Film stojí na poctivo vybudovanej atmosfére, občasných vtipoch a hlavne na skvelých hercoch na čele s ústredným duom Lisa Schrage/Wendy Lyon. Nič svetoborné, ale poctivá žánrovka so skvelou ústrednou vrahyňou, ktorá sype hlášku za hláškou. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování sterilního slasheru si překvapivě vytvořilo svůj vlastní, fantastický vesmír a je to rozhodně vítaná změna. Nahradit nudného vraha sestrou Freddyho Kruegera se ukázal jako osvěžující tah, takže si můžeme vychutnat spoustu zajímavých nápadů; mezi ty nejvýraznější bych, kromě oživlého pokoje, zařadil určitě i ten s vodní tabulí. Dvojka dále obsahuje méně humoru, než jsem čekal, spíše se soustřeďuje na atmosféru a nápadité skony. Mary Lou prostě pobavila a úspěšně zlákala k dalšímu setkání. "See you later, Alligator." ()

Reklama

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Směs hororů: Noční můra v Elm Street (velmi vydařené efekty, dokonce i efekt v posteli), hororu v Amityville (kdy nám ožívají části nábytku), Carrie (zápal hněvu) a Vymítače ďábla (posedlost, vymítání, help me, otáčení hlavou ale pouze jen o 180 stupňů:-) Vynikající podívaná, kterou já osobně nemůžu označit za béčko! Zkloubit tohle vše dohromady, je dílo hodné mistra! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Určitě nadprůměrný duchařský horor o pomstě upálené královny maturitního plesu... Podotknu jen, že na tomhle kousku jde nádherně vidět, jak velký dopad měla na horory druhé poloviny osmdesátých let Noční můra z Elm Street... Ne, že by Mary Lou NOES kopírovala, ale z celého snímku jde cítit silna inspirace tímto (a nejem jím, ale např. i Carrie) kouskem... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přechod od původního slasheru k v podstatě démonické duchařině vítám s otevřenou náručí, neboť to z tohohle dílu udělalo naprosto lahůdkovou podívanou zcela v té nejlepší tradici osmdesátých let, plnou parádních nápadů (sešrotování školními skříňkami), triků a originálních postupů. Včetně nezbytné nahoty a typicky osmdesátkového závěru. Nemluvě již o výborně zvládnuté proměně hlavní hrdinky a skvělé Mary Lou. Ono se může zdát, že ten film pokukuje a opisuje hned z několika zásadních kousků své doby, ale dělá to tak výborně, že to mě, jako divákovi, vůbec nevadilo. Naopak jsem si to užíval. Čekal jsem fakt nějakou slabou dvojku, snažící se ještě něco ukrojit z jedničky, ale naprostý úhyb v parádní podívanou mě velmi mile překvapil. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Postava kněze Buddyho Coopera (Richard Monette) odkazuje na hororového režiséra stejného jména Buddyho Coopera. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama