Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1957 a na Hamiltonské střední se schyluje k tradičně největší události roku, k velkému plesu a hlavně k velmi sledované volbě královny plesu. Jasnou favoritkou je všemi studenty chtěná Mary Lou Maloney. Ta si před plesem zajde ke zpovědi, aby se knězovi svěřila, že hřešila, že neposlouchala rodiče, kašlala na školu a mnohokrát si užívala nemanželského sexu, a to s mnoha partnery. Následně se knězovi vysměje do obličeje a pomaluje rtěnkou zpovědnici vzkazy svým uctívatelům. Vkročí na slavný ples s jedním ze svých chvilkových kluků, aby se mu okamžitě vzdálila, odešla za závěs a tam padla do náruče nejlepšímu kamarádovi jejího současného kluka. Ten je ovšem nachytá, a ve chvíli kdy byla očekávaně Mary Lou vyhlášená královnou plesu, vyleze na konstrukci nad pódiem, hodí po čerstvě korunované Mary Lou zapálenou smradlavou petardu. Jeho plány se ovšem vymknou kontrole, královniny šaty od petardy zažhnou, a tak si Mary Lou svou plesovou slávu užije pouhých pár vteřin. Než jí ale oheň zabije, všimne si na konstrukci nad ní svého vraha. Nyní, po 30 letech, jsou současnou kandidátkou na nejvýraznější plesové ocenění Vicky nalezeny šerpa a korunka zavražděné Mary Lou, která neváhá ani minutu, aby se vrátila a opět začala zasahovat do dění na Hamiltonské střední a konečně se dočkala plesového uznání delšího než posledně. A Mary Lou se nezastavuje před ničím. Do jejich vraždených pomstychtivých karet jí nahrává skutečnost, že současným ředitelem školy je její vrah a současným knězem v místním kostele je ten, kdo její vraždu zapříčinil, ten s kým se tehdy před lety za závěsem muchlovala. (liuk)

(více)

Recenze (32)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než zopakovat předchozí zde napsané komentáře - podařený mix Noční můry z Elm Street (ruce natahující se ze zrcadla či školní tabule, oživlý houpací kůň, prolínání snu a skutečnosti, nešťastný úkryt v šatní skříňce aj.) a Carrie (plesová scéna je prostě buď poctou, a nebo kopií... nechci psát, že sprostou vykrádačkou). Fajnová surrealistická osmdesátka s odpovídající hudbou, lookem, pěknými dívčinami a jednou nahatkou. Byť vraždy nesjou extrémně brutální, potěší - upálení, uškvaření elektrickým výbojem z PC, propíchnutí neonovou trubkou či použití krucifixu jako obzvláště vypečené zbraně. Snad jen bych upřednostnil stětí před oběšením, ale nechť. Nechybí ani noční hřbitov s mlhou, dlouhé záběry starého kostela či tajemná místnost. Kamera je efektní, triky podařené, konec skvělý! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dvojka celkem slušný obrat, navíc od jedničky úplný distanc po dějové stránce. Už žádný maňas s kuklou, žádná Jamie Lee, ani dětská hra na vraha, tentokrát vládne nadpřirozená síla - duch mrtvé Mary Lou, zaživa upálené královny maturitního plesu, kolem které se točí celá zápletka. Na jednu stranu to na mě zapůsobilo jako trapná kopie ELM STREET (s tím jak vlastně vraždí smrt malilinko na způsob FINAL DESTINATION), ale to s sebou naštěstí přineslo i nějaké ty plusy (například, viděli jste někdy někoho topit se ve školní tabuli, nebo když jiného sešrotují skřínky na převlečení?). A hlavně, alespoň se toho děje víc v průběhu celého snímku, ne jen v té poslední části jako minule. Dobrá taky naked scénka v šatnách. Není to nic extra, ale ani nuda, tak slabší trojka. Ne úplně můj šálek čaje. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování sterilního slasheru si překvapivě vytvořilo svůj vlastní, fantastický vesmír a je to rozhodně vítaná změna. Nahradit nudného vraha sestrou Freddyho Kruegera se ukázal jako osvěžující tah, takže si můžeme vychutnat spoustu zajímavých nápadů; mezi ty nejvýraznější bych, kromě oživlého pokoje, zařadil určitě i ten s vodní tabulí. Dvojka dále obsahuje méně humoru, než jsem čekal, spíše se soustřeďuje na atmosféru a nápadité skony. Mary Lou prostě pobavila a úspěšně zlákala k dalšímu setkání. "See you later, Alligator." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

WOW! Po otrasnej a nudnej jednotke nastáva obrat o 180°. S prvým filmom to má spoločný názov a prichádza príbeh, ktorý je zmesou Carrie a Nightmare on Elm Street. Film stojí na poctivo vybudovanej atmosfére, občasných vtipoch a hlavne na skvelých hercoch na čele s ústredným duom Lisa Schrage/Wendy Lyon. Nič svetoborné, ale poctivá žánrovka so skvelou ústrednou vrahyňou, ktorá sype hlášku za hláškou. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po solidní jedničce přichází dvojka, která nemá s původním dílem snad nic společného. Došlo ke změně postav i subžánru a snad jediné, co zůstalo, je maturiťák. V každém případě jde o skvělou podívanou pozdních 80. let, která má hodně co nabídnout. Snímek úplně srší odkazy na celou řadu klasických hororových snímků. Bavil jsem se velmi dobře a určitě bych tenhle film dál doporučil. Jsem zvědav na další pokračování. Skvělý Michael Ironside v hlavní roli. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Určitě nadprůměrný duchařský horor o pomstě upálené královny maturitního plesu... Podotknu jen, že na tomhle kousku jde nádherně vidět, jak velký dopad měla na horory druhé poloviny osmdesátých let Noční můra z Elm Street... Ne, že by Mary Lou NOES kopírovala, ale z celého snímku jde cítit silna inspirace tímto (a nejem jím, ale např. i Carrie) kouskem... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Inspirace Noční můrou či Carrie je sice znatelná, rozhodně však bez pokusů trapně své vzory karikovat či doslovně vykrádat. S původním filmem, klasickým slasherem, dvojku pojí jen název a prostředí Hamiltonovy střední školy a samosebou maturitní ples. Jinak tu máme naprosto vynikající horor s velkým H. Pekelné nástrahy démonického ducha Mary Lou hýří nápady, o jejichž originalitě sice můžeme diskutovat, ale to je tak všechno. Hello Mary Lou je tím nejlepším, co mohou hororové osmdesátky nabídnout a já samozřejmě rozsvěcím pět hvězd. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu strašidelný duchársky slasher, disponujúci dobrými špeciálnymi efektami a potrebnou dávkou nahoty. Na to, že ide o kanadskú produkciu a režisérom filmu je torontský rodák Bruce Pittman, ktorý sa počas celej svojej kariéry pohybuje takmer výlučne v televíznych vodách a pred Hello Mary Lou mal s hororovým žánrom iba minimálne skúsenosti, je výsledok dosť slušný. Občas je poznať, že scenár druhého Prom Nightu bol podnietený známymi horormi zo 70. rokov ako napríklad Carrie (istá scéna tento De Palmov kúsok nápadne pripomína) či Exorcista, ktorému aj nepriamo vzdáva hold a rovnako tak režisérovi Johnovi Carpenterovi (hlavná hrdinka Vicki nosí práve jeho priezvisko). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přechod od původního slasheru k v podstatě démonické duchařině vítám s otevřenou náručí, neboť to z tohohle dílu udělalo naprosto lahůdkovou podívanou zcela v té nejlepší tradici osmdesátých let, plnou parádních nápadů (sešrotování školními skříňkami), triků a originálních postupů. Včetně nezbytné nahoty a typicky osmdesátkového závěru. Nemluvě již o výborně zvládnuté proměně hlavní hrdinky a skvělé Mary Lou. Ono se může zdát, že ten film pokukuje a opisuje hned z několika zásadních kousků své doby, ale dělá to tak výborně, že to mě, jako divákovi, vůbec nevadilo. Naopak jsem si to užíval. Čekal jsem fakt nějakou slabou dvojku, snažící se ještě něco ukrojit z jedničky, ale naprostý úhyb v parádní podívanou mě velmi mile překvapil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Let´s go, Mary Lou! Je to takový mix legendárních hororů 70tých let, ale přesto si uchovává osobitost i kouzlo, což ho činí, i přes zjevné odkazy, vcelku neokoukaným. Přesto, že jsem si k obrazovce sedal celkem despektem, těším se teď na další díly. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Premena zo slaheru na ducharinu len a len prospieva. Badateľné znaky filmov, ako NIGHTMARE ON ELM STREET či CARRIE ( ktoré si znalec nemohol nevšimnúť ), tu ale nepôsobia rušivo resp. neoriginálne, ale ako skvelý tuning. Takže See you Later, Alligator! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Krásny originálny poster, ktorý neklame. Film pripomína sériu Nočnej mory z Elm Street, ide však len o ten typický "nightmareovský" 80´s feeling, čo vôbec nie je na škodu, je robený poctivo, s výbornými trikmi, dobrým príbehom a vcelku hutnou atmosférou. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že kolikrát jsou lepší druhé díly. I tentokrát se zadařilo a vzniklo daleko lepší a svižnější pokračování s nevšední zápletkou a nesympatickou hlavní hrdinkou. 75% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Prom Night se vrací, sice bez Jamie Lee Curtis, ale zato v parádním béčkovém podání, kde slasherová řezničina přechází do duchařiny. Nijak zvlášť objevný příběh divákovi předhazuje smrt trošku rozvernější královny plesu na Hamiltonské střední, následně posouvá příběh o pár let dopředu, kde se opět na Hamiltonské střední schyluje ke školnímu plesu a duch zamordované Mary Lou Maloney je připraven rozehrát krvavou odplatu. Jako nástroj své pomsty volí horkou favoritku na aktuální královnu plesu Vicky, která shodou okolností randí se synem Maryina tehdejšího přítele…nebo to náhoda není. Každopádně snímek pěkně odsýpá, herečky pobíhají před kamerou, tak jak je pánbůh stvořil a navíc opravdu hrají, stejně jako ostatní herci. Na řadu přichází i sprchová scéna, pár masakrů a několik duchařských efektů. Kněz mává krucifixem, vykopávají se hroby a osmdesátková hudba trestá ušní bubínky. Když navíc přičtu vynikající konec, nemůžu hodnotit méně než čtyřmi hvězdami. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Pro mne zatím žádný posun k lepšímu v rámci série, finální proměna Vicky v Mary Lou je však zábavná a hlášku See you later, alligator jsem si oblíbil. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Směs hororů: Noční můra v Elm Street (velmi vydařené efekty, dokonce i efekt v posteli), hororu v Amityville (kdy nám ožívají části nábytku), Carrie (zápal hněvu) a Vymítače ďábla (posedlost, vymítání, help me, otáčení hlavou ale pouze jen o 180 stupňů:-) Vynikající podívaná, kterou já osobně nemůžu označit za béčko! Zkloubit tohle vše dohromady, je dílo hodné mistra! ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Na druhé Prom Night je obrovsky vidět dopad ságy Freddyho Kruegera na celý fantasy podžánr hororu. Prom Night II ale v žádném případě jen sprostě nekopíruje, spíše invenčně využívá tento nový způsob pachání vražd skvělými nápady ve svůj prospěch. Jako v prvním díle nechybí ani povedená atmosféra střední školy, která se připravuje na závěrečný ples, ale zároveň její ředitel a někteří studenti cíti ve vzduchu něco hodně shnilého. Mary Lou je skvělou vražedkyní na úrovni, Mary Lou se svými obětmi párá jen tolik, aby to její samotnou a její diváky bavilo, Mary Lou budete fandit, aby se svojí vysněnou královnou plesu stala podruhé, protože malovat na kostelní zpovědnici rtěnkou návrhy typu "Zavolej mi do klubu" je hodna jen nositelka tohoto titulu. A kdyby byl její příběh natočen před první Noční můrou z Elm Street, nezdráhal bych se nadělit plné hodnocení, už jen kvůli těm skvěle ztvárněným vizuálním vraždám. ()

Reklama

Reklama