Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Benson Winifred Payne je dokonalý voják, jehož životním krédem je disciplína, oblíbenou barvou zelená a armáda jediným smyslem života. Jenže doba se mění a major je jednoho dne propuštěn. Jeho nadřízení sice uznávají, že je každou částí svého těla vojákem, ale nestačí držet krok s moderní dobou. Payne si život bez vojenského drilu neumí ani představit. Naštěstí najde brzy uplatnění jako vrchní velitel výcvikového programu. Při tréninku mladých kadetů používá netradiční, leč velice účinné metody! Mladí muži brzy nemyslí na nic jiného než na to, jak se ho zbavit. Poprvé svého velitele začnou uznávat, když se zastane jednoho z nich před panovačným nevlastním otcem. Po nějaké době si na Paynea vzpomenou velitelé a povolají jej do Bosny, ten si to na poslední chvíli rozmyslí, vrátí se zpátky a pomůže klukům vyhrát pohár v celostátní vojenských hrách. (TV Nova)

(více)

Recenze (79)

Czexx 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, co to je za blbost?! Ale po pár minutách jsem přišel majoru Paynovi na chuť i jeho triku na odvedení pozornosti. Některé postavy jsou prostě hůř stravitelné (připomnělo mi to Emily Deschanel v pilotním díle "Sběratelů kostí"), a tak jim musíte dát chvíli čas na zažití. Major Payne vás příjemně pobaví. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další z početné (nejen) herecké rodiny Wayansů nás přesvědčuje, že mají ten humor prostě v krvi. A já mám tuhle rodinku rád. Navíc Damon drží celý film pohromadě, bez něj by to byla jen plytká komedie pro děti (i tak ale nechápu, proč to v televizi dávali až v deset večer). Veškerý humor (a na poměry téhle komedie docela dobrý humor) tady totiž přináší pouze a jedině on. Některé jeho hlášky a výstupy (vyřešení problému se strašidlem ve skříni), jsou hodně zábavné. ()

Reklama

Katka232 

všechny recenze uživatele

Tenhle film kdysi sehnal tatík ve video půjčovně a mi s bráškou z toho byli úplně vedle. Stejně tolik se mi líbí i dneska. Tak nejlepší je, když na začátku majora pošlou do civilu a on přemýšlí, co bude dělat a zkusí to i u policie. Pak se dostane na vojenskou školu, kde z dětí, udělá partu celkem slušných vojáků. Jsou tam výborné vtipy a výborná je i pohádka o vláčku, kterou vypraví malému Tygrovi. Scéna s projímadlem je také skvělá . Děti, které vymýšlí zákeřné plány, jak se majora zbavit taky super a závěrečná scéna se slepcem a jeho psem mě totálně dostala. Prostě super. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

*Hepčí!* Co bylo zase tohle, ty komiksovej ksichte?! Dovolil jsem ti snad kýchat? | Blebleble, tak čemu se směješ, tlusťochu? Našels v kapse cucavej bonbon? | Na co tak čumíš, ty zatracenej čumile?! Intrikuješ proti mě? Něco ti povím, zatracenej čumile! | ♪♫ Mý zvyky se vám budou líbit, to vám můžu klidně slíbit! ♫♪ | Dumbo! S takovejhlema ušima bys měl skrz tu rouru proletět! | ♪♫ Žádnej strach a žádnej stres, máme přece krásnej dres. Major Payne je nadšenec, děláme tu správnou věc. Sukni měnim za tričko, mám hlavu jak vajíčko. Nejsem chlap, jsem blátíčko, seržant Payne je zlatíčko. ♫♪ | Ukážu vám rýmování ve vojenském stylu! Jedna - vypadáte jako blázni. Dvě - tohle vás naučí kázni. Tři - hovňousci, ne aby vás zase napadlo za mými zády hrát nějaké divadlo. // Viděl jsem v českém dabingu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Damon Wayans jako tvrdej uřvanej a neuvěřitelně upjatej major si to musel užívat. Příběh je sice klasika o tom, jak někdo postaví do latě tlupu hňupů, ze kterých udělá ukázkový komando, který porazí všechny ostatní od přírody mnohem lepší, ale zpracování je skvělý. A spousta situačních gagů, jako třeba už ten zmíněnej prst, nebo na konci, když si na něj otevře hubu jeden slepeckej pes, co se mu stane. Přijde mi to jako variace na Ramba, akorát v mnohem zábavnější formě a s trochu jiným dějem. Ale základní zápletka je stejná. Payne i Rambo jsou špičkoví vojáci, ale jejich zabijáckých instinktů už národ nepotřebuje. A tak je propustí. No a Payne se stane instruktorem v táboře přežití pro mládež a Rambo se vydá cestovat po krásách Ameriky. Nezapomenutelná je taky ta jeho pohádka, kterou jim vypráví na dobrou noc a pro mě osobně jeho smích z německýho dabingu, kterej jsem viděl jako první. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kde si v bytě Payne (Damon Wayans) rozbije okno, se v dalším záběru "spraví". (GreatestFan)
  • V jedné scéně Payne (Damon Wayans) říká: "Now apparently, what we have here, is a failure to communicate!" což je slavný citát z filmu Frajer Luke (1967). (GreatestFan)

Reklama

Reklama