Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Benson Winifred Payne je dokonalý voják, jehož životním krédem je disciplína, oblíbenou barvou zelená a armáda jediným smyslem života. Jenže doba se mění a major je jednoho dne propuštěn. Jeho nadřízení sice uznávají, že je každou částí svého těla vojákem, ale nestačí držet krok s moderní dobou. Payne si život bez vojenského drilu neumí ani představit. Naštěstí najde brzy uplatnění jako vrchní velitel výcvikového programu. Při tréninku mladých kadetů používá netradiční, leč velice účinné metody! Mladí muži brzy nemyslí na nic jiného než na to, jak se ho zbavit. Poprvé svého velitele začnou uznávat, když se zastane jednoho z nich před panovačným nevlastním otcem. Po nějaké době si na Paynea vzpomenou velitelé a povolají jej do Bosny, ten si to na poslední chvíli rozmyslí, vrátí se zpátky a pomůže klukům vyhrát pohár v celostátní vojenských hrách. (TV Nova)

(více)

Recenze (79)

Cival 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela zábavné. Při srovnání s předchozí sérií Amerických ninjů vyniká slušná kvalita tohohle filmečku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je totalni masakr. Pribeh je sice celkem jednoduchej, ale v pripade takovejhle komedii to neni zadnej velkej problem. Trochu jsem se obaval toho, ze vetsinu casu bude Payne s detma, ale i ty hrali slusne. A do vseho znela dost dobra a svizna hudba. Ale hlavne tu jde o majora Payna a vetsiho krutaka jsem pekne dlouho nevidel. Ne ze by predstavitel Damon Wayans hral nejak bezchybne, misty docela slusne prehrava, ale tahle jeho postava je tak dokonale napsana, ze to nevadi. 85 minut ma ve filmu naprosto dokonaly scenky a hlasky, do toho uchylnej vyraz a divnej hlas. V zaveru je to klasickej happy-end, ale to se dalo cekat a nijak mi to nezkazilo zazitek z filmu. Dlouho jsem se takle nebavil, jasnejch 5*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Damon Wayans jako tvrdej uřvanej a neuvěřitelně upjatej major si to musel užívat. Příběh je sice klasika o tom, jak někdo postaví do latě tlupu hňupů, ze kterých udělá ukázkový komando, který porazí všechny ostatní od přírody mnohem lepší, ale zpracování je skvělý. A spousta situačních gagů, jako třeba už ten zmíněnej prst, nebo na konci, když si na něj otevře hubu jeden slepeckej pes, co se mu stane. Přijde mi to jako variace na Ramba, akorát v mnohem zábavnější formě a s trochu jiným dějem. Ale základní zápletka je stejná. Payne i Rambo jsou špičkoví vojáci, ale jejich zabijáckých instinktů už národ nepotřebuje. A tak je propustí. No a Payne se stane instruktorem v táboře přežití pro mládež a Rambo se vydá cestovat po krásách Ameriky. Nezapomenutelná je taky ta jeho pohádka, kterou jim vypráví na dobrou noc a pro mě osobně jeho smích z německýho dabingu, kterej jsem viděl jako první. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vrazím ti svou černou nohu do zadku tak hluboko, že ti voda, kterou mám v koleni, zažene žízeň." Zelený mozek Payne k mým uším sice občas dopravil slušnou hlášku, ale celkově jsem z této komedie měl větší pocit trapnosti než zábavy. Ale abych jenom nevyslal jedovatou slinu směrem k Payneovi, tak musím ocenit jeho skvělou myšlenku o tom, že kdyby námořnictvo chtělo, aby měl manželku, tak by mu ji přidělilo. To je brilantní dedukce, která si zaslouží povýšení. A na závěr bych chtěl poděkovat svým rodičům za to, že mě v mládí neodložili do podobného střediska a chlapa ze mě na buzeráku udělal až "toužebně očekávaný" povolávák od armády. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno kolikrát jsem tenhle film viděl, pokaždý se na něj kouknu rád znova. Na první pohle je zřejmý, že to neni nějakej oscarovej film nebo jinak pro kritiky hodnotnej snímek, ale já nic takovýho nepotřebuju k tomu, abych se parádně bavil. Děj je samozřejmě jasnej hned od začátku, ale u takovýhle oddychovejch filmů se ani nic jinyho čekat nedá. Z herců samozřejmě Nejvíc zaujme Damon Wayans jako Major Payne, bez něj by film byl jen poloviční, ten jeho úchylnej hlas nemá chybu a pohádku na dobrou noc o vláčku kolejáčku nikdy nezapomenu. Nebýt hloupého happenydového konce, který mi trošku připoměl sestru v akci 2, tak bych byl maximálně spokojený, takhle 5*, ale s malou výtkou. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

My little guilty pleasure. Wayans vystrihol takeho zeleneho despotu, že sa nechytajú všetci filmoví válečníci histórie dokopy. Velice pohodová rodinná komédia, v ktorej šablóny dostávajú na frak od uleteného humoru.. Militaristi si pridajú hviezdu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela sračička, ve které plavou mně značně nesympatické mordy. Ale! Dá se použít jako překrásná ukázka úpadku svobody slova (potažmo i humoru) skrze veškeré druhy korektnosti. Dnes je podobný film prakticky nenatočitelný, v Huliúdu obzváště. Takže s nostalgií jebnu osmdesát procent. Aby takto někdo hovořil na děti? Či po nich požadoval něco, co nechtějí dělat? Užil tělesný trest? Zpochybňoval jejich sexuální orientaci? Skandál nadnárodního ražení! OSN zasedá, UNICEF omdlel, burzy se hroutí, Rowlingová páchá sebevraždu těžítkem. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy by si Major Payne rozhodně neměl šít na uniformu. Není se totiž čím chlubit. Oceňuji jimi hip hop vložku čety malých okřídlených plešounů (ano, narážka na jejich ušiska), zbytek do puntíku odpovídá plakátu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pár vtípků na úrodnou půdu dopadlo, ale celkově bych to hodnotil jako sračičku. Příběh je silně stupidní, což by vůbec nevadilo, kdyby nebyl i neuvěřitelně nudný. Romantická vsuvka je ve filmu zcela nadbytečná a v partě dětiček poskládané z těch nejhorších existencí není jediné dítko nějakým způsobem zajímavé. Major Payne je slušně napsaná rolička, ale velmi brzy omrzí. Celkově tento snímek tvoří pár podařených gagů na neuvěřitelně nezáživném pozadí. Když se pokusím být extrémně mírný hodnotitel, tak zde jednu hvězdičku přeci jen zanechám. Nápad zněl slibně, ale příliš mě to celé nenadchlo. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

je to spíš 2 a pul hvezdy ale kdyz přimouřim oko bylo to docela good rodinnej film..ale proč museji každyj dobrej film posrat nakonci tancem? nechapu příklad: milionář z chatrče, alenka v říši divu stejná situace no vzdycky kdyz ten konec podělaj pak je to težký no... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Túto nesmierne zábavnú komédiu mám veľmi rád. Wayansovi rola sadla ako uliata a práve on a jeho hlášky sú hlavným kúzlom filmu. Vynikajúca oddychovka. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Klasická hloupá komedie s trapným moralizujícím podtextem, která je tady ještě podtržena příšerným hercem v titulní roli. To bylo herectví nebo pitvoření? Fuj, sotva se držím od odpadu. Opravdu mám problém najít jediné pozitivum, možná, že to nebylo vyloženě urážlivé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další z početné (nejen) herecké rodiny Wayansů nás přesvědčuje, že mají ten humor prostě v krvi. A já mám tuhle rodinku rád. Navíc Damon drží celý film pohromadě, bez něj by to byla jen plytká komedie pro děti (i tak ale nechápu, proč to v televizi dávali až v deset večer). Veškerý humor (a na poměry téhle komedie docela dobrý humor) tady totiž přináší pouze a jedině on. Některé jeho hlášky a výstupy (vyřešení problému se strašidlem ve skříni), jsou hodně zábavné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Odrhovačka, ktorá svoju predom natiahnutú lajnu naruší a v podstate aj vylepší niekoľkými skvelými hláškami. A sála z toho neskutočná 90tková atmosféra ( viď hlavne ten hudobný záver ). ()

Reklama

Reklama