Reklama

Reklama

Co jsme udělali slepicím

  • angličtina What Did We Do to the Hens (festivalový název)

Obsahy(1)

Satirický snímek Vladimíra Jiránka pojednává o tom, jak si lidé udělali ze slepic roboty na výrobu vajec. Slepice musí ve snímku snést vajíčko kdykoliv, kdy člověk pískne. Ovšem i slepice jednou "vypoví činnost" a žádné vajíčko nesnese. Dále je již jen otázkou, co člověk se slepicí udělá. (zdeny99)

Recenze (26)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Odlidštěný přístup k němým tvářím, degradace zemědělství v průmysl a úděsná robotizace života - zde konkrétně snášení vajíček. Charakteristická kresba a dost vtipných nápadů (samotné kladení vajíček na povel). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jiránek svůj laskavý, kritický a především nadčasový film "Co jsme udělali slepicím" nenapsal o slepicích - ono stačí vidět jejich diskusi, strhaný výraz, nebo jak je naladí tanec. Ale jinak moc fajný filmeček s geniální animací. A věčná škoda Jiránka, viděl jsem tohle dílo po létech na připomenutí, protože nám tenhle Pan Kreslíř včera zemřel. :(( Plné video: http://www.youtube.com/watch?v=nav38jfRDhg ()

Radko 

všechny recenze uživatele

...to sme urobili následne sami sebe. Na povel znesieme, podobne ako sliepky, čokoľvek. Od úpravy súčiastky auta na mechanickej linke cez fascinujúcu prezentáciu čohokoľvek až po manažársku smernicu zefektívňujúcu predaj najúžasnejšieho výrobku "našej" firmy. Nie je to prirodzené. Ani úbohým sliepkam, ani muklujúcim zamestnancom. Psychonalytik však z následného stresu pomôže: vysvetlí, že za to môže Váš potlačený sexuálny život batoľaťa alebo vyprdne podobne "objavný" beletrizujúci blábol, duša otroka sa ukľudní, vytrasie buxu následníkovi Junga na stôl a po jej vyprázdnení ide s úsmevom pre prospech svojho majiteľa zniesť ďalšie zlaté vajcia. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vyhořelá slepice u psychiatra, to je jedna z mých nejoblíbenějších situací z Jiránkových krátkých filmů! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slepice chuděrky kvok kvok kvok... Jasně chápeme, jenže na to, aby to fungovalo, schází dost podstatná věc - vtipnost, ta se tu želbohům nachází pouze ve stopovém množství (ačkoliv pravda, pořád je ho tam víc, než masa v tescopárku). Výsledek je tak podprůměrná nuda v hávu klasického Jiránkovského vizuálu (což je plus i minus zároveň). ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Lidé si ze slepic udělali nepěknou fabriku. Nezacházejí s nimi vůbec jako s kolegyněmi z přírody. na obranu lidí ale musím říct, že jsem čtyři měsíce zkoumal chodvání slepic, a a moc pěkné osobní zkušenosti s nimi nemám. Jsou sadistické, rasistické, xenofóbní. Takže jsou asi jen na vajíčka a polívku. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Vtipná Jiránková satira o tom, jak lidstvo zrobotizovalo život a přirozené procesy drůbežího domácího zvířectva. No, vlastně ale nejen drůbežího, nejen zvířectva... ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Aneb když se ze živého tvora stane stroj... Skvěle výstižně, hlavně v dnešní době, kdy se zvířata v čím dál větším měřítku berou přesně takhle, jak je zde popisováno. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zbytočné video, ani neviem na čo to tu hodnotiť. Istý zmysel to má, ale nebudem tomu dávať vysoké hodnotenia ani omylom. Dívať sa stále dookola na vajcia prdiacu sliepku prestalo baviť už v prvej minute. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Ať Jiránek mluví za sebe, já slepicím nikdy nic neudělal, naopak se to bohužel říct nedá. Mám z nich trauma z dětství, kdy mi jedna z nich znehodnotila chleba se sádlem. Já cítil takovou radost, když se ke mně hnala, myslel jsem, že se chce se mnou kamarádit! Roztáhl jsem náruč na přivítanou, ona uhnula, vyskočila a klofla si do chleba, co jsem držel v ruce, tříletý kluk zase tak vysoký není, já se lekl a krajíc pustil. A pak jsem dlouho brečel, ani ne tak pro to jídlo, ale proto, jak jsem se v té slepici zklamal. ()

Mackin 

všechny recenze uživatele

Zábavný, ale zároveň kritický animovaný pohled na zemědělství, konkrétně na chov slepic. I ty totiž mají své starosti a návštěva lékaře je proto někdy nezbytná :-). ()

Reklama

Reklama