Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existujú skryté biblické proroctvá, ktoré predpovedajú medzné historické udalosti ľudstva. Niektoré z nich sa už odohrali (2. svetová vojna, vražda prezidenta Kennedyho, Vojna z zálive), ďalšie sa ešte len stanú. Majiteľ mediálneho impéria a popredný európsky politik Alexander Stone (MICHAEL YORK) sa snaží odhaliť ďalšie proroctvo o Apokalypse a zneužiť ho. Expert na teológiu a mytológiu Gillen Lane (CASPER VAN DIEN) sa mu v tom snaží zabrániť všetkými prostriedkami. Politik Stone šíri svoju víziu zjednoteného sveta bez vojen, ale Lane tuší, že za jeho slovami o láske, dobročinnosti a mieri sa skrývajú iné, temné zámery. Stone chce extrahovať tajný kód z originálneho textu Tóry. Ten, komu sa podarí rozlúštiť tajný kód, získa nesmiernu tajomnú moc. Ak sa kódu zmocní zločinec, môže to znamenať koniec ľudstva na Zemi. Po smrti svojej matky stratil Lane vieru v Boha a obrátil sa na filozofiu Nového veku, ale teraz musí konať odhaliť a ochrániť všemocné tajomstvo Kódu Omega a zastaviť Alexandra Stona! Netuší, že pritom rozlúšti najväčšie tajomstvo svojho vlastného života a odhalí svoju skutočnú identitu! Cassandru Barrisovú, reportérku televízneho impéria Alexandra Stona, si vo filme Kód Omega zahrala Catherine Oxenbergová, v súkromí manželka hlavného predstaviteľa Caspera Van Diena. Michale Ironside stelesnil Dominica, nájomného hrdloreza v službách Alexandra Stona. V epizódnej úlohe Veštca uvidíme aj Jana Třísku. Film vznikol v produkcii najväčšej americkej kresťanskej televíznej stanice TBA - Trinity Broadcasting Network. Pre neočakávaný komerčný úspech filmu Kód Omega v roku 2001 nakrútili aj jeho pokračovanie Megiddo: Kód Omega 2. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy fakt nemám ráda. když jim dám odpad!, připadám si jako hyena, a přitom jsem jimi tak znechucena, že se nejsem ani schopna zvednout, abych dosáhla na ovládač a přepnula na jiný program. A až si budu někdy prohlížet seznam filmů, co jsem viděla, nevzpomenu si na jedinou věc, co se v Kódu Omegy odehrála, takže si ho z hodnocení smažu, protože hodnotit film, který si nepamatuju, a ještě odpadem, no co to je... Jenže já tu hodinu čtyřicet opravdu protrpěla! ()

Brouk odpad!

všechny recenze uživatele

No, to jsem zase napálil!!! Já zase jednou nevěřil vlastním očím... Béčko, céčko? Ne to je někde jinde... Dokonce i poslední Olmerovo a Soukupovy filmy musím proti tomuhle škváru označit za veledíla.... Už jsem dlouho neviděl něco tak ubohého.... ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha co to zase bylo? Casper Van Dien je jeden z nejhorších herců jaké jsem kdy viděl a ještě k tomu vymetává takovéhle sračky. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Naozaj som sa na tento film z hľadiska sfilmovanej témy tešil a aj ma zaujíma, ovšem spracovanie je tak lacné, nelogické a televízne, že opätovnú projekciu rázne vylučujem. V podstate sa jedná o takého slabučkého staršieho televízneho bračeka "Šifry mistra Leonarda" s Janom Třískom v úlohe proroka :) ()

Jinny odpad!

všechny recenze uživatele

Michael York (opět) plýtvá talentem a Casper Van Dien (opět) dokazuje, že z něj nikdy herec nebude... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Divné je, že po zhruba dvou letech zapomenu, že jsem tenhle film viděl, a pustím si ho znovu... A pak zjišťuji, že jej dobře znám. Pár scén je zajímavých, ale jako celek se to nezapíše do paměti. Zpracování je chudé, špatné střihy a mizerní herci, včetně Třískovy mizerné výslovnosti. Ale zase za pokus aktualizovat Apokalypsu, za zajímavý pokus, proč ne? ()

themic odpad!

všechny recenze uživatele

Snad největší propadák za posledních několik let i do předu..! Nechápu, že se Michael York vůbec k tomu fimu propůjčil! ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Jak to vypadá, kniha knih, The Bible, ještě nevydala všechna svá tajemství. Minimálně mezi řádky (slovy, písmeny) je zapsána celá historie, současnost i budoucnost lidstva. Multimilionář a politik Alexander Stone (Michael York) neváhá investovat své peníze k tomu, aby byl kód rozluštěn, a mohl jej využít ku svému prospěchu. Pro své dílo získá také experta na mytologii Gillena Lane (Casper Van Dien), miláčka obyčejných lidí - ale ten brzy zjistí o co Stoneovi jde... Původně jsem chtěl dát aspoň tu jednu hvězdičku, ale když vidím jak jste tu všichni hezky jednotní, tak nebudu trhat partu. Na film jsem se docela těšil, protože mám podobné mytologicky-konspirační díla rád, a tento mi na první pohled připomínal vcelku povedené Vykradače hrobek. Jenže první pohled nevydržel dlouho, a přišel pohled druhý, který z filmu udělal slátaninu par excellence. Stupidní příběh bych ještě dokázal překousnou (aneb podobné filmy se občas natáčí), ale to co předváděla před kamerou tato herecká sestava snad nemá obdoby (a přitom některých z herců si hluboce vážím, Michael Ironside, Michael York, Jan Tříska, i ten Casper Van Dien semtam nějakou hereckou pózu dokáže). Vůbec netuším komu co tito výše zmínění dlužili, že se do tohoto nesmyslu dali naverbovat, a ještě víc mne udivuje, že po přečtení scénáře rychle neopustili natáčecí plac. Asi v tom budou ty hypotéky, nebo co... ()

arcticsky odpad!

všechny recenze uživatele

Casper Van Dien a Michael Ironside hrají často ve volovinách, ale co tu pohledává York a Tříska? Nesmírně blábolivý film... ()

Reklama

Reklama