Reklama

Reklama

Vesmírný lovec: Dobrodružství v Zakázané zóně

  • USA Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone (více)

VOD (1)

Odstartujte napínvé kosmické dobrodružství s Peterem Straussem jako galaktickým námezdným lovcem, kterého ohrožuje mechanický šílenec. Píše se rok 2136 a Wolff (Strauss), který zachytí nouzový signál souhlasí s tím, že zachrání tři překrásné mladé ženy z planety zachvácené morem. Když jsou ale ženy uneseny “pochopy“ zvrhlého Overdoga (Michael Ironside), napůl člověka a napůl stroje, který ovládá celou planetu, Wolff startuje a vydává se na divokou, urputnou honbu plnou nebezpečí a fantazie. Postaví se nejrůznějším monstrům a mutantů, a okolnosti ho nakonec svedou dohromady s Niki (Molly Ringwald), odvážnou tulačkou, která souhlasí s tím, že ho doprovodí do Overdogova království železného šrotu. Wolffovy hrdinské činy v Zakázané zóně jsou nabité nadpřirozenou napínavostí a takovými zvláštními efekty, které každého zaručeně oslní. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (45)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14,4miliónaTržby USA $16,478,265Tržby Celosvetovo $17,060,000║ strašná béčková bikovina, ťažko povedať na čo minule ten rozpočet asi kúpili celý kovošrot ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Přiznaně brakový pokus o syntézu Star Wars a Mad Maxe do velkolepé dobrodružky mohl vyústit v super biják, kdyby měl krapet lepší scénář a režii. Na druhou stranu nedošlo ale ani na nějaký zoufalý provar z ranku italských či filipínských kopírek oněch popkulturních milníků, nýbrž prostě na solidní žánrovku, která je asi právem většinou polozapomenutá, nicméně o to náruživěji vyzdvihovaná svými fanoušky. Ivan Reitman, který je neadekvátně asociovaný pouze se svými mainstreamovými komediemi, navazuje v hrané podobě na svůj předchozí producentský počin v oblasti labužnické adorace pokleslých heroických příběhů. Stejně jako v "Heavy Metalu" zaštítil vědomě šestákovou sci-fi dobrodružku, která nikterak nezapírá své inspirace a má vynikající výpravu i dostatek vlastních nápadů, aby rozplesala srdéčko nejednoho fandy posapokalyptických bijáků. Sice film nezapře, že na jeho výpravě, kostýmech a scénografii se příslušní profíci vyblbli o poznání více, než dokázal zúročit scénář i režie v jednotlivých scénách, ale tím spíš konkrétní dostaveníčka na téhle postapo planetě nadchnou svou opulentní i přímočarou brakovostí, ale také dojmem propracovaného světa, který by mohl skýtat nespočet dalších eskapád. ()

choze 

všechny recenze uživatele

LOVEC diváka vlastně jen neustále teasuje. Nejdřív mu nabídne několik sexy bab (astronautky, hrdinova robotka), ale záhy je uklidí do úzadí. Pak mu nabídne spoustu pěkných maket vesmírných lodí a futuristických "maxovských" vozítek, ale žádnou pořádnou akci s nimi. A hrdinu s jeho otravně uječenou parťačkou sice při putování pustou krajinou co chvíli někdo přepadne (zloduchovi poskoci na rogalech, gumoví sumo-mutanti, amazonky-rusalky, zmutované děti se zápalnými láhvemi), ale jsou to jen rychle odehrané, nijak zvlášť zajímavé epizodky. Suma sumárum - koukatelné, ale neodpustitelně promarněné postapo. A taky jeden z filmů 3D minivlny v první polovině 80. let (PÁTEK TŘINÁCTÉHO III, AMITYVILLE III, ČELISTI III). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Natáčí se filmy, vzdávající hold starým hororům a akčním filmům. Kdy konečně někdo natočí poctu těmhle úchvatně trashovitým sci-fi kovošrotům z osmdesátých let? Smutně koukám... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby sa ma niekto spýtal, prečo mám rád béčka, asi by som mu odporučil tento film. Tento film je totiž priam výstavné béčko. Lacné, zle urobené, kopírujúce všetko okolo (už úvodná melódia vykráda Hviezdne vojny), tupé, vtipné, zábavné, úžasné. Už iba to, že Michael Ironside a Molly Ringwald hrajú spolu v jednom filme o niečom vypovedá. Celý čas čakáte, že tá absolútne konvenčná romantická zápletka vyústi do niečoho a ono nič. Celý čas čakáte na záverečný súboj a on nielen, že netrvá ani dve minúty, ale v podstate je úplne o ničom. Celý čas čakáte na aspoň jedinú vážnu scénu a nakoniec je to celé iba také malé papundeklové rodinné sci-fičko o týpkovi, ktorý rád mučí pozemšťanky. Z môjho pohľadu jediná výčitka patrí ratingu. To eRko sa samé ponúkalo. Guilty pleasure. Doomsday osemdesiatych rokov, akurát neporovnateľne zábavnejší, s nepopísateľnou výpravou. Hrozne hustá haluz. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Béčko jak řemen, s madmaxovsky pěkně šrotovou poetikou, bohužel celkem dost šrotová je i režie spolu se scénářem. Celkově ale příjemná jednohubka, ve které nejvíc vyčnívá Ironsidův záporák. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brutálny brak v tom dobrom zmysle slova, ale niečo mu chýba. A to je podľa mňa absencia skutočne vtipných hlášok, ktoré by presne do takéhoto filmu a do Wolffových úst sadli. Film je zložený z menších akčných scén, kedy sa tu objavujú stále nové skupiny postáv, aby ich neskôr vystriedali zase ďalšie a my sa tak takýmto naťahovaním dostali konečne do finále, kde si to Spacehunter rozdá so záporákom číslo 1. Potešila záverečná variácia na gladiátorské zápasy ako v železiarstve po výbuchu, samozrejme sa rozum pozastavuje nad tým, kto by v tomto svete vyrábal tak komplikované zariadenia. Dnes už veľmi ťažko rozdýchateľná záležitosť a brutál béčko iste už aj v rokoch osemdesiatych. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Další ze série filmů, které jsem žral jako děcko. A co dnes? Vynikající hudba Elmera Bernsteina připomínající jeho válečné filmy ze 60. let(s kapkou syntezátoru, jsme přece v kosmu ne), sympatický hrdina(Indy z druhé ruky), hrdinovo super vozítko a skvělý hlášky. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zábavně výstižný průlet béčkovými scifárnami osmdesátých let, jehož trasu tvoří madmaxovsko-starwarsovský mix plný bizarních rekvizit, spoře oděných krasavic, skal a gumových masek. Nostalgie s přímým vstřikováním šlapala na plné obrátky, aby mě udržela ve vzpomínkovém rauši, ale když jsem ji občas vypnul, abych se podíval na co se vlastně dívám, kouzlo vyprchalo a zůstala jen ušmudlaná hloupost, která má hodnotu především jako úsměvná vzpomínka či žánrový muzeální exponát. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám slov, neskutečně nudná krákovina.. děj mizerný, hlavní hrdina není ničim vyjímečný až na to že se furt kření jak vůl, otravný harant po boku..opravdu nuda ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Brakový spletenec Star Wars a Mad Maxe. Přiznaně laciné a tupé, bohužel dnes ukrutně zastaralé. Přesně ten film, který musíte vidět ve správném věku, což je v tomto případě tak 10 let. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nalakal na taku lacnejsiu a imbecilnejsiu variaciu Mad Maxa, ale vysledok je velka nuda. Akcnych scen je minimum a su strasne staticky natocene. Zapletka je fadna, postavy nezaujmave, takze jedine co zaujme a vdaka comu davam jednu hviezdicku je originalna vyprava. Vsetky tie divne vozidla pozvarane zo šrotoviska su celkom pôsobive. Skoda, ze neboli vyuzite v nejakom podstatne lepsom filme. 2/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mix všetkého možného od HVIEZDNYCH VOJEN až po MAD MAXA, strihnutého štýlom Indiana Jonesa. Film, ktorý mi neskutočne sadol. Hit môjho detstva. Je to naozaj vydarené dielo, plné akcie, humoru a suchých hlášok, milo nedokonalých trikov a nostalgie. A to všetko v 3-D, ale samozrejme len v kine. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Krásné kulisy, parádní masky, fajnové triky. Příběh je takové ukázkové sci-fi dobrodrůžo často nápaně připomínající některé známnější kousky. Trošku se to táhne, nejde o nic významného či naprůměrného, ale já mám prostě vždycky radši hezky vypiplaný poloumělecký trash než ploché áčko hrající na jistotu..no a tak tomuhle sympatickému kousku velkoryse vpálím čtyřku. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Pěkně to už shrnul choze - výprava dobrá, hudba skvělá, scénář mizerný, herci většinou nezajímaví. Rovněž mi to vychází na takový velmi lehký nadprůměr. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Takhle by vypadaly Hvězdné války z pohledu Hana Sola, kdyby se neodehrávaly před dávnými časy v jedné předaleké galaxii a točil je fanoušek práce George Millera s polovinou jeho talentu. Takže jestli máte pocit, že Mad Max Beyond Thunderdome je špatný film, tak máte pravdu. Tohle je ještě trochu horší, protože akčním scénám chybí dynamika, filmu slušní herci a vypadá příšerně lacině. Hlavní hrdina je sympaťák s charismatem, ale sám dojem neutáhl. Molly Ringwald dostala jednu z prvních šancí a přestože se za pár let svezla na úspěchu Breakfast Club, herecky byla přinejlepším druhá liga. Příběhově to taky není žádná sláva a onen epický hudební motiv, který cpal režisér do každé druhé scény, jsem po odeznění vždycky okamžitě zapomněl. Hudba je přitom parádní a jako jediná snese přísnější měřítka. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

No už od začátku jsem se tomu musel smát. Jak příšerně to bylo natočený a děsná výprava i herci. Jedna hvězda za to, že jsem se u toho občas fakt zasmál, i když to asi neměli tvůrci v plánu. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Film se mi docela líbil, ale nejvíc mě dostal můj děda, který na to koukal se mnou a hned na začátku usnul. Když se probudil asi v půlce filmu, řekl: "Já mám rád tyhle přírodovědné filmy" a zase usnul:-) ()

Reklama

Reklama